Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Småbarnsmor etterforskes for svindel i sju saker

Arendal (NTB): En trygdet småbarnsmor fra Sørlandet etterforskes nå i minst sju bedragerisaker.

Fortsatt steile fronter i budsjettdebatten om klima

Oslo (NTB-Sol Sigurjonsdottir): Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke forstår Trine Skei Grandes kritikk av klimapolitikken, men at hun ser fram til forhandlinger om statsbudsjettet.

Anniken Huitfeldt på topp i Akershus Ap

Oslo (NTB): Anniken Huitfeldt fra Ullensaker ble enstemmig valgt til toppkandidat på Akershus Arbeiderpartis nominasjonsmøte i Oslo lørdag.

Lundteigen på topp for Sp i Buskerud

Drammen (NTB): Veteranen Per Olaf Lundteigen (63) ble lørdag enstemmig valgt til å stå på førsteplassen på Buskerud Senterpartis liste for stortingsvalget neste år.

Rullestolbruker dømt til 30 dagers fengsel

Bergen (NTB): En mann i 30-årene er i Bergen tingrett dømt til 30 dagers fengsel for vold og trusler.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis