Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Siste nytt

Jon Fosse mener Handke bør få Nobelprisen

Oslo (NTB): Jon Fosse mener den omstridte forfatteren og Ibsenpris-mottakeren Peter Handke bør få Nobelprisen i litteratur.

Septembersnø skaper vanskelige kjøreforhold i nord

Oslo (NTB): Meteorologene og politiet varsler at høstens første snøfall skaper vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge mandag.

Kvinne kjørt til sykehus etter brann i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En kvinne er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en brann i en bolig på Herøya i Porsgrunn.

Staten vil selge Cermaq til Mitsubishi

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Staten vil selge sin eierandel i lakseselskapet Cermaq til japanske Mitsubishi Corporation, som har varslet et bud på 8,8 milliarder kroner for aksjene i selskapet.

– Skipsforlis billigere enn økt slepebåtberedskap

Oslo (NTB): Kystverket mener staten bør kjøpe og drifte seks store slepebåter for å forhindre skipsulykker og oljeutslipp. Et konsulentselskap mener det derimot er billigere å rydde opp etterpå.