Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Elleve husløse etter brann i Horten

Horten (NTB): Elleve personer ble husløse da et treetasjes leilighetsbygg i Nedre Bjerggate i sentrum av Horten ble totalskadd i brann lørdag kveld. Brannen ble meldt slukket ved 1-tiden natt til søndag.

Mann kritisk skadd i sykkelulykke på Jæren

Ålgård (NTB): En mann er innlagt på Stavanger Universitetssjukehus med kritiske skader etter en sykkelulykke i Fiskebekkveien på Ålgård i Gjesdal kommune på Jæren lørdag kveld.

To pågrepet og siktet for trusler med luftgevær

Bø (NTB): Politiet Telemark pågrep lørdag kveld to menn som viftet med luftgevær. Flere følte seg truet av mennene. Store politistyrker rykket ut til Bø i Telemark etter melding om en væpnet person.

Flere barn skadd da minitog veltet i Telemark

Akkerhaugen (NTB): Flere barn ble skadd da et minitog veltet på en campingplass i Sauherad i Telemark. En tiåring som ble fløyet med luftambulanse til Ullevål i Oslo etter ulykken slapp fra det med lettere skader.

Fortsatt brann i kornsilo i Stavanger

Stavanger (NTB): Det brenner fortsatt i en kornsilo i Stavanger etter at siloen lørdag morgen ble rammet av en eksplosjon.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis