Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Gjerningsmann fortsatt på frifot etter skyting i Trondheim

Trondheim (NTB– Hans-Olav Rise): To personer har blitt sjekket ut av saken etter at en mann skjøt med øvingsammunisjon i Trondheim sentrum natt til mandag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, opplyser politiet.

Bergensbanen er åpen igjen

Vaksdal (NTB): Bergensbanen er åpen igjen for trafikk mellom Vaksdal og Trengereid, etter å ha vært stengt siden torsdag, melder Jernbaneverket.

Alvorlig skadd i fallulykke i Lyngdal

Lyngdal (NTB): En person ble kjørt til sykehus med alvorlige skader etter en fallulykke i Lyngdal i Vest-Agder sent søndag kveld.

Verden sørger over Nashs plutselige død

New York (NTB): Både filmindustrien, miljøet ved Princeton og Nobelstiftelsen sørger over det tragiske dødsfallet til nobelprisvinner John Nash og hans kone.

Mopedist til sykehus etter velt i Skien

Skien (NTB): En moped veltet og føreren ble kjørt til sykehus i ambulanse i Skien søndag kveld. Politiet mener søl fra en bil gjorde veien ekstra glatt.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis