Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Ny rapport: Pelsdyravvikling kan koste 7 milliarder

Oslo (NTB): Prislappen for å avvikle norsk pelsdyrnæring kan komme opp i over 7 milliarder kroner. Det viser en ny rapport om hva staten kan vente seg i erstatningsutbetalinger.

Uenige om hvor mye av Oljefondet som er i kullselskaper

Oslo (NTB): Oljefondet har, ifølge sin egen rapportering, investert 2,5 milliarder kroner i kullselskaper. Organisasjonene Fremtiden i våre hender og Greenpeace definerer kullselskaper annerledes og har regnet seg fram til 82 milliarder.

Veikro i full fyr i Målselv

Målselv (NTB): En veikro i Målselv i Troms står i full fyr mandag kveld. En nærliggende bensinstasjon er evakuert og bensinpumpene koblet ned.

Minst 100 må gå i Store Norske

Longyearbyen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Styret i gruveselskapet Store Norske vedtok mandag en spareplan som innebærer at minst 100 stillinger kuttes. Det er rundt en tredel av selskapets ansatte på Svalbard.

Streik kan gi innstilte fly tirsdag morgen

Oslo (NTB-Ingrid Eidsheim Daae): Mandag kveld megles det fortsatt mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart. Blir de ikke enige, kan det bli streik og stengte skranker på flyplassene tirsdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis