Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kristian Valen dømt til 21 dagers fengsel

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Kristian Valen er i Oslo tingrett dømt til 21 dagers fengsel for blant annet å ha truet polititjenestemenn.

Røykutvikling i tog på Lillestrøm stasjon

Lillestrøm (NTB): Branntilløp på et godstog som fraktet tømmer på Lillestrøm stasjon, førte til ytterligere forsinkelser i togtrafikken torsdag ettermiddag.

Hadia Tajiks rådgiver slutter

Oslo (NTB): Svein Tore Bergestuen slutter i Arbeiderpartiet etter et år som politisk rådgiver for Ap-nestleder Hadia Tajik.

Deler av grensegjerdet på Storskog må flyttes 1 centimeter

Oslo (NTB): Norge trår Russland noen centimeter for nær med det omstridte grensegjerdet på Storskog. Nå må 50 meter av gjerdet flyttes.

Hummerfisket starter opp lørdag

Oslo (NTB): Lørdag starter hummerfisket opp langs hele norskekysten. Hummerbestanden i Norge er sterkt redusert og det er derfor strenge regler for fangsten av havets delikatesse.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis