Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

To pågrepet og siktet for trusler med luftgevær

Bø (NTB): Politiet Telemark pågrep lørdag kveld to menn som viftet med luftgevær. Flere følte seg truet av mennene. Store politistyrker rykket ut til Bø i Telemark etter melding om en væpnet person.

Flere barn skadd da minitog veltet i Telemark

Akkerhaugen (NTB): Flere barn ble skadd da et minitog veltet på en campingplass i Sauherad i Telemark. En tiåring som ble fløyet med luftambulanse til Ullevål i Oslo etter ulykken slapp fra det med lettere skader.

Fortsatt brann i kornsilo i Stavanger

Stavanger (NTB): Det brenner fortsatt i en kornsilo i Stavanger etter at siloen lørdag morgen ble rammet av en eksplosjon.

Kvinne druknet i Buskerud

Vikersund (NTB): En kvinne i slutten av 20-årene er bekreftet omkommet etter å ha blitt funnet i vannet ved Vikersund i Modum i Buskerud.

Kvinne fløyet til sykehus etter ulykke i Buskerud

Hol (NTB): En kvinne er brakt til Ringerike sykehus med luftambulanse etter at bilen hun satt i, kjørte av fylkesvei 50 i Hol i Buskerud.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis