Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Fire storbyer får millioner til byutvikling

Oslo (NTB): Regjeringen gir over 13 millioner kroner til byutvikling i Stavanger, Trondheim, Oslo og Bergen.

Nettavisen: Ytterligere 60 må gå i TV 2

Oslo (NTB): Ytterligere 60 ansatte må slutte i TV 2, etter det Nettavisen erfarer. De ansatte er kalt inn til allmøte torsdag.

Tidligere Frp-politiker funnet skyldig i sovevoldtekt

Stavanger (NTB): En tidligere lokallagsleder i Frp er i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i en sovevoldtekt av en ung mann i 2009 og seksuell omgang med ei jente på 13 år i 1999.

Kampen mot resistente bakterier viktig for folkehelsa

Oslo (NTB): Den norske kampen mot antibiotikaresistente bakterier er samfunnsøkonomisk lønnsom, konkluderer en rapport.

Wilhelm Mohr begraves på statens bekostning

Oslo (NTB): Krigshelten Wilhelm Mohr får begravelse på statens bekostning, bekrefter statsminister Erna Solberg (H).

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis