Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Vekter skutt på jobb i Oslo

Oslo (NTB): En vekter ble natt til onsdag skutt i brystet på universitetsområdet på Blindern i Oslo. Skuddsikker vest bidro til at mannen ikke bli alvorlig skadd.

Riksantikvaren gir 130 millioner til stavkirkene

Oslo (NTB): Riksantikvaren bruker 130 millioner kroner på å sette i stand alle landets 28 stavkirker slik at de kan holdes åpne i årene framover.

Widerøe frykter dyrere billetter i distriktene

Oslo (NTB): Widerøe frykter at billettprisene blir høyere eller rutetilbudet redusert hvis regjeringen fjerner bunnfradraget i startavgiften som Avinor krever inn av flyselskapene.

Flere til legevakt etter brann i Bergen

Bergen (NTB): Flere beboere ble sendt til legevakten for sjekk etter at det natt til onsdag begynte å brenne i en boligblokk i Bergen.

Oslo-politiet registrerer flere hatkrimsaker

Oslo (NTB): Til nå i år har politiet i Oslo registrert like mange hatkrimsaker som i hele fjor. Politiet erkjenner at dette er en type saker man ikke har tatt alvorlig nok før.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis