Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Mann pågrepet for bensinstasjonsran i Bærum

Stabekk (NTB): En svensk statsborger i 30-årene er pågrepet etter melding om et ran ved en bensinstasjon på Stabekk i Bærum torsdag formiddag.

Full stans i all togtrafikk forbi Skøyen

Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen og Alexander Vestrum): Det er full stans i togtrafikken i begge retninger forbi Skøyen stasjon skjærtorsdag formiddag. Til alt hell er det få reisende, og de fraktes forbi stedet med buss og taxi.

Gjenopptar letingen etter savnet mann i Hordaland

Lonevåg (NTB): Mannskaper både på sjøen og langs strand fortsetter torsdag søket etter en mann i 60-årene som politiet tror falt i sjøen ved Osterøy i Hordaland onsdag kveld.

To menn banket opp med balltre i Skien

Skien (NTB): To menn er brakt til sykehus etter at de ble banket opp med balltre i en bolig i Skien sentrum natt til skjærtorsdag. En mann er pågrepet for hendelsen.

Betydelig skredfare på Vestlandet skjærtorsdag

Oslo (NTB): Mye nysnø og sterk vind gjør det farlig å ferdes på fjellet i påsken. Snøskredvarselet er nå oppgradert til betydelig flere steder på Vestlandet.

Zumbafeberen herjer fortsatt

Og neste helg er det duket for masterclass på Reisa Treningssenter.

Nordens beste bor i Kitdalen

Han er nordisk og finsk mester i skuterdrag, og han vant Norgescupen.

- Det er bare godt at det blåser litt

I morgen er det friluftsgudstjeneste på Sikkajavre

Ski og kos i Kiruna

Både utøvere og voksne fra Nordreisa og Manndalen avsluttet langrennsesongen med Kirunaspelen.

Melk billigere enn flaskevann

Oslo (NTB): I dagligvarebutikken er melk visstnok den billigste drikken man kan få kjøpt.

Kraftig vind på kysten

... men været i Nordreisa og Kvænangen kan bli bra torsdag.

Christer Pedersens tre påskemat-tips

Hva med to flotte fiskeretter og en spennende vri på påskelammet?