Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Påstand om fire og et halvt års fengsel for overgrep

Namsos (NTB): En mann som er tiltalt for seksuelle overgrep mot tre jenter under ti år, bør dømmes til fengsel i fire og et halvt år, mener statsadvokat Unni Sandøy.

Jens Johan Hjort ny leder av Advokatforeningen

Oslo (NTB): Representantskapet i Advokatforeningen valgte torsdag den tidligere Tromsø-ordføreren Jens Johan Hjort (53) til ny leder etter Erik Keiserud.

Sju premature barn smittet av tarmbakterie i Stavanger

Stavanger (NTB): Halvparten av de for tidlig fødte barna ved nyfødtintensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus er smittet av tarmbakterien klebsiella pneumoniae.

Frp står likevel bak flypassasjeravgiften

Oslo (NTB): Gruppestyret i Frps stortingsgruppe har vedtatt at de likevel støtter opp om den omstridte flypassasjeravgiften, skriver VG.

Seadrill og Subsea 7 dempet oppgangen på børsen

Oslo (NTB): Hovedindeksen ved Oslo Børs økte med 0,4 prosent til 622,25 poeng torsdag. Kraftig fall for Seadrill og Subsea 7 dempet oppgangen, men sluttnoteringen ble likevel ny årsbeste.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis