Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Like uforsonlig mellom Kjos og pilotene etter TV-debatt

Oslo (NTB): Den timelange Debatten på NRK torsdag kveld maktet ikke å føre de stridende partene i Norwegian noe nærmere hverandre. Snarere tvert imot.

Bakkeansatte på Sola permittert

Stavanger (NTB): 57 ansatte i selskapet Aviator ved Stavanger lufthavn Sola ble torsdag permittert som følge av Norwegian-streiken.

Femåring skadd i klatreulykke i Brønnøysund

Brønnøysund (NTB): En gutt på fem år ble brakt til sykehus med lettere skader etter at han falt ned fra en bergvegg i Brønnøysund torsdag.

ESA gransker Helse Nord

Bodø (NTB): EFTAs overvåkingsorgan skal undersøke om Helse Nords innkjøp av IT-tjenester fra selskapet Dips uten anbud, var et brudd på EØS-avtalen.

Opptil 40.000 Norwegian-passasjerer rammes

Oslo (NTB): Streiken blant Norwegian-pilotene gjør at bare et fåtall innenriksfly i Skandinavia går fredag. Totalt rammes mellom 35.000 og 40.000 reisende.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis