Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Statsviter: – Uryddig at politikere støtter en Ulf amerikansk presidentkandidat

Oslo (NTB-Kristine Hoff): Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) støtter Hillary Clinton i valgkampen. – Det kan være problematisk at han snakker høyt om det, sier en statsviter.

Fire i avhør etter dødsfall på Haugenstua i Oslo

Oslo (NTB): En død mann ble tirsdag morgen funnet utendørs på Haugenstua i Oslo. Politiet undersøker hva som har tilstøtt mannen og har tatt inn fire personer til avhør.

Ung gutt slapp lettere skadd fra paragliderulykke

Bygland (NTB): En tolv år gammel gutt falt seks meter rett ned på stranden i en paragliderulykke i Bygland i Aust-Agder tirsdag morgen, men slapp fra det med lettere skader.

Store nedbørsmengder ventet flere steder

Oslo (NTB): Både i Møre og Romsdal og i Ofoten og Sør-Troms er det ventet lokalt så store nedbørsmengder tirsdag at det er fare for både oversvømmelser og jord- og flomskred.

Politiet vurderer drone i søk etter turist i Hallingdal

Geilo (NTB): Letemannskapene har ennå ikke funnet den amerikanske turisten som falt i Hivjufossen søndag. Dårlig vær og vanskelig terreng gjør at politiet vurderer å ta i bruk drone for å søke etter mannen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis