Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Solberg åpnet nytt Blå Kors-senter

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) åpnet Blå Kors' nye behandlingssenter på Slemdal i Oslo mandag.

Nav-kontor stengt etter trusler

Grimstad (NTB): Nav-kontoret i Grimstad holder mandag stengt etter å ha mottatt trusler mot de ansatte.

Sykehus får millionbeløp til borreliose-forskning

Kristiansand (NTB): Sørlandet sykehus er tildelt 25 millioner kroner til et forskningsprosjekt for å forbedre diagnostikk og behandling av borreliose.

Færre asylsøkere i fjor

Oslo (NTB): Det kom 11.480 asylsøkere til Norge i 2014, en nedgang på 4 prosent fra 2013, viser nye tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Men antall syriske asylsøkere er voksende.

Krekar-saken for åpne dører

Oslo (NTB): Rettsmøtet om tvangsflyttingen av mulla Krekar går for åpne dører i Oslo tingrett tirsdag morgen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis