Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Kvinne hentet opp livløs fra vannet i Trondheim

Trondheim (NTB): En kvinne ble mandag formiddag hentet livløs opp av vannet i Trondheim.

Regjeringen legger bort omstridt sykelønnsforslag

Oslo (NTB): Regjeringen legger bort forslaget om å doble inntektsgrensen for å få sykelønn. Det bekrefter arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

Bjørvikatunnelen åpnet etter lastebilulykke

Oslo (NTB): Én person ble fraktet til legevakt etter lastebilulykke i Bjørvikatunnelen i Oslo. Klokka 12.00 var tunnelen åpen igjen.

Neda og familien anker utvisningsdommen

Oslo (NTB): Familien til 13 år gamle Neda Ibrahim anker dommen i Oslo tingrett, som slår fast at Utlendingsnemndas vedtak om å tvangsutsende den palestinske familien var riktig.

Ny byrådsleder på plass i Bergen

Bergen (NTB): Mandag overtok Martin Smith-Sivertsen (H) som byrådsleder i Bergen etter partifelle Ragnhild Stolt-Nielsen, som trakk seg i forrige uke.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis