Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Tre personer berget seg ut av snøskred

Sjusjøen/Oslo (NTB-Hege Tannæs-Fjeld): I løpet av kort tid lørdag ettermiddag har tre personer klart å berge seg ut av snøskred som gikk ved Sjusjøen skisenter i Hedmark, på Venabygdsfjellet i Oppland og i Lyngen i Troms.

Død person funnet i sjøen ved Kråkerøy

Kråkerøy (NTB): En død person er funnet i sjøen helt sør ved Kråkerøy i Fredrikstad.

Snøskred i Lyngen i Troms

Lyngseidet (NTB): En person klarte å berge seg ut av et snøskred som gikk i Lyngen i Troms lørdag ettermiddag.

Somalisk mann siktet for knivdrap i Kongsberg

Kongsberg/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): En somalisk mann i 30-årene er siktet for knivdrap på en jevnaldrende mann i Kongsberg. De to omtales som tidligere bekjente.

Snøskred på Venabygdsfjellet

Venabygd (NTB): En person ble tatt av et mindre snøskred på Venabygdsfjellet i Ringebu lørdag, men kom fra det uten skader.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis