Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Tre barn til sykehus etter ulykke i Mandal

Mandal (NTB): Tre barn og tre voksne ble sendt til sykehus etter en kollisjon på E39 i Mandal. En person kom fra det uten skader, mens fem ble lettere skadd.

Yasmin-saken til menneskerettighetsdomstolen

Oslo (NTB): Etter at Høyesterett forkastet trafficking-offeret Yasmins anke om at utsendelsen ikke er et brudd på menneskerettskonvensjonen, blir saken nå oversendt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Statoil og Hydro ga røde tall på børsen

Oslo (NTB): Fall for flere av de store, som Statoil og Hydro, ga nedgang på Oslo Børs fredag. Ukas siste handelsdag ble avsluttet med en nedgang i hovedindeksen på 0,6 prosent, til 618,82 poeng.

Kommisjon har tre teorier etter Turøy-ulykken

Lillestrøm (NTB): Havarikommisjonen har tre scenarioer for hva som kan ha skjedd med helikopteret som styrtet ved Turøy. Dette omfatter blant annet feil knyttet til girkassen.

Jusstudenter må ta eksamen på nytt etter tabbe

Tromsø (NTB): Nesten 200 jusstudenter ved Universitetet i Tromsø som tok eksamen i begynnelsen av mai, må opp en gang til fordi det viser seg at deler av oppgaven ble avslørt en time for tidlig.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis