Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Mann siktet for mordbrann etter husbrann i Sandnes

Sandnes (NTB): Politiet mener liv kunne ha gått tapt under en boligbrann i Sandnes natt til fredag. Nå er mannen som skal ha startet brannen siktet for mordbrann.

Rekordmange har stemmerett ved valget

Oslo (NTB): For første gang har over 4 millioner personer stemmerett ved et norsk valg. Antall stemmeberettigede har økt med 218.000 personer siden forrige lokalvalg.

Lovlige strømmetjenester tar knekken på piratene

Oslo (NTB): Videostrømming står nå for 60 prosent av datatrafikken i Telenors bredbåndsnett. Samtidig faller fildelingsandelen i nettet.

Onkel dømt for overgrep mot niese

Sandnes (NTB): En mann er dømt til fengsel for overgrep mot sin fire år gamle niese. Mannen slipper å sone fordi han var under 18 år da overgrepene fant sted.

Tidligere barnehagesjef dømt for underslag

Oslo (NTB): En tidligere barnehagesjef er i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for underslag. Dommen vil bli anket.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis