Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Mann druknet i Akerselva i Oslo

Oslo (NTB): En mann er erklært død etter å ha blitt hentet opp av Akerselva ved Bjølsen i Oslo. Omstendighetene rundt dødsfallet er foreløpig uklare.

Tre unge døde i elgpåkjørsel i Hedmark

Elverum/Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten og Johan Falnes): 16-åringen som ble kritisk skadd etter elgpåkjørselen i Hedmark natt til fredag, døde av skadene fredag ettermiddag. Dermed krevde ulykken tre unge menneskeliv.

Utviste søstre tapte i lagmannsretten

Oslo (NTB): Sju søstre som ble tvangsutsendt i fjor etter å ha bodd ni år i Norge, nådde ikke fram da saken deres ble behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Oslo Børs falt etter to dager med oppgang

Oslo (NTB): Oslo Børs falt jevnt og trutt gjennom fredagen. Ved handelsslutt var hovedindeksen falt 0,8 prosent til 627,80 poeng.

Søk etter antatt drept mann i Troms tas opp igjen

Tromsø (NTB): Troms politidistrikt får 150.000 kroner til å gjøre nye søk etter den antatt drepte Stein Håvard Larsen (45).

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis