Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Mann dømt for drap med saks i Bergen

Bergen (NTB): En 43 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til tolv års fengsel for å ha drept litaueren Valuckas Gintaugas med saks på Wergeland i Bergen i 2013.

Nico & Vinz: – Vi er nærme å fjerne aids-monsteret

Oslo (NTB): På verdens aidsdag var rapduoen Nico & Vinz stjernene da FN-organisasjonen UNAIDS møtte utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

17-åring døde etter badeulykke i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): En gutt på 17 år som ble funnet livløs i et badeanlegg i Sarpsborg for ei drøy uke siden, døde av skadene.

Varmerekord i tre fylker

Oslo (NTB): November var uvanlig varm, og i tre fylker ble det satt ny temperaturrekord.

Julebord-kutt i kriserammet oljebransje

Stavanger (NTB): De dårlige tidene i oljebransjen gjør at mange selskaper kutter julebordet i år. Statoil fortsetter tradisjonen, men oppfordrer til nøkternhet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis