Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Seier til LO i verftssaken

Oslo (NTB): Rettigheter i tariffavtalen i verftsindustrien gjelder også for tilreisende arbeidere uten avtale, fastslår Høyesterett som dermed gir LO og Staten medhold i den årelange striden med NHO og norske verft.

Arbeidstakerorganisasjonen NHO og ni norske verft gikk til sak mot Staten etter at Tariffnemnda kom fram til at avtalefestede rettigheter som fri kost, losji og reise også skulle gjelde for tilreisende arbeidere uten tariffavtale.

Dette prinsippet, kalt allmenngjøring av den norske tariffavtalen, var i strid med EØS-avtalens prinsipper om fri flyt av arbeidskraft, mente NHO.

LO har på sin side fastholdt at allmenngjøring er et viktig vern mot sosial dumping.

Høyesteretts enstemmige avgjørelse kom etter at LO og Staten tidligere har fått medhold i tingretten og i lagmannsretten.

I høyesterettsdommen tirsdag heter det at de omstridte bestemmelsene oppfyller de EØS-rettslige krav til allmenngjøring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Tajik kritiserer regjeringens likestillingspolitikk

Oslo (NTB): Ap-nestleder Hadia Tajik mener regjeringens likestillingspolitikk er så mangelfull at den kan svekke verdiskapningen i Norge.

Tre menn pågrepet etter ran i Oslo

Oslo (NTB): Tre menn er pågrepet etter at en bensinstasjon på Bjerke i Oslo ble ranet fredag morgen.

En måned med debatt og valgløfter

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Ungdomspartiene er i full gang med å spisse argumentene til valgkampen på sine sommerleirer. Fra lørdag av skal politikerne gjøre hva de kan for å vinne din stemme.

Leilighet i Tromsø brant for andre gang på fem dager

Tromsø (NTB): En tom leilighet i en kommunal boligblokk i Tromsø begynte å brenne natt til fredag. Samme leilighet brant også natt til mandag.

– Dyre boligprosjekter er myndighetenes feil

Oslo (NTB): Myndighetene har mye av ansvaret for at det er blitt så dyrt å bygge boliger i Norge, mener boligprodusentene.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis