Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Butikksjef slapp med samfunnsstraff etter underslag

Haugesund (NTB): En 40 år gammel mann er dømt for å ha stjålet flere hundre tusen kroner fra kassen i to dagligvarebutikker, men slipper fengselsstraff på grunn av somling hos politiet.

Kripos overrasket over resultat av aksjon mot overgrep

Oslo (NTB): Kripos er overrasket over at Operasjon Share som var rettet mot personer som har lastet ned ovegrepsbilder mot barn, ikke avdekket flere tilfeller av fysisk overgrep.

The Gathering feirer 20 år med datafest

Hamar (NTB): Selve paradiset for alle dataspillelskere åpnet onsdag på Hamar. The Gathering feirer hele 20 år som Norges største datatreff.

Tenåringsgutter funnet i god behold i Nordland

Bodø (NTB): De to guttene som ble meldt savnet etter en to dager lang fjelltur onsdag ettermiddag, ble funnet i god behold like før klokken 20 onsdag kveld.

Spanjoler tatt med 60 kilo cannabis i Sandefjord

Sandefjord (NTB): To spanske menn på 47 og 52 år er dømt til tre og fire års fengsel for ha smuglet nesten 60 kilo cannabis fra Danmark til Norge.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Glad for å være i live

For Eirik Farstad og en kamerat kunne toppturen endt med tragisk utfall.

Husk helligdagsrutene

Buss, ferge og hurtigbåt kjører påskeruter fra skjærtorsdag

Skrur av lysene

Storfjord kommune har denne uken slukket gatelysene.