Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Siste nytt

Drapssiktet ektemann er pågrepet

Hemsedal (NTB): Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i Hemsedal tidligere i desember, er pågrepet og har innrømmet drapet, melder Nordre Buskerud politidistrikt.

Straks går det mot lysere tider

Oslo (NTB): Søndag 21. desember er den korteste dagen i 2014. Tre minutter over midnatt natt til mandag snur sola.

Fare for flom og jordskred på Vestlandet

Bergen (NTB): Mye regn og snøsmelting gir fare for flom i Hordaland og Rogaland. På hele Vestlandet er det jordskredfare.

Juridisk vurdering går god for sykehusprosess

Molde/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Helse Møre og Romsdal brøt ikke forvaltningsloven i spørsmålet om sykehusplassering, ifølge advokatfirmaet Thommessen. Saken ble behandlet i et hasteinnkalt møte søndag.

Mann pågrepet for voldtekt i Voss

Voss (NTB): En mann i slutten av 20-årene er siktet for å ha voldtatt en kvinne i 30-årene i Voss kommune natt til søndag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis