Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Mann siktet for voldtekt på Notodden

Notodden (NTB): Politiet har siktet en mann for en voldtekt som skal ha skjedd på Riverside Bluescamp på Notodden i helgen.

Mann falt over bord i Troms

Finnsnes (NTB): En mann blir fraktet til sykehus i Tromsø etter å ha falt ut av en båt i Rossfjordvannet i Lenvik i Troms.

Bestefar (90) dømt til fengsel for overgrep

Vadsø (NTB): En 90 år gammel mann bosatt i Nordland er i Øst-Finnmark tingrett dømt til fengsel i to år for seksuelle overgrep mot tre barnebarn.

Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Hamar (NTB): Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, som tidligere har kalt Jens Stoltenberg et «krapyl», har lagt ut en krass melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook.

Steinras stenger Rallarvegen i Aurland

Flåm (NTB): Store steinblokker har ramlet ned og stenger den populære sykkelveien Rallarvegen i Aurland i Sogn og Fjordane. Kommunen håper å kunne åpne veien igjen søndag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis