Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Siste nytt

Kvinne stukket i magen med glass i Trondheim

Trondheim (NTB): En 45 år gammel kvinne er brakt til St. Olavs hospital i Trondheim etter at hun ble stukket i magen med glass av en annen kvinne onsdag morgen.

Norsk Filmforbund og Virke mekler på overtid

Oslo (NTB): Norsk Filmforbund og Virke mekler onsdag på overtid. Bryter meklingen sammen, kan TV-produksjoner bli rammet av streik.

Dommeren vil høre alle vitnene fra natten Linn døde

Skien (NTB-Steinar Schjetne): Etter krav fra tingrettsdommer Berit Nerva må aktor føre opptil ni nye vitner i rettssaken etter Linn Madelen Bråthen død. Samtlige har gjort interessante observasjoner dødsnatten.

Oppland beste fylkeskommune på nett

Oslo (NTB): Oppland ble kåret til beste digitale fylkeskommune under KS-konferansen om digitalisering. Bergen, Lyngdal og Austrheim fikk prisen for beste e-kommune.

Mistanke om menneskesmugling ved Svinesund

Halden (NTB): Tre personer ble natt til onsdag pågrepet på vei over grensen ved Svinesund. Politiet mistenker forsøk på menneskesmugling.

OSIL tapte nesten 15.000 kroner

Flere idrettslag gikk på økonomisk smell.

Slik var det å komme hjem

Nordreisa historielag inviterer folk med på en reise tilbake til frigjøringen i 1945.

KREFTSYKE MONICA:

– Helt uvirkelig at det skjer

Nå har folket gjort at hun får behandling i Tyskland.

Møte om kommunesammenslåing er startet

Representanter fra alle Nord-Troms kommunene er tilstede tirsdag kveld.