Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

AUF-ere saksøker staten for å få Utøya-erstatning

Trondheim (NTB): Tre ungdommer fra AUF møtte onsdag i Sør-Trøndelag tingrett med kav om å få oppreisningserstatning fra staten etter terrorhandlingene på Utøya 22. juli.

Må legge ny asfalt på impregnert E16

Kløfta (NTB): Politiet har besluttet å legge nytt veidekke på E16 ved Kløfta i Akershus etter at veibanen onsdag ble dynket med tusenvis av liter med impregneringsvæske. Veien er stengt inntil videre.

Oljefondet skal ut av kullselskaper

Oslo (NTB): Partiene på Stortinget er enige om at Statens pensjonsfond utland ikke skal investere i kullkraft- og kullgruveselskaper.

Politiet i Bergen beklager ventetid i overgrepssak

Bergen (NTB): Politiet i Bergen beklager at de brukte 16 måneder på å gå igjennom databeslag, gjort hos en mann som nå er siktet for alvorlige overgrep mot barn.

NRK felt i PFU for sin dekning av Ronny Alte

Oslo (NTB): Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener det er greit å kalle Ronny Alte (41) for høyreekstrem, men ikke å nekte ham tilsvar til påstanden. Derfor ble NRK felt for brudd på god presseskikk.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis