Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Snøskredfare over hele landet

Oslo (NTB): Snøskredfaren er skjærtorsdag moderat de fleste steder i landet, men i kystregionene sør for Stad er faren for snøskred fortsatt betydelig.

Full stans i all togtrafikk forbi Skøyen

Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen og Alexander Vestrum): Det er full stans i togtrafikken i begge retninger forbi Skøyen stasjon skjærtorsdag. Til alt hell er det få reisende, og de fraktes forbi stedet med buss og taxi.

Mann pågrepet for bensinstasjonsran i Bærum

Stabekk (NTB): En svensk statsborger i 30-årene er pågrepet etter melding om et ran ved en bensinstasjon på Stabekk i Bærum torsdag formiddag.

Gjenopptar letingen etter savnet mann i Hordaland

Lonevåg (NTB): Mannskaper både på sjøen og langs strand fortsetter torsdag søket etter en mann i 60-årene som politiet tror falt i sjøen ved Osterøy i Hordaland onsdag kveld.

To menn banket opp med balltre i Skien

Skien (NTB): To menn er brakt til sykehus etter at de ble banket opp med balltre i en bolig i Skien sentrum natt til skjærtorsdag. En mann er pågrepet for hendelsen.

- Det er bare godt at det blåser litt

I morgen er det friluftsgudstjeneste på Sikkajavre

Ski og kos i Kiruna

Både utøvere og voksne fra Nordreisa og Manndalen avsluttet langrennsesongen med Kirunaspelen.

Melk billigere enn flaskevann

Oslo (NTB): I dagligvarebutikken er melk visstnok den billigste drikken man kan få kjøpt.

Kraftig vind på kysten

... men været i Nordreisa og Kvænangen kan bli bra torsdag.