Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Anundsen holder døra på gløtt for masse-overvåking

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er ikke avvisende til PSTs ønske om å overvåke nordmenns nettbruk for å styrke den nasjonale sikkerheten.

Islamekspert: – Frp-språket fører ikke til ekstremisme

Oslo (NTB): Frps språk og retorikk om muslimer fører slett ikke til noen radikalisering av muslimer, mener journalist, forfatter og ekspert på islamsk ekstremisme i Norge, Lars Akerhaug.

Kvinne kritisk skadd i båtulykke på Frøya

Sistranda (NTB): En 37 år gammel kvinne er fløyet til sykehus med kritiske skader etter en båtulykke på Frøya i Sør-Trøndelag natt til lørdag. Båtføreren mistenkes for å ha vært beruset.

Overlege mener Listhaug overser «tikkende bombe»

Oslo (NTB): Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) må følge rådene fra ekspertutvalget som la fram sin rapport om antibiotikaresistens denne uka, mener overlege Dag Berild ved Oslo universitetssykehus.

PwC skal granske Forsvarets salg av marinefartøy

Oslo (NTB): Forsvaret frykter mislighold eller at det er begått grove saksbehandlingsfeil i forbindelse med salget av gamle marinefartøy, og har bedt revisjonsselskapet PwC gå salgene nærmere etter i sømmene.

Vil unngå reprise

Nabo Øystein Sørvoll håper å unngå reprise av forhold sist vinter ved skibua på Lyngseidet.

Spanjoler skal sprenge tunnel

Entreprenøren OSSA vant anbudet på utbyggingen av veien gjennom Sørkjosfjellet.

På tur med lyngshestene

Se klipp og bilder fra tur med Lyngshestlandet i Rongadalen.

Nå kan du bestille vognkort på nett

45.000 nordmenn mister hvert år vognkortet sitt.

Stortap på Alfheim

Furuflaten-jentene gikk på en lei smell.

Manchester United kommer til Tromsø

I slutten av september er unge, håpefulle fotballspillere i Tromsø for å “live, train and play the United way”.