Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Kan ha funnet kur mot lakselus

Oslo (NTB): Lakselusplagen koster norsk oppdrettsnæring 500 millioner kroner årlig, men ny forskning kan sette en stopper for dette.

Menneskerettighetsdomstolen gransker sju norske barnevernssaker

Oslo (NTB): Regjeringsadvokaten bekrefter at Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) skal granske sju norske barnevernssaker, «et betydelig antall saker».

Stoltenberg holdt hemmelige møter bak ryggen på Jagland

Oslo (NTB): Jens Stoltenberg vier mye plass i sin nye bok til striden med tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland. Et kapittel har fått tittelen «Lederstrid». Der beskrives blant annet møter bak Jaglands rygg.

Regjeringen vil øke dieselavgiften med 35 øre

Oslo (NTB): Regjeringen vil øke avgiftene på diesel med 35 øre og bensinavgiftene med 15 øre, får NTB bekreftet. Forslaget legges fram etter statsråd fredag.

Stoltenberg vurderte å stille som statsministerkandidat i 2017

Oslo (NTB): I Jens Stoltenbergs selvbiografi «Min historie» forteller den tidligere statsministeren at han var usikker på om han skulle si ja til å bli NATOs generalsekretær.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis