Tips oss

Kvinner tar de fleste jobbene i det offentlige

Oslo (NTB): Selv om flere kvinner tar høyere utdanning, blir det stadig flere kvinner i offentlig sektor. Fortsatt er det i hovedsak mennene som fyller arbeidsplassene i det private, viser en undersøkelse om arbeidsmarkedet.

Til tross for at en rekke tiltak er satt inn de seneste åra, går utviklingen i mer tradisjonell retning, fastslås det i rapporten fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) som er laget på oppdrag for LO og NHO, skriver Dagsavisen.

Mens seks av ti arbeidstakere i offentlig sektor var kvinner i 1991, var tallet økt til sju av ti i 2009. Kvinneandelen i privat sektor gikk ned i samme periode fra 38 til 36,3 prosent. Flere av kvinnene som får seg jobb i privat sektor, bytter til det offentlige når de får barn.

Undersøkelsen viser dessuten at flere menn enn kvinner med samme utdanning begynner i privat sektor og blir oftere ledere. Ifølge Dagsavisen kalles kvinner oftere inn til intervju i offentlig sektor, noe som betyr at det ikke bare er kvinner som er tiltrukket av det offentlige. Det offentlige er også tiltrukket av kvinner.

Selv om tallene i undersøkelsen er fra 2009, gir ferskere tall fra Statistisk sentralbyrå ingen grunn til å tro at utviklingen har snudd, sier forsker og rapportforfatter Liza Reisel. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Solberg går videre med innstrammingene

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) går videre med regjeringens forslag til asylinnstramminger til tross for Venstres nei. Hun vil søke støtte fra andre forlikspartnere i stedet.

Kraftige smell og store flammer på byggeplass i Bergen

Bergen (NTB): Naboer hørte kraftige smell da det begynte å brenne på en byggeplass i Bergen torsdag kveld.

Mann erkjenner å ha fremsatt bombetrussel mot skole

Vennesla (NTB): En 23 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha fremsatt en bombetrussel mot Vennesla videregående skole natt til torsdag.

For få flyktninger å bosette i kommunene

Oslo (NTB): Norske kommuner har sagt ja til å ta imot så mange flyktninger det siste året at det nesten ikke er flere igjen i norske mottak som behøver bosetting. Nå må UDI jobbe raskere, krever IMDi.

Frp-framgang på NRK-måling

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet ender på 18 prosents oppslutning på NRKs meningsmåling for februar. Partiet har større tillit blant sine velgere enn nesten alle de andre partiene.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis