Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Mann knivstukket i Finnmark – kvinne pågrepet

Bjørnevatn (NTB): En kvinne i 20-årene er pågrepet etter at hun skal ha knivstukket sin mannlige samboer i en bolig utenfor Kirkenes. Mannen er ikke livstruende skadd.

Ulriksbanen er til salgs

Bergen (NTB): Taubanen opp til Ulriken-fjellet i Bergen er til salgs. Med på kjøpet kommer en restaurant og en buss.

Ferje i havn etter motortrøbbel utenfor Horten

Horten (NTB): Ferja Bastø I er trygt i havn etter å ha fått motorstopp utenfor Horten. Det var 87 personer ombord da problemene oppsto.

Ansatt ved omsorgsbolig døde – beboer mistenkt

Kragerø (NTB): En 59 år gammel kvinne er død etter å ha blitt funnet hardt skadd i Kragerø. Kvinnen jobbet ved en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede, og en mannlig beboer er mistenkt i saken.

Skudd avfyrt like ved fotballbaner i boligområde

Oslo (NTB): Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at det ble avfyrt skudd i nærheten av noen fotballbaner i Bjørndal i Oslo lørdag. Ingen ting tyder så langt på at noen ble skadd.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis