Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

IKT-Norge bekymret for digitalt skille i skolen

Oslo (NTB): IKT Norge er bekymret for store forskjeller i den digitale kompetansen norske skoleelever tilegner seg.

Møbelforretning i Fauske overtent

Fauske (NTB): Butikken til Møbelringen i Fauske står i brann natt til søndag. Politiet ber folk holde seg unna området.

Holmås vil ha strengere krav til cruisebransjen

Oslo (NTB): SV mener manglende miljøkrav til cruiseskip dreper de norske fjordene. Bare nullutslipp er bra nok, sier Heikki Eidsvoll Holmås.

Jensen varsler tøft Frp i valgkampen

Oslo (NTB): Siv Jensen sier Frp har store ambisjoner og vil fortsette å være tøffe på flere politikkområder i neste års valgkamp.

Barnebok om incest fikk språkpris

Oslo (NTB): «Blekkspruten», en barnebok om incest, er tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis