Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Norske nettleverandører må blokkere piratnettsteder

Oslo (NTB): Åtte norske nettleverandører er i Oslo tingrett pålagt å blokkere tilgang til en rekke piratnettsteder, blant dem Pirate Bay.

Barnehage i Kværnerdalen evakueres

Oslo (NTB): Kværnerbyen FUS barnehage i Oslo evakueres på grunn av rasfare etter at store vannmasser oversvømmet store deler av Kværnerdalen.

Politiker trekker seg etter 22. juli-uttalelser

Kristiansand (NTB): Pastor Jan Ernst Gabrielsen trekker seg som fylkesleder for Partiet De Kristne i Vest-Agder etter kontroversielle uttalelser om 22. juli.

Flomtoppen ennå ikke nådd

Oslo (NTB): Regnværet fortsetter på Østlandet, og flomtoppen er ennå ikke nådd mange steder. Regnværet er på vei nordover, men det kan komme nye byger sørfra likevel.

Nå er Høyre størst i hovedstaden

Oslo (NTB): Høyre har hentet inn og passert Arbeiderpartiet i kappløpet om å bli hovedstadens største parti.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis