Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

En fastklemt etter kollisjon i Vålerengtunnelen

Oslo (NTB): En person sitter fastklemt og to er berget ut etter at to biler kolliderte i Vålerengtunnelen i Oslo natt til onsdag.

Øko-underbukser blir en del av kongens klær

Oslo (NTB): Forsvaret vil styrke miljøprofilen og har bestilt nytt økologisk undertøy til norske soldater.

Høyskole vil bli nytt Oslo-universitet

Oslo (NTB): Etter å ha diskutert saken i flere år, har Høgskolen i Oslo og Akershus endelig sendt søknad om å få bli universitet.

Norske transittmottak er fulle

Oslo (NTB): Så godt som alle transittmottakene i Norge er fulle. Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng for å finne husly til den økende strømmen av asylsøkere som ankommer landet.

De første norske fangene på plass i Nederland

Norgerhaven (NTB): Et fly med det som skal være de første norske fangene som skal sone i leide celler i Nederland, landet tirsdag nord i landet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis