Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Børsen med rød ukestart

Oslo (NTB): Oslo Børs startet uken i rødt. Etter en halv times handel var hovedindeksen sunket med 1,26 prosent, til 610,03 poeng.

Virke: Pilene peker oppover for norsk næringsliv

Oslo (NTB): Bunnen er trolig nådd for norsk næringsliv, og herfra vil det gå oppover, spår hovedorganisasjonen Virke.

Irlands statsminister tok opp Norwegian med Obama

Oslo (NTB): Irlands statsminister Enda Kenny har to ganger bedt Barack Obama godkjenne Norwegians planer om flygninger fra Irland til USA.

Valen nektet straffskyld

Oslo (NTB): Komiker Kristian Valen nektet straffskyld på alle punkter da han møtte i retten, tiltalt for trusler mot politiet i mai og for å ha båret våpen offentlig i midten av september.

UDI legger ned ytterligere 3.800 mottaksplasser

Oslo (NTB): UDI kvitter seg med ytterligere 3.800 mottaksplasser fordi det kommer færre asylsøkere til Norge.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis