Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Mann omkom i ATV-ulykke i Hallingdal

Flå (NTB): En 37 år gammel mann mistet livet i en ulykke med firehjuling i Flå i Buskerud lørdag ettermiddag.

Finansdebatten utsettes

Oslo (NTB-Ketil Bjærke og Jon Even Andersen): Nattlige forhandlinger til tross: De borgerlige partiene klarte ikke å overholde Stortingets budsjettfrister. Dermed må finansdebatten utsettes.

Ekteparet Stordalen takker for støtten

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): – En stor fellestakk for overveldende støtte i dag, sier Petter Stordalen dagen etter at det ble kjent at kona Gunhild lider av en livstruende sykdom.

Oslo Ap med Raymond på topp og Thorvald i bunn

Oslo (NTB): Oslo Arbeiderparti går til lokalvalg med Raymond Johansen (53) øverst på lista og Thorvald Stoltenberg nederst.

Løslater trolig bombemenn fra Voss

Bergen/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): De fire mennene i 20-årene som er pågrepet og siktet etter funnet av en hjemmelagd bombe, en granat og eksplosiver i Voss torsdag, blir etter all sannsynlighet løslatt lørdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis