Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Fylkesmannen i Akershus vil betale for gjetere

Oslo (NTB): Fylkesmannen i Oslo og Akershus vil gi bønder ekstra penger til gjetere og rovviltgjerder etter ulveangrep i Enebakk.

Oslo Børs med kraftig byks onsdag

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med hele 1,6 prosent til 638,42 poeng onsdag. Forbedrede oljepriser får en stor del av æren.

Justisdepartementet sier ja til fortsatt bevæpning

Oslo (NTB): Justisdepartementet sier ja til fortsatt midlertidig bevæpning av politiet. Tillatelsen gjelder fram til 20. august.

Mann omkom på fiskebåt ved Svalbard

Longyearbyen (NTB): En mann i 40-årene døde etter at han fikk et illebefinnende og falt over bord fra en fiskebåt ved øya Hopen på Svalbard.

Mistenkelig dødsfall i Porsanger trolig uhell

Porsanger (NTB): Den avdøde mannen i 50-årene fra Porsanger kommune i Finnmark ble trolig ikke utsatt for noe kriminelt, ifølge politiet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis