Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

TV-aksjonen har passert fjorårets innsamlingsbeløp

Oslo (NTB): Over 100.000 bøssebærere gikk søndag ut i gatene for å samle inn penger til Røde Kors. Ved 23-tiden var det kommet inn 186 millioner kroner og fjorårets totalbeløp var passert.

Da fireåringen gikk av, kjørte toget videre med mor

Egersund (NTB): Trengsel gjorde at flere passasjerer ikke kom seg av toget på Egersund stasjon søndag kveld. En av dem var en mor som ble med videre, mens fireåringen sto på perrongen.

Ap mest fram på ny måling.

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet fortsetter sin framgang på Dagbladets oktobermåling. Partiet går fram 1,9 prosentpoeng til 36,3 prosent fra september til oktober.

Staten tjener stadig mer på nordmenns boligkjøp

Oslo (NTB): I takt med stigende boligpriser tjener staten stadig mer på nordmenns boligkjøp. Finansdepartementet anslår at staten i år vil få inn over 8,3 milliarder kroner gjennom dokumentavgiften.

Mann døde i leilighetsbrann i Oslo

Oslo (NTB): En mann i slutten av 50-årene mistet livet etter en brann i en leilighet på Bogerud i Oslo søndag ettermiddag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis