Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Mann (65) siktet for overgrep mot 40 norske barn

Oslo (NTB): Aktor har utvidet siktelsen mot en 65 år gammel mann fra Hordaland til å gjelde seksuelle overgrep mot 40 norske barn. Mannen skal også ha bestilt strømming av overgrep mot barn fra Filippinene.

KrF, SV, Sp og Venstre vil vrake Isaksens fraværsgrense

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er helt avhengig av å få med seg Ap for å få innført en omstridt fraværsgrense i videregående skole.

Overgrepssiktede brødre varetektsfengslet i fire uker

Haugesund (NTB): To brødre er siktet for seksuelle overgrep etter at de kom i kontakt med to 13-årige jenter på sosiale medier i Haugesund. De erkjenner seksuell omgang med den ene av jentene.

Nye redningshelikoptre snart klare

Yeovil (NTB): De første av de nye norske redningshelikoptrene er ferdig bygget. Justis- og beredskapsministeren avduket tirsdag den første AW101-maskinen som skal erstatte dagens velbrukte Sea King.

Næringslivet kutter sukkerinnhold

Oslo (NTB): Mat- og drikkenæringen erkjenner at befolkningen får i seg for mye sukker og vil redusere sukkerinnholdet i sine produkter.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis