Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Mann hang på brannbil i fart

Kristiansund (NTB): En mann i 20-årene valgte å tilbringe deler av natt til søndag hengende på en brannbil som kjørte i Kristiansund.

Ingebjørg Bratland må avlyse Nattjazz etter fall

Bergen (NTB): Folkemusikeren Ingebjørg Bratland (26) falt fredag i en trapp og må avlyse søndagens konsert under Nattjazz i Bergen.

Forsvarere sterkt kritisk til politihasj i Betew-saken

Oslo (NTB): To av forsvarerne i Betew-saken reagerer kraftig på at politiet innførte 50 kilo hasj til Norge mot betaling og overleverte det til en narkotikaliga som de mener ledes av Metkel Betew.

Kvinne arrestert for banktagging i Oslo

Oslo (NTB): Politiet rykket ut og pågrep en kvinne i 30-årene som valgte å tagge på veggen til Norges Bank i Oslo sentrum noe over midnatt natt til søndag.

Kraftig regnvær ventes på Østlandet

Oslo (NTB): Oslo og store deler av Østlandet får søndag kraftig regnvær med muligheter for torden, opplyser Meteorologisk institutt.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis