Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Forsvarsveteran til Liberia for å kjempe mot ebolavirus

Oslo (NTB): Forsvarsveteran Kenneth Bjerkelund (33) reiser mandag til Liberia for å kjempe mot det dødelige ebolaviruset som herjer i Vest-Afrika. – Det er en stor krise der, forklarer han.

Færre lærerstudenter stryker i matematikk

Oslo (NTB): I år strøk 29 prosent av førsteårsstudentene på lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i mattematikk.

Frp-minister varsler strengere krav til sosialhjelp

Trondheim (NTB): Statsråd Robert Eriksson (Frp) vil skjerpe kravene til folk på sosialhjelp. De skal ikke lenger bare kunne sitte hjemme og motta trygd.

Byrådsleder advarer mot mistenkeliggjøring av muslimer

Oslo (NTB): Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo ber folk slutte å forvente at muslimer skal ta avstand fra terror. – Vi må gå ut fra at de fleste er mot det, sier han.

HRS har samme bemanning som på 80-tallet

Stavanger (NTB): Fint sommervær, tørt terreng og lynnedslag sørget for en travel vakt på Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) lørdag kveld. Til sammen ble det loggført 61 oppdrag.

Vant målfest

Skjervøy slo Bergen Nord 3 i åpningskampen i Norway Cup.

Plankontoret blir filmet

Onsdag 6.august får Nord-Troms plankontor besøk av filmselskapet ”Fabelaktiv”.

Vant første kamp

Burfjord fikk utmerket start på Norway Cup.