Tips oss

Rekordmange bøssebærere for kreftsaken

Oslo (NTB): De to neste ukene vil mer enn 23.000 bøssebærere banke på dører over hele landet. Målet er å samle inn 25 millioner kroner til kreftsaken.

Mandag startet Kreftforeningens årlige aksjon «Krafttak mot kreft».

I mer enn 20 år har aksjonen samlet inn penger til kreftforskning og kreftomsorg. I fjor ble det samlet inn 23 millioner kroner. I år er målet å samle inn 25 millioner kroner på to uker.

Pengene som samles inn går i år til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

– En kreftsvulst oppstår fordi genfeil i cellene gjør at cellene deler seg mye raskere enn de skal. I dag behandles kreft ut fra hvor den er i kroppen og utviklingsstadiet, og ikke på grunnlag av selve genfeilen i svulsten. Vi trenger mer kunnskap om å påvise genfeil slik at vi kan gi riktig behandling til rett pasient, til rett tid, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

I år deltar mer enn 23.000 bøssebærere, og aldri før har så mange deltatt i aksjonen i regi av Kreftforeningen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Prisvinner: Fredsprisen er et budskap til regionen

Tunis (NTB-Reuters-AP): Fredsprisen er et budskap til regionen om hvilken makt det ligger i forhandlinger og dialog, sier lederen av Tunisias fagorganisasjon UGTT, Houcine Abassi.

Støre: Fredsprisen overraskende og god

Oslo (NTB): Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre synes årets fredspristildeling er spennende og viktig. – Den tar tak i den arabiske våren fra en vinkel av håp, sier han.

Frp håper prisen vil gi ringvirkninger i regionen

Oslo (NTB): Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik håper fredsprisen kan fungere som en håndsrekning til andre land i Midtøsten.

80-åring tiltalt for drap på sin kone i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): En 80 år gammel mann er tiltalt for forsettlig drap etter at han skjøt og drepte sin kone i Sarpsborg i mars i år. Mannen nekter straffskyld.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis