Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Unge «nyhetsunnvikere» bekymrer forskere

Oslo (NTB-Christofer Kjos Gabrielsen): Én av ti nordmenn betegnes som nyhetsunnvikere, og de fleste er unge, viser en medieundersøkelse. Dette er alarmerende, mener et regjeringsoppnevnt utvalg.

Bergensbanen gjenåpnet etter steinras

Gulsvik (NTB): Toget som kjørte inn i et mindre steinras på Gulsvik i Flå i Buskerud, er atter underveis mot Bergen.

Ung gutt skadd i paragliderulykke i Setesdal

Bygland (NTB): En gutt i barneskolealder er fløyet til sykehus med luftambulanse etter en paragliderulykke i Bygland i Aust-Agder.

Sommerstille på Oslo Børs

Oslo (NTB): En tam åpning på Oslo Børs og stort sett røde tall førte til at hovedindeksen falt 0,3 prosent til 616,69 poeng den første timen med handel tirsdag formiddag.

25.000 barn har rett til gratis barnehage

Oslo (NTB): Fra august blir treåringer omfattet av ordningen med gratis kjernetid i barnehagen. Omkring 25.000 barn fra familier med lav inntekt kan nå ta del i ordningen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis