Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Regning etter glatt føre anslått til 20 millioner

Oslo (NTB): Et overslag fra forsikringsselskapene viser at det trolig kom inn rundt 1.000 skademeldinger etter hålkeføret tirsdag. Det gir skader for omtrent 20 millioner kroner.

Sjeføkonom: – Nullrente i 2016

Oslo (NTB): Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror fallende oljeinvesteringer og risiko for lavere etterspørsel fra husholdningene vil tvinge Norges Bank til å sette renten ned til null til neste år.

Felix (25) første norgesmester i poker

Oslo (NTB): Favoritten Felix Stephensen (25) skriver seg inn i historien som vinner av det første lovlige norgesmesterskapet i poker.

Nye politimestre utnevnes fredag

Oslo (NTB): Politidirektør Odd Reidar Humlegårds liste over nye politimestre er godkjent av justisminister Anders Anundsen (Frp), ifølge Dagbladet.

Spesialenheten henlegger sak mot politiet etter dødsbrann

Fosnavåg (NTB): Politiet gjorde ikke noe straffbart under etterforskningen av en boligbrann på Herøy i Møre og Romsdal i 2008 der fire personer mistet livet, mener Spesialenheten for politisaker.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis