Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Siste nytt

Ikea saksøker staten etter skattesmell

Oslo (NTB): Etter en gransking fra Skatteetaten, har IKEA fått en skattesmell på 123 millioner kroner. IKEA er «sterkt uenig» i vedtaket, og trekker staten for retten.

Ketil Lund tror på mer overvåking

Oslo (NTB): Tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund regner med at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil få videre fullmakter som følge av forrige ukes terroralarm.

Prisene på borettslagsleiligheter gikk opp i juli

Oslo (NTB): Prisene på leiligheter i borettslag i juli var 1,9 prosent høyere enn juli i fjor. Så langt i år har prisene steget med 5 prosent.

Mange politikere fikk ikke terror-info

Oslo (NTB): Flere medlemmer av Stortingets utvidede utenriks- og forsvarskomité ble ikke orientert om terrortrusselen før justisminister Anders Amundsens pressekonferanse, skriver VG.

– Alle Syria-farere må overvåkes

Oslo (NTB): Terrorforsker Thomas Hegghammer mener Syria-farerne blir stadig farligere, og at absolutt alle som kommer tilbake må overvåkes.