Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

Mann meldt savnet ved Stavern

Stavern (NTB): En mann er meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra en fisketur utenfor Stavern mandag ettermiddag.

Kvinne alvorlig skadd i fallulykke

Hammerfest (NTB): En kvinne ble fraktet til sykehus etter en fallulykke på vei om bord i Hurtigruten.

Veronica-saken: Fengslet for narkotika, ikke vold

Sogndal (NTB): Sogn tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke den siktede mannen i Veronica-saken for vold. Han holdes i varetekt for besittelse av narkotika.

To nye personer pågrepet i drapssaken på Ekeberg

Oslo (NTB): Ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med funnet av en drept mann i Oslo natt til mandag.

Trafikkproblemer på flere fjelloverganger

Oslo (NTB): To dager før jul skaper været problemer for bilister som skal krysse fjellet. På E134 er det kolonnekjøring, mens riksvei 7 er stengt for personbiler.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis