Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Olav T. Sandnes blir ny TV 2-sjef

Oslo (NTB): Egmont-direktør Olav T. Sandnes (42) tar over sjefsstolen i TV 2 etter Alf Hildrum (66). Hildrum har styrt kanalen i åtte år.

Marine Harvest øker omsetningen

Oslo (NTB): Marine Harvest slakter mer og tjener mer. Men lakseprisene faller, og det gjør bunnlinjen også.

Dollarkursen svekker sterkt Yara-kvartal

Oslo (NTB): Gjødselprodusenten Yara fikk et driftsresultat (EBITDA) i tredje kvartal i år på nesten 4 milliarder kroner, over 600 millioner kroner mer enn for ett år siden.

Khodorkovskij: – Det fins tusener av politiske fanger i Russland

Oslo (NTB): Flere tusen mennesker sitter fortsatt fengslet som politiske fanger i Russland, sa Mikhail Khodorkovskij da han besøkte Oslo onsdag.

Yara utvider i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): Styret i Yara International investerer 2,2 milliarder kroner i økt produksjonskapasitet for høyverdigjødsel ved fabrikken i Porsgrunn.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis