Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Fire nyfødte barn smittet av tarmbakterie – 14 isolert

Stavanger (NTB): I alt 14 nyfødte barn er isolert etter smitteutbruddet av tarmbakterier ved Stavanger universitetssjukehus.

Ledighetstiltak sentralt i budsjettinnspurt

Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): Tiltak mot økt ledighet dominerer budsjettsamtalene. Partene er enige om et tresifret millionbeløp ekstra til tiltak mot arbeidsledighet på sørvestlandet, melder flere medier.

Kvinne alvorlig skadd etter sykkelulykke i Sveio

Auklandshamn (NTB): En kvinne i 40-årene er alvorlig skadd etter en sykkelvelt i Auklandshamn i Sveio kommune i Hordaland. Årsaken var sauer i veibanen.

Politiet etterforsker voldtekt av 13-åring i Haugesund

Haugesund (NTB): Fire menn er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av en 13 år gammel jente i Haugesund. Det er også mistanke om seksuelle handlinger mot en annen 13-åring.

Mann kritisk skadd etter ulykke ved Haugesund

Haugesund (NTB): Skadene betegnes som kritiske for mannen som ble funnet skadd utenfor en bil på fylkesvei 47 ved Hagland nord for Haugesund natt til lørdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis