Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Folk tviler på at et billig-OL vil bli billigere

Tromsø (NTB): En ny meningsmåling utført tirsdag viser at hele sju av ti spurte tviler på om et billig-OL virkelig kommer til å bli så billig som det hevdes.

Riggrederi ansetter 700

Stavanger (NTB): Riggrederiet Songa Offshore i Stavanger skal bemanne fire nye rigger og ansette 700 personer det neste året.

Kathrine Kleveland innstilt som ny Nei til EU-leder

Oslo (NTB): En enstemmig valgkomité har innstilt Kathrine Kleveland fra Holmestrand som ny leder i Nei til EU etter Heming Olaussen.

Idrettspresidenten: – Oslo2022 har truffet godt

Oslo (NTB): Norges idrettsforbunds president Børre Rognlien mener tallene som Oslo2022 la fram, har vist seg å være et ganske realistisk alternativ.

Senterpartiet sier nei til Oslo-OL

Oslo (NTB): Resultatet av uravstemningen blant medlemmene i Senterpartiet fører til at partiet sier nei til å gi statsgaranti til et OL i Oslo i 2022.