Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kvinne alvorlig skadd i knivstikking i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): En kvinne i 60-årene har alvorlige, men ikke livstruende skader etter en voldsepisode på Lisleby i Fredrikstad. En mann politiet antar er gjerningsmannen er lettere skadd.

Båt på land i stor fart ved Revtangen på Jæren

Kleppe (NTB): To personer er reddet fra en fritidsbåt som kjørte på land i stor fart på Revtangen på Jæren tirsdag kveld. Begge er i god behold.

Tsjekkisk mann lettere skadd i kajakkulykke i Møre og Romsdal

Åndalsnes (NTB): En mann i midten av 20-årene fra Tsjekkia ble tirsdag ettermiddag fraktet til Molde sykehus med lettere skader etter en kajakkulykke i Rauma i Møre og Romsdal, opplyser politiet.

Rasstengte tunneler blir ikke åpnet på flere dager

Leikanger/Oslo (NTB-Trine Lejon): Store steinblokker raste ned på E16 i Sogn og Fjordane tirsdag ettermiddag. E16 mellom Aurland og Gudvangen blir stengt i flere dager etter raset.

42 ukjente helleristningsfelt oppdaget i Østfold

Moss (NTB): På litt over ett år har hobbyarkeolog Tormod Fjeld funnet 42 ukjente helleristningsfelt i Østfold. Figurene kan være nesten 3000 år gamle.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis