Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

KrF skal bruke «alle virkemidler» mot søndagsåpent

Oslo (NTB): Med alle tilgjengelige politiske virkemidler skal KrF kjempe mot regjeringens forslag om søndagsåpne butikker.

KrF varsler asylhøring med tøffe spørsmål

Gardermoen (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide lover tøffe spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp) under asylhøringen i Stortinget til uka.

14-åring knivstakk gutt og angrep politiet

Sandnes (NTB): En 14 år gammel gutt knivstakk en annen gutt (17) og angrep senere to politifolk som rykket ut til hendelsen i Sandnes i Rogaland.

Mann mistenkt for mordbrannforsøk nekter å la seg avhøre

Hamar (NTB): Politiet bekrefter at de vil avhøre en 38 år gammel mann som er mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren på Hamar. Men mannen nekter å forklare seg.

184 barn forsvunnet fra asylmottak i Norge

Oslo (NTB): Hver uke forsvinner barn fra norske asylmottak. De siste tre årene har i alt 184 enslige mindreårige asylsøkere forsvunnet, viser nye tall fra UDI.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis