Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Jojo-dag på børsen endte så vidt opp

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp og ned som en jojo på ukens siste børsdag. Da handelen stengte var fasiten en oppgang på 0,1 prosent til 573,58 poeng.

Fylkeslegen vil granske kristent nettsted for homofili-råd

Tromsø (NTB): Fylkeslegen i Troms varsler omfattende gransking av helsearbeidere i Tromsø som gir råd til unge på et nettsted. Nettstedet har fått sterk kritikk for å blant annet være homofiendtlig.

Høyesterett setter ned minstetiden for Alvdal-moren

Oslo (NTB): Alvdal-moren vant fram med sin anke i Høyesterett. Minstetiden i forvaringsdommen til den overgrepsdømte 50-åringen settes ned med to år.

Spesialenheten etterforsker Monika-saken bredt

Oslo (NTB): Spesialenheten for politisaker skal foreta avhør av enkeltpersoner i politiet for å finne ut om noe straffbart har blitt gjort under etterforskningen av dødsfallet til Monika Sviglinskaja (8) i 2011.

Stortingsflertall fornøyd med at EU ikke fulgte Norges klimaråd

Oslo (NTB): EU gjorde rett i å vedta tre ulike klimamål, mener et samlet Storting med unntak av regjeringspartiene. Regjeringen har forsøkt å overtale EU til å droppe to av kravene.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Musikalsk skoledag

Sang og spilte hele dagen.

NYE E8 I SKIBOTNDALEN:

Bli med og prøvekjør

- Tatt ut av sammenheng

Carina Hagan mener næringslivet i Nordreisa blir feil framstilt i leserinnlegget til Sara Rosengren.