Tips oss

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen under åpningen av minside.no. Nettstedet er ment å gi barn og unge en innføring i demokrati og ytringsfrihet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Barn skal lære om demokrati på nettet

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet åpnet tirsdag et nettsted som skal lære barn og unge om demokrati.

I forbindelse med stemmeretts- og grunnlovsjubileet lanserer Kunnskapsdepartementet nettstedet minstemme.no. Dette er ment å være en ressurs for læring om demokrati og deltakelse.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa under åpningen av nettstedet at deltakelse, demokrati og mulighet for å påvirke egne livsbetingelser er nødvendig for et godt liv.

– I barnehage og skolen skal elever få oppfylt sin rett til medvirkning. Gjennom involvering, deltakelse og ved å si sin mening skal de også lære å bli aktive deltakere i samfunnet, sa kunnskapsministeren.

Nettstedet vil også tilby faglige ressurser og oppgaver til bruk i barnehage og skole, og er organisert etter barnehagens rammeplan og skolens læreplan.

– Å satse på demokratiopplæring for barn og unge er den beste investering vi kan gjøre for vårt fremtidige folkestyre. Derfor er barn og unge hovedmålgruppen ved grunnlovsjubileet neste år, sier stortingspresident Dag Terje Andersen. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Høyre-forslag om skattefradrag for gründerinvesteringer

Bergen (NTB): Programkomiteen i Høyre foreslår skattelettelser for investeringer i gründerbedrifter.

UiO-rektor tok opp situasjonen for akademikere med Tyrkias ambassadør

Oslo (NTB): Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO) Ole Petter Ottersen uttrykte bekymring for den akademiske friheten i Tyrkia da han møtte landets ambassadør Esat Safak Göktürk onsdag.

Leger frykter fraværsregler fører til unødvendig arbeid

Oslo (NTB): Allmennlegeforeningen frykter at fastlegene må bruke mye tid på å skrive unødvendige attester til elever etter at regjeringen strammet inn på fraværsreglene.

SIAN får støtte av Sivilombudsmannen i bibliotek-strid

Kristiansand (NTB): Kristiansand kommune har i flere år nektet den islamkritiske organisasjonen SIAN å holde et opplysningsmøte på biblioteket i byen. Nå ber Sivilombudsmannen kommunen om å revurdere saken.

TV 2 skyver på kuttplaner

Bergen (NTB): Presentasjonen av TV 2s planlagte kostnadskutt og nedbemanning er utsatt. Kanalen skal kutte 350 millioner kroner i kostnader fram mot 2020.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis