Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Fotgjenger døde i påkjørsel på Gardermoen

Gardermoen (NTB): En mannlig fotgjenger døde etter å ha blitt påkjørt av en lastebil på Sogndalsvegen på Gardermoen fredag kveld.

Fyllefest i skogen blant videregående elever

Oslo (NTB): Politiet i Oslo rykket fredag kveld ut til Sognsvann med flere patruljer. Flere hundre ungdommer under 18 år holdt fest i skogen, og det ble oppdaget minst fem sprittaxier som solgte smuglervarer.

Anne Marit Jacobsen hedret med ærespris

Haugesund (NTB): Skuespilleren Anne Marit Jacobsen ble fredag hedret med Amandakomiteens Ærespris, 47 år etter at hun debuterte på teaterscenen.

Bølgen stakk av med kveldens gjeveste Amanda-pris

Haugesund (NTB-Andreas Løf): Joachim Triers «Louder Than Bombs» fikk fire priser under fredagens Amanda-show, men publikumssuksessen «Bølgen» stakk av med den gjeve beste norske kinofilm-prisen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis