Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

KrF og Venstre vil endre handlingsregelen

Oslo (NTB): KrF og Venstre vil nedjustere grensen for hvor mye oljepenger som kan brukes fra 4 til 3 prosent av oljefondets verdi.

Mattilsynet: – Svært liten risiko for at mennesker smittes av hjortesykdom

Oslo (NTB): Mattilsynet frykter ikke at den dødelige hjernesykdommen CWD skal smitte fra hjortedyr til mennesker. Men for å være føre var vil tilsynet ikke godkjenne at kjøtt fra syke dyr skal spises.

Haxi-henleggelse opprettholdes

Oslo (NTB): Statsadvokaten vil ikke omgjøre politiets henleggelse av en sak mot taxiappen Haxi. Avgjørelsen betyr Haxi opererer innenfor loven, mener selskapets medstifter Alexander Soender.

Reklamesvikt for TV 2 under OL

Bergen (NTB): TV 2s reklameinntekter har sviktet i OL-måneden. – Vi er veldig skuffet over reklameinntektene hittil i august, skriver sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i en intern epost.

Senterpartiet vil legge ned Politidirektoratet

Oslo (NTB): Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet vil legge ned Politidirektoratet for å få mer politi ut i gatene. I forslag til nytt partiprogram går han inn for helt nye måter å tenke på.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis