Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Solberg utelukker ikke flere asylinnstramminger

Oslo (NTB): – Norge kan ikke ta imot alle verdens 60 millioner flyktninger. Vi må kanskje bevege reglene våre ned mot flyktningkonvensjonens minimum, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Unge afghanere i Norge lever på sultegrensen

Oslo (NTB): Mange mindreårige asylsøkere sendes til Europa og Norge av familien med krav om at de skal sende penger hjem, viser rapporter fra FN. Pengene skulle egentlig gått til mat.

Tiltalt familiefar «trodde ikke det var så ille» for seksåring

Gjøvik (NTB): 43-åringen benekter de mest alvorlige påstandene fra jenta som var seks år da han forgrep seg på henne, men bekrefter vesentlige deler av hendelsesforløpet.

Pia Kjærsgaard mener grensekontroll er nødvendig

Oslo (NTB): Norge og Sverige handler etter nødvendighetens lov når de innfører grensekontroller, mener Pia Kjærsgaard, leder for det danske Folketinget.

Stille på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sto nesten stille onsdag. Da handledagen var over hadde børsten falt 0,06 prosent til 624,49 poeng.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis