Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Tidligere drapsdømt siktet for drapstrusler

Tromsø (NTB): En 45 år gammel mann som i fjor slapp ut av fengsel etter å ha sonet 18 år for et dobbeltdrap i Troms, er siktet og varetektsfengslet for å ha kommet med drapstrusler.

Annelise Høegh er død

Oslo (NTB-Hege Wallenius og Kristian Skårdalsmo): Høyre-politikeren Annelise Høegh døde fredag kveld, 66 år gammel.

Russland beklager Solbergs nei til krigsmarkering

Oslo (NTB): Russland synes det er vanskelig å forstå at statsminister Erna Solberg (H) ikke vil delta under 70-årsmarkeringen for andre verdenskrigs slutt i Moskva 9. mai.

Mordbrannsiktet mann fengslet i fire uker

Oslo (NTB): Den 38 år gamle mannen som er siktet for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor i Hedmarken tingrett, er varetektsfengslet i fire uker.

Ingen skadd i kollisjon på E6 i Østfold

Moss (NTB): Ingen ble skadd da to biler kjørte inn i hverandre i sørgående retning på E6 mellom Son og Moss lørdag ettermiddag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis