Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

En død, to kritisk skadd etter Melhus-brannen

Bergen/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): En av de tre kritisk skadde som ble overført til sykehus i Bergen etter brannen på et bilopphoggeri i Melhus tirsdag ettermiddag, er død. To andre er innlagt med kritiske skader.

Tranby-saken opp i lagmannsretten i oktober

Drammen (NTB): Tranby-saken kommer opp for retten igjen i oktober i år.

Markering for å anerkjenne den palestinske staten

Oslo (NTB): Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina holdt onsdag en markering foran Stortinget der de ga sin støtte for anerkjennelse av en palestinsk stat.

Oslo Børs i pluss onsdag

Oslo (NTB): Oljeprisen falt, men Oslo Børs steg onsdag. Hovedindeksen endte på 646,45 poeng, opp 0,49 prosent.

Dynket E16 i impregneringsvæske, stengt ved Kløfta

Kløfta (NTB): E16 ved Kløfta er delvis stengt onsdag etter at veibanen er blitt dynket med tusenvis av liter med impregneringsvæske.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis