Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Fiks skatten din i påsken

Oslo (NTB): Det er ennå ikke for sent å bruke late påskedager til å sjekke skatteoppgjøret og bli sikker på at du ikke betaler for mye i skatt. Fradrag for medlemskap i supporterklubben til Liverpool kan du imidlertid ikke regne med å få innvilget.

Savnede 17-åringer funnet i Troms

Tromsø (NTB): En gutt og en jente på 17 år som hadde kjørt seg vill med scooter ved Kilpis i Troms, er funnet i god behold av Røde Kors-mannskaper.

To alvorlig skadd i MC-ulykke i Hommersåk

Sandnes (NTB): To menn er alvorlig skadd etter en MC-ulykke i Hommersåk i Rogaland lørdag kveld.

18-åring alvorlig skadd etter knivstikking

Sauda (NTB): En 18 år gammel mann er sendt til Haukeland universitetssjukehus med luftambulanse etter å ha blitt stukket med kjøkkenkniv på en fest i Sauda. Tilstanden er alvorlig.

Påskelykke for 26 superlottomillionærer

Hamar (NTB): Påskeaften var det superlottotrekning med 57 millioner kroner i potten. 26 vinnere kan avslutte ferien med 2,2 millioner ekstra på kontoen.

Fant savnede ungdommer

De to 17-åringene er brakt til ei hytte på norsk side.

Kvænangsfjellet stengt

Bommen gikk ned lørdag kveld.

Slagsmål ved utested

Da politet kom til hadde gemyttene roet seg.

Legger ikke til kai

Været skaper utfordringer for hurtigruta ved Skjervøy.

Regnet fortsetter søndag

... men sola kan komme til å vise seg utpå formiddagen.

Forskyver fiskekonkurranse

Været setter en brems på Kvænangen Snøscooterforenings arrangement i dag.