Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

En person til sykehus etter husbrann i Hedmark

Rena (NTB): En person er sendt til sykehus etter en husbrann sør for Rena i Åmot kommune i Hedmark natt til lørdag.

18 navn i Støres klimapanel

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Konsernsjef og Høyre-mann Jens Ulltveit Moe og skipsreder Elisabeth Grieg er blant de 18 medlemmene i Arbeiderpartiets nye klimapanel.

Naturvernforbundet kaller snøscooterforslag syltynt

Oslo (NTB): Regjeringen vil ha fritt fram for morokjøring med snøscooter, men departementets høringsbrev er syltynt, mener Naturvernforbundet.

Mann alvorlig skadd i slåsskamp i Oslo

Oslo (NTB): En mann er alvorlig skadd etter en slåsskamp på Vålerenga vertshus i Oslo natt til lørdag.

Høyre mener CO2-rensing kan skje i utlandet

Oslo (NTB): Det er ikke avgjørende om karbonfangst skjer i Norge, mener Høyre. Partiet mener regjeringen oppfyller sin klimaambisjon hvis Norge bidrar til å realisere fullskala rensing utenfor landets grenser.

Videre til finalen

Dag Rune Stangeland havnet høyt oppe på lista fredag under Norges Sterkeste Mann.

Frykter flaskehals

Ei halvert flytebrygge ved fergekaia på Lyngseidet kan bli en flaskehals for utviklingen av cruiseanløp.

Endelig kom asfalten

Hittil er det investert over en million kroner i Fiskeplassen på Låvan.

Luksuriøs prinsesse

Arctic Princess kan tilby det meste en kresen gjest måtte ønske.

Solgte godt og knyttet nye kontakter i Oslo 

Det har blitt et sikkert høsttegn på Lenangsøya at Bjørn Arild Olsen og andre Lyngen Reker-ansatte reiser sørover for å delta på Matstreif.

Klart for KM-finaler

Furuflatens jentelag møter Senja.