Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

En person omkom i frontkollisjon på E6 ved Verdal

Verdal (NTB): En person omkom i en frontkollisjon mellom en personbil og en tankbil på E6 ved Verdal bru i Nord-Trøndelag.

Ingen nye møter i lærerstreiken

Oslo (NTB): Det har ikke vært kontakt mellom partene i lærerstreiken lørdag, og det er heller ikke planlagt noen nye møter mellom KS og lærerorganisasjonene.

Arfan Bhatti løslatt fra pakistansk fengsel

Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem): Islamisten Arfan Bhatti er sluppet ut av fengselet i Pakistan hvor han har sittet i 21 måneder.

Siktet erkjenner å ha vært til stede under Øyer-drapet

Lillehammer/Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) erkjente i avhør lørdag flere forhold, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Syklist meget alvorlig skadd i ulykke i Trondheim

Trondheim (NTB): En eldre mann ble brakt til St. Olavs hospital med meget alvorlige skader etter en ulykke på Tunga i Trondheim lørdag.

Historisk skytestevne

Aldri før har så mange skyttere vært med på Reisastevnet som i år.

Flere dyr blir påkjørt og levnet for å dø:

- Helt utilgivelig

Smell for Lyngstuva

Klart tap mot Lokomotiv Tromsø.

Fikk møte idolet

Anna Elisa (14) smiler sammen med sin store pophelt.

FiN mener:

Veitaperne

Det merkes at makbalansen i fylkesrådet er endret.

Skjervøy med sjokkseier

Slo serielederen på Fløyabanen.

Hektisk for Karoline

Karoline Jensen (17) har ofte hektiske helger med fotball i sentrum.