Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Politiet etterforsker branntilløp på kirke i Måløy

Måløy (NTB): Politiet i Sogn og Fjordane ber om tips etter at det ble oppdaget at inngangsdøren på Sør-Vågsøy kirke i Måløy sto i brann natt til lørdag. Branntilløpet ble raskt slukket av brannmannskaper som kom til stedet.

Nav vil granske Lime-ansattes legeerklæringer

Oslo (NTB): Navs kontrollenhet skal undersøke 1.000 sykmeldinger og legeerklæringer som er skrevet ut for ansatte i dagligvarekjeden Lime. Leger risikerer også politietterforskning.

Kvinne rispet med kniv i Frognerparken

Oslo (NTB): En kvinne er sendt til legevakten etter at hun ble rispet med kniv av en ukjent mann i Frognerparken sent fredag kveld. Ingen er pågrepet i saken.

PST kan få bortvise personer fra Norge

Oslo (NTB): Regjeringen vil la PST fatte vedtak i bortvisningssaker som berører nasjonale interesser. I dag er det UDI som gjør dette.

Lokalbefolkning i sorg etter ulykken i Hedmark

Elverum/Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten og Alexander Vestrum): Både skolen og kirken i Elverum åpnet fredag dørene slik at folk kan finne trøst etter den tragiske elgpåkjørselen i Hedmark natt til fredag. Tre unge mennesker omkom i ulykken.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis