Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Eksperter vurderer riksvei 7 vest for Hønefoss

Gulsvik/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Riksvei 7 er stengt ved Lindelia mellom Gol og Hønefoss etter et jordras. Deler av veien har rast ut i vannet. Også Bergensbanen er rammet.

Oslo Børs stiger fra start

Oslo (NTB): Oljeprisen synker, men hovedindeksen stiger fra start på Oslo Børs torsdag. Etter en halvtimes handel lå hovedindeksen på 588,17 poeng, opp 1,02 prosent.

Mann stanset i bil med over 3 i promille

Hamar (NTB): En mann fra Hamar er dømt til fengsel etter å ha kjørt bil med over 3 i promille.

Boligbrann slukket i Stavanger

Stavanger (NTB): Fire personer slapp fra en brann i et bolighus på Storhaug i Stavanger torsdag morgen uten alvorlige skader.

NVE: Stor fare for flom på store deler av Østlandet

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det kraftige regnværet onsdag og natt til torsdag fører til stor fare for flom på mesteparten av Østlandet, advarer NVE. Også torsdag er det ventet store nedbørsmengder.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis