Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

Øyer-drapssiktet forklarer seg for åpen rett

Gjøvik (NTB- Peter Tálos): Fengslingsmøtet for den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) går for åpne dører på Gjøvik.

1.100 avisbud kan tas ut i streik

Oslo (NTB): Onsdag risikerer du å ikke få avisen, med mindre det blir enighet mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Elevorganisasjonen vil ha ekstratimer etter streiken

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen ber kommunene bruke pengene de sparte på streiken, til å sørge for at streikerammede elever får den undervisningen de har krav på.

Norge gir millioner til humanitær hjelp i Ukraina

Oslo (NTB): Norge gir Ukraina over 8 millioner kroner til akutt humanitær hjelp, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NRK.

Voldtektstiltalt rumener orket ikke møte i retten

Oslo (NTB): En 37 år gammel rumener ble hentet i fengselet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell mandag. Han møter i Oslo tingrett, tiltalt for ran og voldtekt av eldre kvinner i Oslo.