Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Funnet skyldig i ekstremistdrap i Kansas

Olathe (NTB-Reuters): En 74-åring er kjent skyldig i drapene på tre personer utenfor et jødisk senter i Kansas City i USA i april.

NRK-tabbe avslørte innringere til legevakten

Oslo (NTB): NRK beklager overfor mulige berørte pasienter etter at passord og telefonnumre til innringere til Oslo legevakt var synlige under et intervju på Dagsrevyen.

Tunnel gjenåpnes før tiden etter brann

Skatestraumen (NTB): Skatestraumtunnelen i Sogn og Fjordane åpner igjen neste uke etter at en tankbil eksploderte og startet en brann i tunnelen i juli. Åpningen skjer tidligere enn ventet.

Bergens-ordfører Trude Drevland ut i permisjon

Bergen (NTB): Bergens-ordfører Trude Drevland går ut i ulønnet permisjon fra tirsdag, mens politiet vurderer undersøkelsessaken mot henne på nytt. Det opplyser Hordaland Høyre.

Sykepleiere mener liv står i fare i eldreomsorgen

Oslo (NTB): Norsk Sykepleierforbund mener bemanningen er så lav i eldreomsorgen at det kan gå på livet løs.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis