Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Riksantikvaren: Interessante vendinger i Statsbygg-forslag

Oslo (NTB): Statsbygg har i stor grad fulgt Riksantikvarens råd i sitt forslag til nytt regjeringskvartal, men planene som er lagt fram, har tatt «interessante vendinger», sier avdelingsdirektør.

Høyre forhandler med Venstre på Svalbard

Longyearbyen (NTB): Arbeiderpartiet gikk kraftig tilbake under lokalvalget i Longyearbyen. Høyre gjorde et brakvalg og starter forhandlinger med Venstre.

Anundsen må svare om vådeskudd i Stortinget

Oslo (NTB-Laila Nguyen): Justisminister Anders Anundsen (Frp) må svare om vådeskuddepisodene og politiets midlertidige bevæpning i Stortinget 3. november. Da må fakta på bordet, krever justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap).

Avslutter søk etter savnet dykker i Vest-Agder

Høllen (NTB): Redningsmannskapene avsluttet tirsdag kveld letingen etter dykkerne som mandag ble meldt savnet mellom Søgne og Mandal.

Kraftig oppgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,95 prosent til 613,01 poeng tirsdag ettermiddag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis