Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Flere hus evakuert grunnet brann på Stranda

Stranda (NTB): Tre hus ble evakuert torsdag som følge av brannen som oppsto i et industribygg på et avfallsanlegg på Stranda i Møre og Romsdal.

Somalier frikjent for 14 år gammelt knivdrap

Tromsø (NTB): En 31 år gammel somalier er i Hålogaland lagmannsrett frikjent for drapet på en medelev ved Nordreisa videregående skole i 2001.

Ski kommune best på trafikksikkerhet

Ski (NTB): Ski kommune er utnevnt til «Årets trafikksikkerhetskommune» 2016. Med tittelen følger en pengepremie på 1 million kroner.

Oppgangen på Oslo Børs fortsetter

Oslo (NTB): Flere oppdrettsselskaper falt på Oslo Børs torsdag. Store aktører som Statoil sørget likevel for at hovedindeksen gikk opp 0,53 prosent – til 602,86 poeng.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis