Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Færre brev og lavere inntekter for Posten

Oslo (NTB): Posten Norge varsler flere tiltak for å bøte på inntektsfallet etter tidenes største nedgang i antallet brevsendinger på ett kvartal.

Politiansatt skadd av vådeskudd

Stjørdal (NTB): En politiansatt ble lettere skadd av et vådeskudd i Stjørdal onsdag formiddag.

Færre strømbrudd i 2015

Oslo (NTB): Norske strømkunder opplevde i gjennomsnitt 2,1 strømbrudd som varte i over tre minutter i fjor. Dette er en nedgang fra 2014, viser tall fra NVE.

Frp-politiker trekker seg fra alle verv

Oslo (NTB): En Frp-politiker fra Østlandet som er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn og narkotikalovbrudd, har meldt seg ut av partiet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis