Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Leilighetsbrann i Oslo sentrum slokket

Oslo (NTB): Brannvesenet har slokket brannen i en leilighet i fjerde etasje i en bygård i Bogstadveien i Oslo.

Stort flertall for fortsatt pelsdyrnæring

Oslo (NTB): Bare én av fire som har deltatt i høringen om pelsdyrnæringens framtid, vender tommelen ned for den omstridte virksomheten.

Politiet frykter mann er død i husbrann i Østfold

Rødenes (NTB): En mann er savnet etter en voldsom brann i et bolighus i Marker i Østfold mandag ettermiddag.

Innovasjon Norge kutter over 50 ansatte

Oslo (NTB): Budsjettkutt i Innovasjon Norge fører til at 51 personer mister jobben, halvparten av dem på distriktskontorene.

29-åring innrømmer drap på faren i Oslo

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): En 29 år gammel mann innrømmer å ha drept sin far (67) i en leilighet på Stovner i Oslo. Det skal ha vært et komplisert forhold mellom de to.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis