Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Siste nytt

Kan avhøre knivstukket direktør

Oslo (NTB): Næringslivsdirektøren som ble knivstukket i Oslo natt til tirsdag, er i stand til å bli avhørt av politiet. Han fikk alvorlige skader av knivstikkingen. En mann er siktet for drapsforsøk.

Lærerorganisasjoner dropper opptrapping før KS-møte

Oslo (NTB): Lektorlaget og Skolenes Landsforbund vil ikke varsle noen ny opptrapping av streiken før de har sett hva et nytt møte med KS vil føre til. Men opptrappingen denne uka går som planlagt.

Terrorsiktede fengslet i fire nye uker

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): To terrorsiktede menn på 27 og 29 år ble i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker onsdag. Politiet tror de ville slutte seg til terroristgruppen IS i Syria og Irak.

En pågrepet for medvirkning til Øyer-drap

Lillehammer (NTB): Politiet bekrefter at mannen som er pågrepet i forbindelse med Øyer-drapet, foreløpig er siktet for medvirkning til drapet på Bjarte Hansen (58).

Kongsvinger: Kidnapping-siktet meldte seg

Kongsvinger (NTB): Mannen som er siktet for frihetsberøvelse mot sine egne døtre i Kongsvinger, har meldt seg for politiet. De to barna er i Tsjetsjenia, opplyser han.

En uforglemmelig dag

Dagen da Arctic Race gikk gjennom Kvænangen er en dag Robert Simonsen sent vil glemme.

Tar fjellet i nærmere øyesyn

Igjen graves det etter mineraler i fjellet over Reinfjord.

Mye is kan hindre havforskerne

Randi Ingvaldsen leder et stort prosjekt som skal finne ut hva som skjer når isen i Arktis trekker seg tilbake.