Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Ap: – Norge må ha ambisiøse klimamål

Oslo (NTB): Norge må være «på nivå med EU» i klimapolitikken, mener Arbeiderpartiets klima- og energipolitiske talsmann Terje Lien Aasland.

Regjeringen vil dekke terrorkostnader for 77,5 millioner

Oslo (NTB): Regjeringen har fremmet forslag om tilleggsbevilgninger for til sammen 77,5 millioner kroner for å dekke kostnader ved håndteringen av terrortrusselen mot Norge i sommer.

Horne foreslår statsborgerskapstest

Oslo (NTB): Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) foreslår krav om bestått prøve i samfunnskunnskap og norsk muntlig for innvandrere som vil bli norske statsborgere.

Politiet vil ikke tvangsevakuere mann under Mannen

Åndalsnes (NTB): Én mann nekter å forlate boligen sin i området under fjellet Mannen. Politiet vil ikke tvangsevakuere vedkommende.

Høie vil gi alvorlig syke rett til kontaktlege

Oslo (NTB): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil gi alvorlig syke pasienter rett til en egen kontaktlege.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis