Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Virke redd Norge taper jobbkampen

Oslo (NTB): Mens sysselsettingen øker i så godt som alle andre land, er det bare ett land i Europa som har dårligere utvikling enn Norge. Virke slår alarm om stopp i jobbveksten.

TV 2 sier nei takk til Snapchat

Bergen (NTB): TV 2 lar seg ikke friste til å bli offisiell nyhetsleverandør til Snapchat-tjenesten Discover. Mediehuset mener forretningsmodellen ikke holder mål.

Etne og Vindafjord sa nei til hverandre

Etnesjøen (NTB): Mandag stemte innbyggerne i begge de to kommunene Etne og Vindafjord nei til sammenslåing.

Nordmann etterlyst internasjonalt

Oslo (NTB): En Oslo-mann som er dømt for voldtekt og menneskesmugling, ble etterlyst internasjonalt mandag på begjæring fra norske myndigheter.

Politiet gjenopptar 14 år gammel drapssak i Tromsø

Tromsø (NTB): En seer har ringt Åsted Norge og navngitt en mann han sier står bak det uoppklarte drapet i Tromsø i 2002. Den navngitte mannen er tidligere siktet for drapet. Nå tas saken opp på nytt.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis