Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Enighet mellom Canal Digital og Discovery

Oslo (NTB): Canal Digital og Discovery Networks er enige om en avtale for distribusjon av TV Norge og en rekke andre kanaler, får NTB opplyst.

Dårligere resultat for Yara

Oslo (NTB): Gjødselgiganten Yara hadde et resultat før skatt på 981 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Det godt og vel en halvering fra samme periode året før, noe som forklares med lavere salg og priser.

Omsetningsvekst for Orkla

Oslo (NTB): Orklas justerte driftsresultat økte med 9 prosent til 1,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015. Resultat før skatt økte med 87 prosent.

Retten: Neppe grunnlag for Betew-tiltale så langt

Oslo (NTB): Politiet fikk medhold i kravet om fortsatt varetekt for Metkel Betew, men retten slår fast at det så langt neppe er grunnlag for å tiltale ham for draps- og ransforbund.

Drivstoff og svak krone gir minus for Norwegian

Oslo (NTB): Norwegian hadde et tap før skatt på rundt 700 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Det forklares med svak krone, samt sikring av drivstoff for 2016.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis