Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Fire skadd da motorsykkel kjørte inn i folkemengde

Notodden (NTB): Minst fire personer ble skadd da en motorsykkel kjørte inn i en folkemengde ved et motorsportsenter ved Notodden, melder politiet i Telemark.

Død person funnet i fjellområde i Nordland

Bodø (NTB): En person som ble funnet i området der det letes etter en 32 år gammel turgåer, er bekreftet død. Det er ingen andre personer som er meldt savnet i området.

Øyer-avhørene fortsetter søndag

Lillehammer (NTB): Avhørene av den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen fortsetter søndag. Mandag fremstilles han for varetektsfengsling.

Død mann funnet i Oslo

Oslo (NTB): En død mann er funnet under en skrent på Romsås, opplyser politiet i Oslo.

Tatt med flere hundre kilo kjøtt i bilen i Telemark

Høydalsmo (NTB): En 50 år gammel mann ble natt til søndag tatt med mellom 200 og 300 kilo kjøtt i bilen på E134 i Tokke i Telemark.

Kjemper for vaktbua

Den røde vaktbua gir trygghet og ro for de fem beboerne ved Solbakken omsorgsboliger på Lyngseidet.

Historisk skytestevne

Aldri før har så mange skyttere vært med på Reisastevnet som i år.

Flere dyr blir påkjørt og levnet for å dø:

- Helt utilgivelig

Smell for Lyngstuva

Klart tap mot Lokomotiv Tromsø.

Fikk møte idolet

Anna Elisa (14) smiler sammen med sin store pophelt.

FiN mener:

Veitaperne

Det merkes at makbalansen i fylkesrådet er endret.

Skjervøy med sjokkseier

Slo serielederen på Fløyabanen.