Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Slutt på millionsubsidier til eksport av Jarlsberg-ost

Oslo (NTB): Regjeringen går inn for å fase ut alle eksportsubsidier i landbruket innen utgangen av 2019. Det betyr slutten for norske millionsubsidier til Jarlsbergost i Sverige og USA.

Barnefamilie truet med våpen i eget hus

Sarpsborg (NTB): To menn er pågrepet av politiet etter at en familie i Sarpsborg ble truet med våpen natt til torsdag.

Lege henviste jente til abort – uten at hun var gravid

Molde (NTB): Statens helsetilsyn gir en lege i en kommune i Møre og Romsdal kraftig refs etter at han blant annet henviste en jente som ikke var gravid, til abort.

13 evakuert i brann i Oslo

Oslo (NTB): 13 personer ble evakuert og seks av dem fikk behandling for røykskader etter en brann på Ekeberg i Oslo natt til torsdag.

Hareide ønsker nasjonalt sikkerhetsråd

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha et nasjonalt sikkerhetsråd etter amerikansk modell.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis