Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Mann falt i foss i Hallingdal

Hol (NTB): En amerikansk turist falt ut i Hivjufossen i Hallingdal søndag kveld. Store ressurser er satt inn i søket etter mannen.

Mottaksselskap fikk ulovlig mye i tilskudd

Oslo (NTB): Selskapet Hero, som er Norges største operatør av asylmottak, har fått 6,7 millioner kroner i ulovlig statsstøtte, ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet.

Bålskadd mann hentet med luftambulanse

Terråk (NTB): En mann i 40-årene er fløyet til St. Olavs hospital etter å ha blitt brannskadd i et båluhell i Bindalseidet i Nordland søndag ettermiddag.

Klimamøte om HFK-gasser kom ikke i mål

Oslo (NTB): Landene som forhandler om hvor mye verden skal redusere bruken av de sterke klimagassene HFK, ble ikke enige da de møttes i Wien denne uken.

To menn lettere skadd i brann i Florø

Florø (NTB): De to mennene som ble kjørt til sykehus etter en brann i en leilighet i Florø i Sogn og Fjordane lørdag kveld, er begge lettere skadd.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis