Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

SVs nestleder må stå over valgkampen

Bergen (NTB): SVs nestleder og ordførerkandidat i Bergen, Oddny Miljeteig, må stå over valgkampen på grunn av sykdom, melder Bergensavisen.

Boligprisene gikk ned i juli

Oslo (NTB) Boligprisene gikk ned med 1,1 prosent fra juni til juli, viser boligprisstatistikken fra Eiendom Norge.

Fengslingsmøte i Kristin-saken for lukkede dører

Larvik (NTB): Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen, framstilles for forlenget varetektsfengsling onsdag. Møtet i Larvik tingrett går for lukkede dører.

Studentleder: – Flere studenter er nervøse

Oslo (NTB): Lederen av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo beskriver det som har skjedd på Blindern som «fryktelig skummelt».

Over 1.000 påmeldt til AUF-leiren på Utøya

Utøya (NTB): Over 1.000 personer er påmeldt til årets AUF-leir. Det er trolig det høyeste antallet noensinne, sier AUF-leder Mani Hussaini.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis