Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Mot avklaring for pågrepet mann i Stavanger

Stavanger (NTB): Politiet i Stavanger vil ta stilling til spørsmålet om varetektsfengsling av mannen de pågrep for skyting ved Stavanger universitetssjukehus i løpet av kort tid.

Klar beskjed fra førstedamen: Afghanske kvinner må bidra

Oslo (NTB): Den afghanske førstedamen Rula Ghani ber privilegerte afghanske kvinner om å bli i Afghanistan og hjelpe sine medsøstre.

– Tsunis neppe amerikansk ambassadør til Norge

Oslo (NTB): George Tsunis' manglende kunnskap om norske forhold gjør at Det hvite hus trolig vil nominere en ny kandidat til jobben som USAs ambassadør til Norge neste år.

Utøya-etterlatte fornøyde med oppfølgingen

Oslo (NTB): Sju av ti foreldre som mistet barn i Utøya-terroren sier de er fornøyd med hjelpen de har fått fra fagfolk.

Monikas mor kan ha rett til erstatning

Oslo (NTB): Moren til Monika Sviglinskaja kan ha rett til økonomisk oppreisning fra staten, selv om ingen blir dømt for drap på datteren.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis