Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Siste nytt

To ukers fengsling for mor i babyvoldssak

Bergen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Moren som er siktet for vold mot sin sju uker gamle sønn i Hardanger, ble onsdag fengslet i to uker. Hun har ikke bestemt seg for om hun vil anke kjennelsen.

Monikas mor glad for at jentas stefar er pågrepet

Bergen (NTB): Moren til åtte år gamle Monika Sviglinskaja sier hun har mistenkt sin tidligere samboer, Monikas stefar, for å ha hatt noe med jentas død å gjøre.

Tenåringer svindlet til seg 150.000 kroner med falsk sexannonse

Hommelvik (NTB): To tenåringsgutter svindlet til seg gavekort til en verdi av 150.000 kroner ved å opprette en falsk eskorteannonse på internett. Til slutt reagerte nettbutikken på alle gavekortene.

Dollarkursen svekker sterkt Yara-kvartal

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Yara leverer gjødsel som aldri før og får god økonomisk drahjelp av lavere olje- og gasspriser. Men styrket dollar svekker et ellers sterkt resultat for tredje kvartal i år.

Regjeringens momsforslag er ikke beregnet

Oslo (NTB): Regjeringen har ikke regnet på hva økt grense for moms på netthandel vil bety for norske arbeidsplasser, bekreftet statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget onsdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

KANSELLERING I SAMBANDET TROMSØ-SKJERVØY:

Ingen hurtigbåt til Skjervøy i dag

Kraftige vindkast

Den sterke vinden fortsetter flere steder Nord-Troms.

Selges på polet

AuroraSpirit as har fått en god start på driften.

Årboka er trykket

Den skal være i butikkene til farsdagen.

Det ballet på seg

Promille og uregistrert moped endte i fengsel