Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Trond Mohn ber Ap tenke nytt om formuesskatt

Oslo (NTB): Milliardær Trond Mohn vil ikke fjerne formuesskatten, men mener bedriftseiere bør slippe å betale skatten om de har hatt et dårlig år.

Massiv norsk EU-motstand

Oslo (NTB): Det er fire ganger så mange EU-motstandere som EU-tilhengere i Norge, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research.

Streik i varehandelen

Oslo (NTB): Ansatte i 48 butikker over hele landet er i streik fra lørdag morgen etter at NHO og Handel og Kontor (HK) ikke ble enige i meklingen natt til lørdag.

Meklingen i varehandelen pågår fortsatt

Oslo (NTB): 205 medlemmer i 48 bedrifter i varehandelen går ut i streik fra lørdag morgen dersom ikke NHO og Handel og Kontor (HK) blir enige. Fredag kveld pågikk meklingen fortsatt.

Tre til sykehus etter trafikkulykke utenfor Larvik

Larvik (NTB): To menn og en kvinne ble skadd i en frontkollisjon på Brunlanesveien i Larvik kommune fredag ettermiddag.

Hektisk for Karoline

Karoline Jensen (17) hare ofte hektiske helger med fotball i sentrum.

Konserten har startet

10th Harmonic er først ut på Geitnes.

Sjarmerte med Kåfjord-kultur

Bursdagsdama på 69 år klarer å sjarmere sitt publikum trill rundt.