Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Siste nytt

Kornsilo revnet – 400 tonn korn rant ut over togskinnene

Vestby (NTB): En kornsilo i Vestby i Akershus har revnet. 400 tonn korn har rent ut, det meste over togskinnene. Østfoldbanen er stengt i begge retninger.

Klart borgerlig flertall i ny meningsmåling

Oslo (NTB): På en ny meningsmåling går både Høyre, Frp og Ap fram, men målingen viser at Erna Solbergs regjering fortsatt er avhengig av støttepartiene.

Flere studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Oslo (NTB): Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager, og flere enn én av åtte mestrer ikke studiehverdagen, viser en ny undersøkelse.

USAs transportdepartement utsetter Norwegian-søknad

Oslo (NTB): Det amerikanske transportdepartementet utsetter behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, noe som kan ta opptil et halvt år.

Avisbud-meklingen fortsetter

Oslo (NTB): Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på snart sju timer på overtid.

Sol, varme og litt snø

Vi har spurt folk hva som er deres beste sommerminne.

- Dette kan ikke aksepteres

Regionrådet med innspill til handlingsplan for fylkesvei.

Helt ute - men innafor

Filmklubbens filmhelg ble en stor suksess - både for store og små.