Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Jensen: – Hellas-krisen kan få betydning for Norge

Oslo (NTB): For Norge er de direkte konsekvensene av krisen i Hellas små, sier finansminister Siv Jensen (Frp). Hun advarer imidlertid om at krisen kan gi negative virkninger også her i tiden framover.

Fortsatt kritisk for 51-åring etter liftulykke på Flesland

Bergen (NTB): Tilstanden var mandag fortsatt kritisk for en 51 år gammel mann som lørdag falt seks meter da en lift veltet på Flesland i Bergen.

125.000 personer fikk sosialhjelp i fjor

Oslo (NTB): I 2014 ble det utbetalt 5,6 milliarder kroner i sosialhjelp, noe som var 7 prosent mer enn året før.

Mann siktet etter dødsfall i Balsfjord

Storsteinnes (NTB): En mann som fredag ble funnet skadd i boligen sin på Storsteinnes i Balsfjord, døde lørdag på sykehus. En slektning av mannen er siktet i saken og blir mandag fremstilt for varetektsfengsling.

Oslo Børs falt etter Hellas-avstemning

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs var ned 0,7 prosent til 623,30 poeng en time etter åpning mandag som en direkte konsekvens av krisen i Hellas.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis