Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nordmann mistenkt for dating-svindel i millionklassen

Skien (NTB): En mann i 30-årene ble fredag fengslet i fire uker etter å ha blitt anmeldt av sju kvinner han traff via en datingside. Han skal ha lurt til seg fem millioner kroner fra kvinnene.

Skadd mexicansk turist fløyet ned fra Trolltunga

Odda (NTB): Et redningshelikopter hentet ved 18.30-tiden ned den mexicanske turisten som trengte nødhjelp etter å ha skadd foten på Trolltunga.

Nedrevet kjøreledning ved Lysaker

Sandvika (NTB): En kjøreledning er revet ned ved Lysaker stasjon. Tog mellom Lysaker og Sandvika er innstilt eller forsinket.

Engelskspråklig familiedrama vant beste regi

Haugesund (NTB): Regissøren Joachim Trier stakk av med amandaprisen for beste regi for dramafilmen «Louder Than Bombs».

Dødsfall etterforskes etter mulig feilmedisinering

Snåsa (NTB): Politiet har fått styrket mistanken om at noe var unormalt ved dødsfallet til en pasient ved Snåsa sykeheim. De etterforsker om kvinnen kan ha dødd av feilmedisinering.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis