Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Bussjåfør nekter skyld for uaktsomt drap

Bergen (NTB): En bussjåfør nekter straffskyld for uaktsomt drap etter at en 26 år gammel mann havnet under hjulene på bussen og døde i Bergen natt til 23. februar i fjor.

Sju siktet for voldtekt av mann i Kristiansand

Kristiansand (NTB): Natt til søndag skal en mann ha blitt voldtatt i en leilighet i Kristiansand. Seks menn og en kvinne i alderen 19 til 35 år er siktet i saken, men alle nekter straffskyld.

Hareide: – Har ikke noe usnakket med Sandberg

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide føler ikke behov for å skvære opp med Frp-nestleder Per Sandberg når de to møtes igjen i Nydalen tirsdag.

Fiskeridirektoratet vil legge ned ni lokalkontorer

Bergen (NTB): Fiskeridirektoratet anbefaler fiskeriministeren å gå fra dagens sju til tre regioner, og dermed kommer ni lokalkontorer til å bli lagt ned.

Daglig leder dømt for underslag på 14 millioner kroner

Bodø (NTB): En tidligere daglig leder ved to oppdrettsanlegg i Nordland er i Salten tingrett dømt til to år og elleve måneder i fengsel for underslag av nærmere 14 millioner kroner. Pengene ble spilt bort på nettspill.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis