Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

To menn siktet for drap begått i 2012

Bergen (NTB): Politiet i Hordaland pågrep i helgen to personer som begge er siktet for et drap begått i mai 2012 i Salhus i Bergen.

Dødsfall på Stovner etterforskes som drap

Oslo (NTB): En mann i 60-årene ble funnet død i en leilighet i Ragnhild Schibbyes vei på Stovner i Oslo natt til mandag. Politiet etterforsker dødsfallet som drap.

Dødsfall på Stovner etterforskes som drap

Oslo (NTB): Politiet opplyste mandag formiddag at dødsfallet på Stovner natt til mandag etterforskes som drap. En mann i 60-årene er funnet død.

26-åring tiltalt for alvorlige trusler

Nordreisa (NTB): En 26 år gammel mann fra Finnmark er tiltalt for en rekke trusler mot politifolk etter en episode i romjulen i fjor.

Mann i 20-årene fortsatt savnet på Saltfjellet

Bodø (NTB): En mann i 20-årene er fremdeles savnet på Saltfjellet mandag morgen. To personer ble funnet i god behold like før midnatt søndag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis