Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

29-årig sønn innrømmer drap på faren i Oslo

Oslo (NTB): En 29 år gammel mann er siktet for drap på den 67-årige faren sin i en leilighet på Stovner i Oslo. Han erkjenner de faktiske forhold.

Svak oppgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs endte så vidt i pluss på ukens første dag. Indeksen steg 0,1 prosent til 652,08 poeng.

Politiet frykter en person er fanget i brennende hus

Rødenes (NTB): Politiet har ikke klart å lokalisere én av beboerne i et bolighus i Marker i Østfold som mandag ettermiddag var fullstendig overtent.

Politiet beklager dårlig etterforskning av mulig drap

Bergen/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): To menn er siktet for å ha dopet ned og drept en mann i 40-årene med en overdose narkotika i Bergen i 2012. Politiet beklager dårlig etterforskning i saken.

Tolv års fengsel for å ha satt fyr på ekskona

Kristiansand (NTB): En 48 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til tolv års fengsel for å ha satt fyr på ekskona i en hytte på Evje i Aust-Agder i fjor sommer.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis