Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

En skadd etter brann i boligblokk på Rjukan

Rjukan (NTB): En person er sendt til legevakt med røykskader etter at det begynte å brenne i en boligblokk i Sam Eydes gate på Rjukan.

Mann tiltalt for å ha svindlet Nav for 571.000 kroner

Oslo (NTB): En 41 år gammel mann må torsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha svindlet Nav for drøyt 571.000 kroner.

Kripos på plass i Haugesund etter drap

Haugesund (NTB): Det foregår full etterforskning av det politiet mener er et drap og et selvdrap i Haugesund. Kripos har ankommet for å bistå.

Mindre bevegelse i Oksfjellet

Birtavarre (NTB): Bevegelsene i Oksfjellet i Kåfjord i Troms blir stadig mindre, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Følger tett på Oksfjellet

Det er ikke bare geologer i NVE og riksdekkende media som følger tett på bevegelsene i Oksfjellet