Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Mer enn 20 sauer påkjørt av toget i Nord-Trøndelag

Snåsa (NTB): 21 sauer ble natt til lørdag påkjørt av toget på Nordlandsbanen.

Endrede utleiekrav kan gi økt boligverdi

Oslo (NTB): Senkede krav til hva som regnes som oppholdsrom, kan ha ført til verdistigning på mange norske boliger, mener ekspert på boligtaksering.

Ansatt ved institusjon i Haugesund overgrepssiktet

Haugesund (NTB): En ansatt ved en institusjon i Haugesund kommune er siktet for seksuelt overgrep. Overgrepet skal ha skjedd for om lag en uke siden.

Få spor etter gjerningsmenn bak knivstikking i Horten

Horten (NTB): Politiet har lite å gå etter i jakten på to personer som knivstakk en mann i forsøk på å ta seg inn i boligen hans i Horten.

Hotellkonsern tapte millioner på streiken

Oslo (NTB): Salget hos hotellkonsernet Rezidor, som driver kjedene Radisson Blu og Park Inn, falt med nesten 30 millioner koner under hotellstreiken i vår.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis