Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Milliardminus for Telenor etter nedskrivning i Danmark

Oslo (NTB): Telenor fikk et resultat etter skatt på minus 2,125 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015. Selskapet har foretatt en nedskrivning på 2,1 milliarder kroner i Danmark.

Stans på alle T-banelinjene i Oslo

Oslo (NTB): Et defekt tog som står mellom Ensjø og Tøyen, fører til stans på alle t-banelinjene i Oslo.

En person til sykehus med skuddskader etter innbrudd

Ørje (NTB): Øst politidistrikt har pågrepet fem personer i forbindelse med et mulig innbrudd i Marker kommune i Østfold onsdag kveld. En person er sendt til sykehus med en skuddskade.

Takstmenn føler seg presset til å droppe verdivurderinger

Bergen (NTB): Eiendomsmeglere vil være alene om å bestemme markedsverdien på boliger og presser takstmenn til å droppe verdivurderinger, ifølge Norges Takseringsforbund.

Bensinstasjon ranet i Elverum

Elverum (NTB): Esso-stasjonen på Bankhjørnet i Elverum ble tirsdag kveld ranet av to menn som truet til seg penger.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis