Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

Mann pågrepet for bensinstasjonsran i Bærum

Stabekk (NTB): En svensk statsborger i 30-årene er pågrepet etter melding om et ran ved en bensinstasjon på Stabekk i Bærum torsdag formiddag.

Full stans i all togtrafikk forbi Skøyen

Oslo (NTB-Solveig Joten Svensen og Alexander Vestrum): Det er full stans i togtrafikken i begge retninger forbi Skøyen stasjon skjærtorsdag formiddag. Til alt hell er det få reisende, og de fraktes forbi stedet med buss og taxi.

Gjenopptar letingen etter savnet mann i Hordaland

Lonevåg (NTB): Mannskaper både på sjøen og langs strand fortsetter torsdag søket etter en mann i 60-årene som politiet tror falt i sjøen ved Osterøy i Hordaland onsdag kveld.

To menn banket opp med balltre i Skien

Skien (NTB): To menn er brakt til sykehus etter at de ble banket opp med balltre i en bolig i Skien sentrum natt til skjærtorsdag. En mann er pågrepet for hendelsen.

Betydelig skredfare på Vestlandet skjærtorsdag

Oslo (NTB): Mye nysnø og sterk vind gjør det farlig å ferdes på fjellet i påsken. Snøskredvarselet er nå oppgradert til betydelig flere steder på Vestlandet.

Zumbafeberen herjer fortsatt

Og neste helg er det duket for masterclass på Reisa Treningssenter.

Nordens beste bor i Kitdalen

Han er nordisk og finsk mester i skuterdrag, og han vant Norgescupen.

- Det er bare godt at det blåser litt

I morgen er det friluftsgudstjeneste på Sikkajavre

Ski og kos i Kiruna

Både utøvere og voksne fra Nordreisa og Manndalen avsluttet langrennsesongen med Kirunaspelen.

Melk billigere enn flaskevann

Oslo (NTB): I dagligvarebutikken er melk visstnok den billigste drikken man kan få kjøpt.

Kraftig vind på kysten

... men været i Nordreisa og Kvænangen kan bli bra torsdag.

Christer Pedersens tre påskemat-tips

Hva med to flotte fiskeretter og en spennende vri på påskelammet?