Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Siste nytt

Politiet reduserer terrorberedskapen fra tirsdag

Oslo (NTB): Politiet reduserer beredskapen i forbindelse med terrortrusselen fra tirsdag, opplyser politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Seks skadd i trafikkulykke ved Sjoa

Sjoa (NTB): Seks personer er skadd i en trafikkulykke på E6 ved Sjoa i Oppland mandag ettermiddag. Tre er kritisk skadd og tre er hardt skadd.

Dansk dykker død i Bergen

Bergen (NTB): En dansk fritidsdykker ble mandag ettermiddag bekreftet død etter at han foretok for rask oppstigning utenfor Haakonsvern i Bergen.

Rekordgammel gaupe funnet i Finnmark

Oslo (NTB): Den eldste gaupa hvis alder hittil er bekreftet i Norge, ble 17 år gammel. Det viser analyser som Rovdata har foretatt.

Erna Solberg drar utenlands med familien

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) drar denne uka etter sin familie som er på ferie i utlandet, men vil følge terrortrusselen mot Norge tett. Finansminister Siv Jensen (Frp) blir hennes stedfortreder.

Kom heim for andre gang

Heimkommardagan i Uløybukt trakk vel så mange folk i år som i fjor.

Ikke spis blåskjell

Funn av Alexandrium tamarense i Nordreisa.

Møtte et bedre lag

Skjervøy tapte klart mot Sokndal.

Andreinntaket er klart

Nedgang i antall søkere etter første runde, men ved skolestart vil det fortsatt være over 6000 elever i videregående skole i Troms.

Store smerter i kneet

Vegard Braaten (27) ble båret av banen under gårsdagens kamp mot TUIL.

- Følte meg både fin i kroppen og på håret

Tor Martin Mienna scorte for TUIL i 50. minutt.