Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Vinden herjer i Nordland – E6 over Saltfjellet stengt

Bodø (NTB): E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær natt til fredag. I Bodø ble et område i sentrum sperret av da vinden sendte glass ut i veien.

To av tre tror ikke på klimagjennombrudd i Paris

Oslo (NTB): Selv om svært mange nordmenn mener klimamøtet i Paris er viktig for å bremse global oppvarming, tror 67 prosent at det ikke vil komme noe gjennombrudd i den franske hovedstaden.

Mann døde under fiske i Barentshavet

Longyearbyen (NTB): En mann i 20-årene døde i en arbeidsulykke da han falt i havet fra en fiskebåt sørøst for Hopen utenfor Svalbard.

Krokodiller flytter inn i bjørneparken i Flå

Flå (NTB): Med krokodiller, alligatorer og kvelerslanger skal bjørneparken i Flå i Hallingdal lokke dobbelt så mange gjester. Det liker dyrevernerne dårlig.

UDI endrer rutinene for alderstesting av asylsøkere

Oslo (NTB): Økningen i antall mindreårige asylsøkere som kommer til landet, er i ferd med å ta knekken på systemet for alderstesting. Utlendingsdirektoratet legger om rutinene for å få testet enda flere.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis