Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Drammen har landets dårligste helsesøsterdekning

Oslo (NTB): Drammen utmerker seg med landets laveste helsesøsterdekning med 2.965 elever på én helsesøster, viser tall VG har innhentet fra landets ti største kommuner.

Utlendinger banket opp på campingplass i Bergen

Bergen (NTB): Tre utlendinger ble natt til mandag angrepet av tre andre utlendinger med hammer på en campingplass i Bergen. En fjerde person ble bortført, men senere sluppet fri.

Familie reddet seg ut av brennende hus

Kristiansund (NTB): En familie på tre personer kom seg ut i tide da huset deres begynte å brenne i Kristiansund søndag kveld.

Bensinstasjon-ran i Akershus

Kløfta (NTB): En bensinstasjon på Kløfta i Akershus ble natt til mandag ranet av en væpnet mann.

Togproblemer på Østlandet

Oslo (NTB): Romeriksporten ble søndag kveld stengt på grunn av teknisk feil. I tillegg oppsto det problemer med strømforsyningen på Ski stasjon. Passasjerer bes sjekke hos NSB og Flytoget for informasjon om forsinkelser og innstillinger.

BILDESPESIAL:

Isfiskekonkurranse på Bergskogvannet

I strålende solskinn koste små og store seg.

Isblokker på veien

Raste ut på veien nord for Larsbergtunnelen.

TROLLDALSRENNET:

Vått men flott skirenn

Konkurransen ble arrangert for 34. gang i Oksfjordhamn denne helga.