Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Mange sauer er for radioaktive til å slaktes

Lillehammer (NTB): Rundt halvparten av sauebøndene i Valdres og Gudbrandsdalen må i høst utsette slaktingen i opptil åtte uker fordi kjøttet i beitedyrene er for radioaktivt til at det kan spises.

Norsk toller funnet død på færøysk båt på Karmøy

Kopervik (NTB): En norsk toller i 50-årene døde søndag kveld under en tollkontroll om bord på en færøysk båt som lå til kai i Kopervik på Karmøy i Rogaland. Politiet etterforsker saken og avhører mannskapet.

Hver femte ungdom i Hordaland har farlige rusvaner

Bergen (NTB): En av fem ungdommer har et rusbruk som kan indikere begynnende rusproblemer, ifølge en ny undersøkelse.

– Jødiske barn i Norge er redde

Oslo (NTB): Jødiske barn i Norge er redde på grunn av sin trostilhørighet, sier kilder i det jødiske miljøet i Oslo.

240 millioner kroner samlet inn til TV-aksjonen

Oslo (NTB-Hege Wallenius og André Lorentsen): Natt til mandag var det kommet inn i alt 239.818.529 kroner til TV-aksjonen 2014. Beløpet, som er ny rekord, tilsvarer nesten 47 kroner per innbygger.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis