Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Miljødirektoratet vil ha jakt på sangfugler

Oslo (NTB): Det blir stadig flere måltrost og svarttrost i landet. Nå ønsker Miljødirektoratet å åpne for jakt.

Åtte personer pågrepet i narkoaksjon mot russebuss

Drammen (NTB): Politiet har beslaglagt narkotika og pågrepet åtte personer i en aksjon mot en russebus i Drammen.

Norske medier kutter for over to milliarder kroner

Oslo (NTB): Den norske mediebransjen har gjennomført kutt for over én milliard de siste to årene. De neste årene planlegges det kutt på ytterligere én milliard.

Den katolske kirke i millionkrangel med staten

Oslo (NTB): Kulturdepartementet krever at Oslo katolske bispedømme betaler tilbake 40,5 millioner kroner umiddelbart, men kirken nekter.

Brannmannskapene har kontroll over skogbrann i Flå

Flå (NTB): Brannmannskap fra Nes og Flå i Hallingdal fikk torsdag kveld kontroll over en skogbrann i området Austvollnatten i Flå.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis