Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Siste nytt

Ledere i MIFF trues på livet

Oslo (NTB): Flere ledere i organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) har fått grove drapstrusler på epost, SMS og telefon.

Nav taper én av fire saker i Trygderetten

Oslo (NTB): Hver fjerde som tar sin sak til Trygderetten får medhold. Nærmere 5.000 nordmenn fikk i fjor omgjort eller opphevet vedtak fra Nav, skriver VG.

Flest innvandrere ofre for partnerdrap

Oslo (NTB): Annenhver kvinne som er drept av sin partner i Norge de siste årene har utenlandsk bakgrunn. Personer med utenlandsk bakgrunn er overrepresentert både som offer og gjerningsperson i partnerdrapssaker.

Ung mann døde i drukningsulykke på Notodden

Notodden (NTB): En 25 år gammel mann fra Notodden mistet natt til lørdag livet i en drukningsulykke på Notodden i Telemark.

Ny milliardsprekk på Oslo Lufthavn

Oslo (NTB): Kostnaden for utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen har økt fra seks til 14 milliarder kroner. Sprekken skal blant annet dekkes inn ved hjelp av taxfreesalg, skriver Dagens Næringsliv.

Nå kan du kjøre gjennom her

Kvænangen kommune vant fram med ferdselskrav.

Båt i full fyr

Flere personer er tatt opp av sjøen.

- Kom som et sjokk

Eline Johansen (25) er tatt ut til treningssamling med A-landslaget.

Inn til 2.plass

Daniel Boberg Leirbakken og makker Daniel Strand ble nummer to i årets OF300

Dansk jubel

Slitne, men smørblide rullet den danske dynamitten først i mål.

MC-førerne mest utsatt

Trygg Trafikk melder om en økning i antallet alvorlige ulykker med motorsykler.

Kvinner mister stemmerett i misjonsorganisasjon

I 50 år har kvinner hatt stemme- og talerett i lærespørsmål i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon. Nå mister de denne retten.

Åpen for sommerstengte sykehus i nord

Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.