Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Snø og sterk vind gir vanskelige kjøreforhold på Vestlandet

Oslo (NTB): Meteorologisk institutt varsler om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge på grunn av sterk vind og snø.

17-åring til sykehus etter trafikkulykke i Kristiansund

Kristiansund (NTB): En 17 år gammel mopedfører er sendt til sykehus etter å ha ligget fastklemt under en bil etter en kollisjon i Kristiansund. Han skal ikke være alvorlig skadd.

KrF med ny plan mot jødehat

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti fremmer et nytt forslag om tiltak mot jødehat. Blant forslagene er at Holocaustdagen 27. januar skal markeres i alle skoler.

Tidligere drapsdømt siktet for drapstrusler

Tromsø (NTB): En 45 år gammel mann som i fjor slapp ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for et dobbeltdrap i Troms, er siktet og varetektsfengslet for å ha kommet med drapstrusler.

Annelise Høegh er død

Oslo (NTB-Hege Wallenius og Kristian Skårdalsmo): Høyre-politikeren Annelise Høegh døde fredag kveld, 66 år gammel.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis