Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Siste nytt

Tiggere selger narkotika i Oslo

Oslo (NTB): Oslo tingrett har det siste året behandlet ti saker der rumenske statsborgere er blitt tatt for oppbevaring og salg av narkotiske legemidler.

Togtrøbbel i morgenrushet i Oslo

Oslo (NTB): Reisende med NSB i Oslo-området må belage seg på store forsinkelser den første dagen i oktober.

IOK-krav: Cocktail med Kongen

Oslo (NTB): Listen over hvordan Oslo-OL skal behandle IOK-medlemmene inneholder en rekke originale krav. Deriblant en cocktailmottakelse på Slottet og egne OL-filer på motorveiene.

To til sykehus etter brann på Dikemark

Asker (NTB): To personer ble sendt til sykehus etter en brann i sikkerhetsavdelingen på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker natt til onsdag.

Over 100 helsearbeidere har mistet autorisasjonen

Oslo (NTB): Minst 101 ansatte i helsevesenet i Norge har mistet autorisasjonen i løpet av de siste ti årene fordi de skal ha utnyttet pasienter seksuelt.