Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Camilla Pihl er årets blogger

Oslo (NTB): Årets blogger er Camilla Pihl. Caroline Berg Eriksen, kjent som «Fotballfrue», var nominert til fem priser, men fikk ingen av dem under Vixen Blog Awards 2014. 

Dobling i trusler mot Nav

Oslo (NTB): På to år er antall trusselepisoder nesten doblet ved Nav-kontorene i Norge.

Politifolk risikerer bøter etter Monika-saken

Bergen (NTB): Fire ansatte ved Hordaland politidistrikt risikerer bøter for etterforskningen av dødsfallet til Monika Sviglinskaja i 2011.

PST frykter mulla Krekar kan bli sett på som martyr

Oslo (NTB): PST frykter mulla Krekar skal bli sett på som en slags martyr som må lide fordi han har forsvart islam, viser dokumenter NRK har lest.

Salget av dieselbiler går kraftig ned

Oslo (NTB): Salget av dieselbiler går kraftig ned. I hovedstadsområdet har salget gått ned 43 prosent hittil i januar, sammenlignet med samme periode i fjor.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Viste sin støtte

– Arbeidsmiljøloven skal være et vern for arbeiderne!

Trenerne rykker opp

Janne Elveslett (45) og Sara Hamnvik (50) har overtatt treneransvaret for Furuflatens damelag.

”De glade 1950-årene” i Årboka

Neste utgivelse av «Menneske og miljø i Nord-Troms» - Årboka 2015 – vil ha «Gjenreisning og modernisering» som kjernetema.