Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Frp-rådgiver legger seg flat etter voldtekt-vitsing

Oslo (NTB): På et standupshow vitset Atle Simonsen (Frp) om voldtekt av menn. Nå legger helsetoppen seg flat.

To tenåringer alvorlig skadd i utforkjøring i Andebu

Andebu (NTB): To personer i slutten av tenårene er alvorlig skadd i en utforkjøring på fylkesvei 305 utenfor Kodal i Andebu søndag morgen.

Mann funnet død i sjøen

Rørvik (NTB): En mann i 60-årene ble søndag funnet død i sjøen utenfor Rørvik i Vikna i Nord-Trøndelag.

To alvorlig skadd i utforkjøring i Andebu

Andebu (NTB): To personer er alvorlig skadd etter en utforkjøring i Kodal i Andebu søndag morgen.

Brann i møbelforretning i Fauske slukket

Fauske (NTB): Brannen i butikken Møbelringen i Fauske ble slukket søndag morgen. Brannmannskapene driver nå på med etterslukking.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis