Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Havnemeklingen utsatt til slutten av september

Oslo (NTB): Pausen i havnemeklingen vil vare i ytterligere fire uker. Trolig gjenopptakelse er 23. september, opplyser riksmekler Nils Dalseide.

Nesten én av ti får uføretrygd

Oslo (NTB): Nesten én av ti i aldersgruppen 18 til 67 år er i dag uføre. Det siste året har andelen økt fra 9,4 til 9,5 prosent, viser nye tall fra Nav.

Horst: – Kristin-tiltalt lignet på Lågendalsmannen

Oslo (NTB): Det første daværende politietterforsker Jørn Lier Horst tenkte da han møtte 39-åringen som er tiltalt i Kristin-saken, var at han hadde åpenbare likheter med Lågendalsmannen.

Krimforfatter Jørn Lier Horst vitner i Kristin-saken

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): For 17 år siden var krimforfatter Jørn Lier Horst politimann. Torsdag skal han vitne i retten om Kristin-drapet – verkebyllen av en sak som han deltok i etterforskningen av.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis