Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Store mengder amfetamin beslaglagt i Tromsø

Tromsø (NTB): Kriminelle nettverk etterforskes i Tromsø etter at det er gjort flere store narkotikabeslag verdt millioner av kroner i byen de siste ukene.

Jente til Rikshospitalet etter drukningsulykke i Oslo

Oslo (NTB): En seks år gammel jente ble tirsdag kveld fraktet til Rikshospitalet med luftambulanse etter at hun falt i Nøklevann i Oslo.

Svak krone og lav oljepris er gull verdt for fiskerne

Bergen (NTB): Fiskerne har fått doblet prisene på sine varer, mye takket være kronesvekkelse og lav oljepris, ifølge Nofima-forsker.

En av tre oljearbeidere har dårlige helikopter-opplevelser

Bergen (NTB): Hver tredje oljearbeider på norsk sokkel oppgir å ha hatt uønskede opplevelser i helikoptre på vei til og fra jobb. 70 prosent vil om mulig reservere seg mot å fly Super Puma.

SV vil åpne norske abortklinikker i utlandet

Oslo (NTB): SVs programkomité samler seg bak et forslag om å opprette abortklinikker utenlands for å bidra til kvinners frihet flere steder i verden.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis