Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Regjeringen vil ha skip med plass til 500 i Middelhavet

Oslo (NTB): Regjeringen vil ha et skip med dekksplass på 1.000 kvadratmeter og plass til 500 personer om bord til innsats i forbindelse med flyktningsituasjonen i Middelhavet.

Toralv Maurstad hedret for kulturinnsats i Oslo

Oslo (NTB): Et stort diplom er det synlige beviset på at Toralv Maurstad verdsettes for sin mangeårige innsats for kulturlivet i hovedstaden.

Drapsoffer i Mandal begravet

Mandal (NTB): 18 år gamle Joakim Ophaug Røksland, som ble drept i Mandal onsdag i forrige uke, ble tirsdag begravet fra Mandal kirke.

Slutter opp om tiltak mot svart arbeid

Oslo (NTB): En samlet finanskomité på Stortinget støtter en rekke tiltak for å motvirke svart arbeid.

Kiosk ranet på Sagene i Oslo

Oslo (NTB): En kiosk på Sagene i Oslo ble ranet tirsdag ettermiddag. Politiet leter etter gjerningsmannen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis