Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Rullestolbruker dømt til 30 dagers fengsel

Bergen (NTB): En mann i 30-årene er i Bergen tingrett dømt til 30 dagers fengsel for vold og trusler.

En skadd i frontkollisjon sør for Bergen

Bergen (NTB): En person er kjørt til sykehus etter en frontkollisjon i Hjellestadveien sør for Bergen Lufthavn lørdag formiddag.

Jensen: – Soningskøen er i praksis borte

Oslo (NTB): Partileder Siv Jensen (Frp) mener at soningskøen i norske fengsler i praksis er borte etter åpningen av et norsk fengsel i Nederland.

Kvinne døde etter å ha falt i sjøen ved Ognøy

Føresvik (NTB): Kvinnen som falt i sjøen ved Ognøy i Bokn i Rogaland fredag kveld, mistet livet.

Mann falt i sjøen fra Hurtigruten

Tromsø (NTB): En mann i 60-årene falt fra dekk på MS Trollfjord ved Senja i Troms fylke lørdag formiddag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis