Tips oss

Finanstilsynet skal granske bankkollapsen

Oslo (NTB): Finanstilsynet vil undersøke hvordan nettbankene til flere enn ti banker kunne kollapse mandag kveld. I tre timer var nettbankene ute av drift.

– Det er alvorlig når en hendelse som den i dag inntreffer, og som rammer bredt og lenge, sier Frank Robert Berg, sjef for Finanstilsynets seksjon for it og betalingssystemer til VG.

Evry driver nettbanksystemene for bankene. Feilen oppsto i en sentral komponent i Evrys nettverksinfrastruktur og rammet derfor mange banker.

– Dagens hendelse er alvorlig og vil bli fulgt opp mot bankene og leverandøren Evry. Tilsynet er veldig opptatt av at betalingssystemene skal være robuste. Det betyr at de skal fungere når butikkene er åpne, og at nettbankene skal fungere døgnet rundt, sier Berg.

Klokka 23 var feilen funnet og nettbankene i ferd med å komme i orden igjen.

– Tjenesten er på vei tilbake. Flere banker melder at nettløsningene nå er i orden, og vi følger opp hver enkelt bank individuelt, sa kommunikasjonssjef Geir Remman i Evry til NTB. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Sju av ti kvinner vil forby pelsdyroppdrett

Oslo (NTB): Sju av ti kvinner mener pelsdyroppdrett bør forbys i Norge, mens fire av ti menn mener det samme.

Mann alvorlig skadd etter nesten-drukning i Arendal

Arendal (NTB): En mann fikk livreddende behandling på stedet og er alvorlig skadd etter å ha falt i vannet fra en båt i Arendal lørdag ettermiddag.

Lene Sands foreldre ber om rettshjelp for å følge drapssaken

Oslo (NTB): Foreldrene til Lene Sand, drapsofferet i den såkalte koffertsaken i Berlin, får ikke fulgt rettssaken som begynte denne uka. Pengene strekker ikke til, og søknaden om fri rettshjelp er ikke besvart .

Regnbueflagget heist i Kristiansand

Kristiansand (NTB): For første gang vaiet regnbueflagget over rådhuset i Kristiansand. Lørdag inviterte Stian Storbukås (Frp) arrangørene bak Skeive Sørlandsdager til frokost.

Søppelhenting truet av streik

Oslo (NTB): Søppeltømming flere steder i landet vil bli rammet dersom meklingen mellom transportarbeiderne og NHO Transport ikke fører fram innen midnatt natt til søndag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis