Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Siste nytt

Brende: – La sorgen mane oss til kamp

Oslo (NTB): – Terroren rammer oss, men den får ikke stanse oss, sier utenriksminister Børge Brende (H) om terrorangrepet mot en skole i Pakistan.

Politiet vet hvor barna var under Hemsedal-drapet

Hemsedal (NTB): Barna til kvinnen som ble funnet drept i fryseren i sin leilighet i Hemsedal mandag, ble avhørt torsdag. Politiet ønsker ikke å si hvor barna var da moren ble drept.

Vil løslate mann som truet med å tenne på seg selv

Bergen (NTB): Nordhordland tingrett mener det ikke er grunn til å fengsle mannen som truet med å tenne på seg selv inne på Bergen sentrum politistasjon tirsdag. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen.

Årets beste dag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Torsdag ble den beste enkeltdagen til nå i år på Oslo Børs, etter oppgang både i Asia og USA. Hovedindeksen endte på 573,65 prosent – opp hele 3,92 prosent.

Dømt for å ha befølt pasienter på sykehus

Kristiansand (NTB): En 25 år gammel mann er dømt til 90 dagers fengsel etter å ha befølt to kvinner som var innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Topper salgslistene

Tore Figenschau med boka om krigen i Storfjord er en av de store bok- vinnerne denne jula.

KOMMUNESTYRET I KVÆNANGEN:

Var enige om en ny skole