Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Deloitte: – Kan ikke gå inn i Vimpelcoms styrearbeid

Oslo (NTB): Deloittes gransking av Telenor sier ikke noe om hvorvidt Telenors utsendte har opptrådt i henhold til god styreskikk som styremedlemmer i Vimpelcom.

40 millioner kroner til friluftsliv i år

Oslo (NTB): Kulturdepartementet øker tilskuddet til friluftstiltak for barn og unge med 2 millioner kroner til 22 millioner kroner, og tilskuddet til anlegg for friluftsliv styrkes med 3 millioner kroner til 18 millioner kroner.

Politiet etterforsker drap på Ammerud

Oslo (NTB-Peter Tálos): Det er iverksatt drapsetterforskning etter at en person ble funnet død utendørs på Ammerud i Oslo fredag morgen, opplyser Oslo politidistrikt.

Gjelden vokser ikke så fort som før

Oslo (NTB): De siste tolv månedene fram til mars vokste publikums innenlandske bruttogjeld med 4,9 prosent. Det er 0,3 prosentpoeng lavere enn tolvmånedersperioden før.

Klimaavtalen kan bli ratifisert før sommeren

Oslo (NTB): Norge kan rekke å ratifisere Parisavtalen allerede før sommeren. En proposisjon om samtykke til ratifikasjon legges fram i statsråd i dag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis