Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

SAS beholder bakketjenester

Oslo (NTB): SAS har besluttet å beholde egne bakketjenester på hovedbasene Oslo, Stockholm og København, men setter ut tilsvarende tjenester i Malmö og Göteborg.

Biskop Fredrik Grønningsæter er død

Oslo (NTB): Fredrik Grønningsæter, biskop i Sør-Hålogaland fra 1982 til 1992, er død.

Gode tider for norsk sjømateksport

Oslo (NTB): Hittil i år er det eksportert sjømat for 28,8 milliarder kroner. Det er en økning på 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2015. I april alene var økningen på 35 prosent.

Beboere evakuert etter røykutvikling i boligblokk i Drammen

Drammen (NTB): 19 beboere ble evakuert fra en boligblokk etter at det brøt ut brann i en dagligvarebutikk i Drammen onsdag morgen, men fikk flytte tilbake etter kort tid.

Hauglie vil be Stortinget endre pensjonsregler

Oslo (NTB): Partene i det statlige oppgjøret ble ikke enige om hvordan pensjonsspørsmålet skal løses. Nå vil arbeidsministeren be Stortinget endre reglene for de eldste arbeidstakerne.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis