Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Støre vil ha regjeringen med på flyktningløft

Oslo (NTB): Med støtte fra andre opposisjonspartier kunne Ap-leder Jonas Gahr Støre ha trumfet gjennom enighet om 10.000 syriske kvoteflyktninger. Men Støre vil ha regjeringen med på laget.

Anundsen venter resultater i kampen mot voldtekter

Oslo (NTB): Bare én av hundre voldtekter blir oppklart i Norge i dag. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) mener politiet og påtalemyndigheten har sviktet.

Kraftig økning i antall unge uføre

Oslo (NTB): Antallet uføre under 35 år har økt med 50 prosent de siste fem årene.

Frp-talsmann vil ha asylstopp i Norge

Oslo (NTB): Det bør bli slutt på å kunne søke asyl i Norge dersom man ikke går gjennom FN-systemet, mener Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.

Leilighetsbrann i Oslo sentrum slokket

Oslo (NTB): Brannvesenet har slokket brannen i en leilighet i fjerde etasje i en bygård i Bogstadveien i Oslo.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis