Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Bensinstasjon ranet i Elverum

Elverum (NTB): Esso-stasjonen på Bankhjørnet i Elverum ble tirsdag kveld ranet av to menn som truet til seg penger.

Kraftig fall i søkere til oljelinje på videregående

Stavanger (NTB): Tidligere har linjen for brønnteknikk ved Stavanger Offshore Tekniske Skole hatt opp mot 400 søkere. I år har kun 20 elever søkt seg dit.

SAS refunderer gravides billetter til zikaområder

Oslo (NTB– TT): SAS Norge bekrefter at selskapet gir gravide kunder pengene tilbake dersom de vil avbestille reiser til zika-rammede områder, melder NRK.

Listhaug avviser forslag fra Tybring-Gjedde

Oslo (NTB): Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at hun ikke støtter forslaget fra partifelle Christian Tybring-Gjedde om at asylsøkere ikke bør undervises i norsk.

Bioteknologirådet vil tillate lilla gen-nelliker

Oslo (NTB): Det er ingen vesentlige grunner til å forby import av genmodifiserte nelliker med endret farge, mener Bioteknologirådet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis