Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Siste nytt

Flere reisende gir vekst for Hurtigruten

Oslo (NTB): Flere reiser med Hurtigruten. Det gir selskapets kvartalsresultat et hopp på 19 millioner kroner til 122 millioner kroner før skatt fra samme kvartal i fjor.

Kunnskapsministeren: – Streiken inn i ny fase

Oslo (NTB): Når de aller yngste rammes, går lærerstreiken inn i en ny fase, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Nøkkelen for å løse konflikten ligger hos partene, understreker han.

Kraftprisene stanser ikke Statkraft

Oslo (NTB): Statkraft leverer et resultat på 550 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2014. Det er en økning på 1,3 milliarder fra samme kvartal i fjor, til tross for lavere kraftpriser.

Størst andel overdoser i Trondheim og Bergen

Trondheim (NTB): Nesten tre av fire narkomane i Trondheim og Bergen har hatt én eller flere overdoser, ifølge en ny rapport fra Sirus.

Intet nytt fra partene i lærerkonflikten

Oslo (NTB): Sonderingsmøtene mellom partene i lærerkonflikten fortsetter torsdag, samtidig som streiken trappes opp og barneskoler for første gang rammes.

- Trygt å sprenge

Statens vegvesen forsikrer om at det er trygt å sprenge tunnel gjennom Nordnesfjellet.

Gode tall for Hurtigruten

Selskapet legger fram et resultat før skatt på 122 millioner kroner i andre kvartal 2014.

Goliat-kontrakt til IKM

Kontrakten har en verdi på over en halv milliard kroner og varighet på inntil sju år.

Færre voldsepisoder i Nord-Troms

I løpet av ett år er det i gjennomsnitt 89 voldshandlinger i Nord-Troms som ender med politianmeldelse. 

Bygdene skal kjempe

Bygdene utfordres til å kjempe om heder og ære på Landbruksdagen lørdag på Jægervatnet.