Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Drapssiktet på Gjøvik hevder han handlet i nødverge

Gjøvik (NTB): Mannen i 50-årene som er siktet for forsettlig drap på broren i Gjøvik, erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvareren. Mannen sier han handlet i nødverge.

Jordras rammer trafikken på E6 i Kvalsund

Kvalsund (NTB): Det har gått et jordras sør for Skaidi i Kvalsund i Finnmark. E6 er stengt som følge av raset.

Søk etter død mann som ble observert i Glomma

Spydeberg (NTB): Et politihelikopter og brannvesen søker søndag etter en død mann som ble observert i Glomma i Spydeberg i Østfold.

Tyske menn i 60-årene druknet vest for Nordkapp

Honningsvåg (NTB): De tre mennene som druknet vest for Nordkapp lørdag, var alle tyske statsborgere, bekrefter politiet. De tre var alle i 60-årene.

Rasfaren for stor til at E16 kan ryddes

Vaksdal (NTB): E16 gjennom Vaksdal i Hordaland kan tidligst åpnes onsdag. Rasfaren er for stor til at ryddingen etter raset torsdag kan begynne ennå.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis