Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Person omkom i brann på Jørpeland

Jørpeland (NTB): En eksplosjonsartet brann brøt ut i en leilighet på Jørpeland i Strand kommune i Rogaland onsdag. En person omkom i brannen.

Omstridt «sjekkeekspert» planlegger kurs i Oslo

Oslo (NTB): Han ble kastet ut av Australia og nektet innreise i Storbritannia. Nå er den omstridte «sjekkeeksperten» Julien Blanc snart på vei til Oslo.

Høyre nominerer Five og Syse til nobelkomiteen

Oslo (NTB): Høyres stortingsgruppe nominerer forskeren Henrik Syse til Den Norske Nobelkomité, ved siden av veteranen Kaci Kullmann Five.

Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,5 prosent til 596,84 poeng onsdag. Seadrills aksjekurs stupte hele 18,3 prosent etter at selskapet la fram sin kvartalsrapport.

To nordmenn siktet for terror

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste har terrorsiktet ytterligere to nordmenn som har sluttet seg til opprørsgruppen IS i Syria.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis