Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Fortsatt norsk skepsis til dobbeltdekker-tog

Oslo (NTB): Mens nye tunneler i Oslo ligger langt fram i tid, er togkapasiteten i Oslo nærmest sprengt. Mange byer og land satser på toetasjes tog, men i Norge er man skeptiske til denne løsningen.

Politiet advarer mot glatte veier

Oslo (NTB): Politiet advarer mot svært glatte veier og underkjølt regn flere steder på Østlandet natt til lørdag.

To skadd i trafikkulykke i Aurskog-Høland

Bjørkelangen (NTB): To personer fikk lettere skader da en bil kjørte ut på fylkesvei 236 mellom Lierfoss og Bogstad på Romerike lørdag kveld.

IATA: – Flyskatt vil ødelegge norsk økonomi

Oslo (NTB): Flyselskapenes internasjonale organisasjon IATA går ut mot den nye norske flyskatten og sier den vil ødelegge norsk økonomi og turisme.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis