Tips oss

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX

Rekordmange vil bli politi

Oslo (NTB): Aldri før har så mange søkt om opptak på Politihøgskolen som i år. 4.052 søkere utgjør en økning på nesten 18 prosent fra i fjor.

Det er hard kamp om å komme seg inn på Politihøgskolen. Antall søkere i år er 610 flere enn i fjor. I alt 720 studenter skal tas opp fra høsten fordelt på lærestedene i Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

– Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier sjef for Politihøgskolen Håkon Skulstad i en pressemelding.

– Det ser også ut som om vi har fått fram at politiutdanning faktisk gir jobb i etaten. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, flere enn før søker seg til en utdanning og et yrke for trygghet og kriminalitetsbekjempelse, sier han.

For første gang er kvinneandelen på over 40 prosent, nærmere bestemt 40,8, mot 39,9 i 2012. Dette utgjør en liten, men symbolsk økning til over 40 prosent, som har vært et mål for Politihøgskolen.

Skolen tror årsaken til den rekordhøye søkermassen delvis kan forklares med Politihøgskolens satsing på sosiale medier, (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Dømt til å betale 50 millioner kroner til Skatt Øst

Oslo (NTB): Fire personer i en restaurantkjede i Oslo er dømt til fengsel i opptil seks år og sju måneder for regnskapsjuks og for å ha skjult omsetning. I tillegg må de betale over 50 millioner kroner i erstatning til Skatt Øst.

13.300 flyktninger må bosettes i kommunene i år

Oslo (NTB): 13.300 flyktninger har behov for bosetting i landets kommuner i år, opplyser regjeringen. Men kommunene klarer bare å finne husrom til 9.000 av dem.

KrF åpner for Ap-støtte til syriske flyktninger

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti åpner for å søke støtte fra Arbeiderpartiet på Stortinget for å ta imot 10.000 syriske flyktninger, opplyser partileder Knut Arild Hareide.

Brann i renseanlegg ved Stavanger

Randaberg (NTB): Store mannskaper har rykket ut til en brann i sentralrenseanlegget til selskapet IVAR i Mekjarvik i Rogaland. Det er kraftig røykutvikling, men ingen er skadd.

To menn etterlyst etter sprenging av minibank

Rømskog/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Politiet leter etter flere personer etter at en minibank ble sprengt i Rømskog i Østfold. Hendelsen settes i sammenheng med et tilsvarende tyveri på Romerike.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Kom hjem igjen

Mariann Meyer (45) stortrivdes fra første dag etter at hun flyttet tilbake til hjembygda Furuflaten.

Skjegget hans skal selge whiskey

Lyngsværingen Alexander Rygh Løvland er modell for Bivfrost nye whisky.