Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Yara utvider i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): Styret i Yara International investerer 2,2 milliarder kroner i økt produksjonskapasitet for høyverdigjødsel ved fabrikken i Porsgrunn.

Hydro tredoblet kvartalsresultatet

Oslo (NTB): Lavere kostnader og høyere metall- og aluminapriser gjør at Norsk Hydro ASA kan legge fram knalltall for tredje kvartal onsdag.

Død mann ikke sikkert identifisert i Ålesund

Ålesund (NTB): Politiet har ennå ikke sikkert identifisert mannen som tirsdag ble funnet død i en leilighet i Ålesund, men har en god formening om hvem det er. Tre personer er pågrepet i saken.

Mann pågrepet for ildspåsettelse i Hardanger

Kinsarvik (NTB): En mann er pågrepet, siktet for ildspåsettelse etter en ny brann i den lille bygda Djønno i Hardanger. Natt til onsdag brant det i låven til familien som har vært hjemsøkt av brann tidligere.

Eks-etterforsker: – Monika-saken bør få konsekvenser

Bergen (NTB): Henleggelsen av Monika Sviglinskajas (8) dødsfall må få følger for tjenestemenn i Bergens-politiet, mener tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis