Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Storbrann under kontroll i Bergen sentrum

Bergen/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Brannvesenet har kontroll over storbrannen i Bergen sentrum. Fortsatt brenner det i tre hus i trehusbebyggelsen torsdag morgen.

Mann (30) knivstukket i hodet i Oslo

Oslo (NTB): En 30 år gammel mann er kjørt til legevakt med det politiet beskriver som et dypt kutt i hodet etter å ha blitt knivstukket i Storgata i Oslo torsdag morgen.

Senterpartiet vurderer økt tvangsbruk i helsevesenet

Oslo (NTB): Det bør vurderes å øke bruken av tvang i helsevesenet for å gi utsatte grupper nødvendig hjelp til å berge liv og helse, mener stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).

– Ulven vil trolig forsvinne fra Østmarka

Oslo (NTB): Det er ikke nok vilt i Østmarka til å fø ulvefamilien som har slått seg ned der, mener bestyreren for Losby Gård, som eier rundt en femdel av skogene i Østmarka.

32 kyr druknet på fjellbeite på Hardangervidda

Kinsarvik (NTB): 32 kyr som var på fjellbeite på Hardangervidda druknet etter at de gikk ut på et isdekt vann lørdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis