Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Venstre-komité foreslår byggeforbud på dyrkbar jord

Oslo (NTB): I forslag til nytt partiprogram for Venstre, er et av de mer radikale forslagene å forby bygging på dyrket eller dyrkbar mark.

Meglere spår opptil 25 prosent dyrere leiligheter i Oslo

Oslo (NTB): Hittil i år er leiligheter i Oslo blitt 14,4 prosent dyrere. Meglere spår en samlet prisvekst i 2016 på opptil 25 prosent.

Kirken prøver å lokke flere til dåp

Oslo (NTB): Dåpsfestival, reklamekampanjer, drop-in-dåp og oppsøkende virksomhet. Den norske kirke går mange veier for å lokke foreldre til å døpe barna sine.

Gerdt Larsen forbereder søksmål

Bergen (NTB): Bergensinvestoren Berge Gerdt Larsen, som onsdag ble frikjent for økonomisk kriminalitet, vil trolig fremme et erstatningskrav mot både politiet og mot skatteetaten.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis
-