Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Siste nytt

Børsoppsving etter japansk sentralbankpakke

Oslo (NTB): Pilene pekte oppover på både Oslo Børs og de øvrige europeiske børsene fredag morgen. Etter en snau times handel hadde hovedindeksen i Oslo steget 0,8 prosent til 585,56 poeng.

Oppbevarte 25.000 overgrepsbilder på PC

Moss (NTB): En mann i 30-årene fra Moss er tiltalt for å ha oppbevart 25.000 bilder og 46 filmer som viser overgrep mot barn.

Ødegaard fikk ikke erstatning for tapt barndom

Dovre (NTB): Dovre kommune avviser søknaden fra Ola Ødegaard i Stiftelsen Rettferd for taperne om erstatning for tapt barndom.

Prøveløslatelse av lommemannen blir ikke anket

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten anker ikke prøveløslatelsen av Erik Andersen (62), som er dømt i lommemannsaken.

Syk baby ble ikke overvåket på sykehus

Drammen (NTB): En alvorlig syk nyfødt baby som døde i oktober i fjor, ble ikke overvåket da hun lå på Bærum sykehus, ifølge Helsetilsynet. Da legene skjønte hvor alvorlig tilstanden hennes var, var det for sent.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis