Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Siste nytt

Mann alvorlig skadd i fall fra stillas i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): En mann i 50-årene fikk omfattende hodeskader da han falt ned fra et stillas i Gamlebyen i Fredrikstad søndag ettermiddag.

Væpnet ran av kiosk i Oslo

Oslo (NTB): Narvesen-kiosken på St. Olavs plass i Oslo ble ranet søndag ettermiddag.

Politiet ber om tips etter funn av falsk bombe i Oslo

Oslo (NTB): Politiet beskriver vesken som førte til at deler av Oslo S ble stengt lørdag, som en falsk bombe. Nå ber de publikum om tips i saken.

Ordførerjakten i gang i Tromsø Høyre

Tromsø (NTB): Dagen etter at et dramatisk nominasjonsmøte endte med at Tromsø Høyre står uten ordførerkandidat, samles styret i lokallaget på hemmelig sted søndag.

Regjeringen får overlevert skogmelding

Oslo (NTB): Regjeringen får mandag overlevert strategimeldingen Skog 22, som inneholder en rekke forslag om hvordan norsk skognæring kan holde seg konkurransedyktig.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Gaupe tok sau på innmark

På tre dager mistet Tom Lien like mange villsauer til en eller flere gauper

Imponerte i Italia

Andreas Nygaard gikk kjempeløp i Marcialonga.

KM I BARDU:

Sølv på juniorstafetten

Lyngen/Karnes bare fire sekunder fra gull.

Jublet over KM-bronse

Tobias Karlsen (16) fra Skjervøy skulle egentlig stå over lørdagens KM