Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Væpnet politi pågrep truende mann i telt

Bergen (NTB): En mann i 40-årene er pågrepet av politiet i Hordaland etter at en kvinne skal ha blitt utsatt for vold og trusler i et telt i Isdalen i Bergen.

Solberg inn i borgerlig avgiftskrangel

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) vil denne uken for første gang personlig engasjere seg i de borgerlige forhandlingene om et grønt skatteskifte, melder VG.

Overgrepstiltalt afghaner tatt i Pakistan etter to år på rømmen

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): En afghansk mann er utlevert fra Pakistan til Norge etter å ha vært etterlyst internasjonalt i over ett år. Mannen er tiltalt for mishandling og årelange seksuelle overgrep mot datteren.

Kvinnelig ansatt funnet død på hotell i Jotunheimen

Vang/Oslo (NTB-Peter Tálos): De ansatte ved Bygdin Fjellhotell i Jotunheimen fikk tirsdag krisehjelp etter at en ung kvinnelig kollega ble funnet død samme morgen.

Kvinne (70) skadd i ulykke i parkeringshus

Lørenskog (NTB): En 70 år gammel kvinne ble moderat skadd da hun kjørte bilen inn i en murvegg i et parkeringshus ved Akershus universitetssykehus (Ahus) i Lørenskog.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis