Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Bålskadd person hentet med luftambulanse

Terråk (NTB): En person er fløyet til sykehus med luftambulanse etter å ha blitt brannskadd i et båluhell i Bindalseidet i Nordland søndag ettermiddag.

Klimamøte om HFK-gasser kom ikke i mål

Oslo (NTB): Landene som forhandler om hvor mye verden skal redusere bruken av de sterke klimagassene HFK, ble ikke enige da de møttes i Wien denne uken.

To menn lettere skadd i brann i Florø

Florø (NTB): De to mennene som ble kjørt til sykehus etter en brann i en leilighet i Florø i Sogn og Fjordane lørdag kveld, er begge lettere skadd.

Avsluttet søk etter savnet person i Steigen i Nordland

Leinesfjord (NTB): Politiet har avsluttet søket etter en mulig savnet person i området Helnessund i Steigen. Den savnede er funnet i god behold etter at en sjark ble funnet drivende i området.

Grønt samarbeid for Frp og Venstre

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande og Frp-leder Siv Jensen har inngått et kompromiss som vil føre til høyere avgifter på forurensende forbruksvarer.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis