Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Pakke i Lærdal inneholdt eksplosiver

Lærdal (NTB): Politiets bombegruppe har funnet ut at det var stoffer av eksplosiv art i pakken som førte til evakuering og avsperring av et område i Lærdal.

Aktor krever sju og et halvt år for voldtektstiltalt fotograf

Bodø (NTB): Frilansfotografen som står tiltalt for å ha voldtatt fem kvinner, bør straffes med sju og et halvt års fengsel, mener aktor i Salten tingrett.

E39 i Hordaland åpnet igjen etter ras

Bergen (NTB): Strekningen Romarheim-Oppedal på E39 i Hordaland er igjen åpnet, etter å ha vært stengt siden et stort snøskred gikk søndag.

Ingen innenriksfly i Norge med Norwegian torsdag

Oslo (NTB): Alle Norwegians innenriksfly i Norge ser ut til å bli kansellert også torsdag.

Far i retten for å ha mishandlet treåring til døde

Mo i Rana (NTB): En mann møter torsdag i Rana tingrett, tiltalt for å ha mishandlet sine fire barn, ett av dem til døde.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis