Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Forsvarsveteran til Liberia for å kjempe mot ebolavirus

Oslo (NTB): Forsvarsveteran Kenneth Bjerkelund (33) reiser mandag til Liberia for å kjempe mot det dødelige ebolaviruset som herjer i Vest-Afrika. – Det er en stor krise der, forklarer han.

Færre lærerstudenter stryker i matematikk

Oslo (NTB): I år strøk 29 prosent av førsteårsstudentene på lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i mattematikk.

Frp-minister varsler strengere krav til sosialhjelp

Trondheim (NTB): Statsråd Robert Eriksson (Frp) vil skjerpe kravene til folk på sosialhjelp. De skal ikke lenger bare kunne sitte hjemme og motta trygd.

Byrådsleder advarer mot mistenkeliggjøring av muslimer

Oslo (NTB): Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo ber folk slutte å forvente at muslimer skal ta avstand fra terror. – Vi må gå ut fra at de fleste er mot det, sier han.

HRS har samme bemanning som på 80-tallet

Stavanger (NTB): Fint sommervær, tørt terreng og lynnedslag sørget for en travel vakt på Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) lørdag kveld. Til sammen ble det loggført 61 oppdrag.

Vant målfest

Skjervøy slo Bergen Nord 3 i åpningskampen i Norway Cup.

Plankontoret blir filmet

Onsdag 6.august får Nord-Troms plankontor besøk av filmselskapet ”Fabelaktiv”.

Vant første kamp

Burfjord fikk utmerket start på Norway Cup.