Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Gasslekkasje hos Yara – fem skadd

Porsgrunn (NTB): Fem personer er kjørt til sykehus etter å ha blitt eksponert for sterkt skadelig gass etter en lekkasje hos Yara på Herøya i Telemark.

Tre skadd i machete-slagsmål i Oslo

Oslo (NTB): Tre personer er sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at politiet rykket ut på varsel om at personer med machete hadde tatt seg inn i en leilighet på Linderud i Oslo.

Stor leteaksjon etter savnet kvinne i Moss

Moss (NTB): En større leteaksjon er satt i gang i Moss etter at en 25 år gammel kvinne er meldt savnet.

Politikk og Pokémon under kongelig slottsmiddag

Oslo (NTB): Kong Harald bemerket at flere av politikerne nok gledet seg over at Slottsparken er så godt egnet for å samle Pokémon-poeng da han talte under den årlige slottsmiddagen med stortingsrepresentantene.

Gater sperret etter melding om gasslekkasje i Oslo

Oslo (NTB): Flere gater ble sperret av etter melding om mulig gasslekkasje i Oslo sentrum. Etter kort tid opplyser politiet at det hele er udramatisk.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis