Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Forskning: Rus gir mer partnervold

Oslo (NTB): Fysisk vold skjer oftere når partneren er ruset, sier kvinner på krisesentre. Men mange innvandrerkvinner svarer at de er usikre på om mannen er ruset når han slår.

Nordiske borgere må ha pass ved innreise til Norge

Oslo (NTB): Som følge av terrortrusselen må nordiske borgere ha med pass eller internasjonalt identitetskort ved innreise til Norge.

Én av fem sier trusselen gjør dem redde

Oslo (NTB): Selv om politiet ber folk leve som normalt, sier én av fem at terrortrusselen gjør dem redde, viser en undersøkelse.

Båt med elleve personer om bord på grunn

Storebø (NTB): En båt med elleve personer om bord gikk på grunn ved Kolbeinsvik i Austevoll kommune i Hordaland natt til lørdag. Politiet har mistanke om at båtføreren kjørte med promille.

Eksperter mener PST bør fortelle mer om trusselen

Oslo (NTB): Canadiske og britiske terroreksperter mener Politiets sikkerhetstjeneste må fortelle mer, dersom de sitter på flere detaljer om terrortrusselen mot Norge.

Utbedrer over hele Kvænangen

I store deler av Kvænangen kommune gjøres det for tiden tiltak for å utbedre infrastrukturen.

Grillfest på Lyngseidet

Onsdag denne uken kunne folk på Lyngseidet kose seg med blant annet grillmat og hoppeslott.

Inviterer til miniturnering

Storslett er arena for et noe spesielt fotballoppgjør lørdag.

Sommerstengt bibliotek

Nordreisa bibliotek tar sommerferie.