Tips oss

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kulturminister Hadia Tajik, her i forbindelse med Oscar-utdelingen nylig, vil bidra til bedre svømmeanlegg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Regjeringen vil dele ut svømmemillioner

Oslo (NTB): For å få fortgang i bygging av svømmeanlegg gir regjeringen 5 millioner kroner av tippemidlene til tre utvalgte kommuner. Alle kommuner er invitert til å søke.

Søknadsfristen er 1. juni, opplyser Kulturdepartementet.

– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Samtidig vurderer departementet også å øke høyere tilskuddssatsene til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Høyre vil gi velgerne mulighet til å stryke ved lokalvalg

Oslo (NTB): Høyre foreslår å gjeninnføre muligheten til å stryke kandidater ved neste kommunevalg.

Nødlandet småfly tok av igjen fra vei i Lørenskog

Fjellhamar (NTB-Tore Meek og Steinar Schjetne): Den 18 år gamle gutten som måtte nødlande med et småfly på Sykehusveien i Lørenskog, fikk flyet i lufta igjen et par timer senere.

Eksperter vurderer riksvei 7 vest for Hønefoss

Gulsvik/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Riksvei 7 er stengt ved Lindelia mellom Gol og Hønefoss etter et jordras. Deler av veien har rast ut i vannet. Også Bergensbanen er rammet.

Mann siktet for brannstiftelse i Stavanger

Stavanger (NTB): En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for å ha tent på en bolig på Storhaug i Stavanger torsdag morgen. Fire personer slapp fra brannen uten alvorlige skader.

UDI oppretter asylmottak på Stord

Leirvik (NTB): Som en konsekvens av den store strømmen av asylsøkere, har Utlendingsdirektoratet (UDI) besluttet å opprette et nytt asylmottak på Litlabø på Stord i Hordaland.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis