Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Siste nytt

Stor interesse blant lærere for videreutdanning

Oslo (NTB): Et rekordhøyt antall lærere over hele landet har søkt om videreutdanning. Men det er ikke nok plasser til alle som har fått innvilget søknaden, viser ferske tall fra Kunnskapsdepartementet.

Solvik-Olsen vil forby provisjon til P-vakter

Oslo (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har fått nok av uryddige forhold i landets rundt 200 parkeringsselskaper. Nå tar han grep.

Politiinformant dømt til seks års fengsel

Bergen (NTB): En 36 år gammel mann som var politiets informant i Bergen, er dømt til seks års fengsel for innførsel av store mengder narkotika.

Kina advarer Norge mot å møte Dalai Lama

Beijing (NTB-Reuters): Kina advarer på nytt norske myndigheter mot å ta imot Dalai Lama når han kommer til Oslo i mai.

Tor Arne Mjølund er årets Holmboeprisvinner

Oslo (NTB): Matematikklærer Tor Arne Mjølund ved Kristiansand katedralskole Gimle tildeles Bernt Michael Holmboes minnepris for 2014.

Trailer av veien

En trailer av samme eier som den igår har kjørt av veien.

Fisker bekreftet omkommet

Ble funnet midt på Kvænangsfjorden av fiskebåt.

Bileiere skylder staten 830 millioner

Eiere av 331.000 kjøretøy har enten ikke betalt årsavgiften eller den er betalt for sent.

E6 er åpnet

Nå kan du ferdes fritt.

Trafikken kan passere

Det er ryddet opp på E6 i Kåfjord etter trafikkuhell.

Vedlikeholdskutt

Nestsiste-turen blir sisteturen i kveld.

DEBATT:

Hvilke kommuner vil Høyre legge ned?

Høyre må legge kortene på bordet, mener Irene Lange Nordahl (Sp).

Holder konsert i hjembygda

Herborg Rundberg spiller i Kåfjord for første gang.