Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

Antatt gjerningsmann på Vinstra pågrepet

Lillehammer/Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Politiet har pågrepet den 69 år gamle mannen som antas å ha skutt og skadet en politimann med hagle på Vinstra onsdag kveld.

Ny ammunisjonskontrakt for Nammo

Oslo (NTB): Ammunisjonsfabrikken Nammo har undertegnet en kontrakt med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) om produksjon av ammunisjon til kampflyet F-35.

Høyre-topp vil ha Telenor-høring i Stortinget

Oslo (NTB): Høyreveteranen Michael Tetzschner ønsker en høring om Telenors rolle i VimpelCom-saken. Han er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag.

Ville kjøre til Sverige med tre dekk

Oslo (NTB): Da politiet i Follo kom til Vinterbrosletta etter melding om at en bil hadde kjørt utfor veien, fant de en sjåfør som ville kjøre til Sverige med bare tre dekk på bilen.

Ap bommet med 3 milliarder på statsbudsjettet

Oslo (NTB): I sitt alternative statsbudsjett ville Arbeiderpartiet at skatten skulle økes med til sammen 10.2 milliarder kroner i 2015 sammenlignet med regjeringens forslag. Men de bommet med 3 milliarder kroner.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis