Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Vil vurdere anke etter Grua-drapet

Oslo (NTB): Mannen som er dømt til 16 års fengsel for å ha drept kona si på Grua i fjor, vil fredag vurdere om dommen skal ankes til Høyesterett.

Arbeidsløsheten opp i august

Oslo (NTB): Arbeidsløsheten økte svakt i august etter et fall i juli. I alt 78.900 personer er nå registrert som helt arbeidsløse, en økning på 5.400 fra august i fjor.

Posten øker omsetningen

Oslo (NTB): Oppkjøp og vekst i markedet for pakker har sikret Posten Norge økt omsetning det siste året.

Lavere forbruk og nedgang i detaljhandelen

Oslo (NTB): Etter en oppgang i juni, falt norske forbrukeres varekonsum 1,7 prosent i juli og var tilbake på samme nivå som i januar. I detaljhandelen førte det til en nedgang på 1,5 prosent.

Forsiktig oppgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen startet ukens siste handelsdag med en forsiktig åpning. Etter en halvtimes tid var indeksen opp 0,2 prosent til 614,57 poeng.

Effektive dødballer

Lyngen/Karnes slo Stakkevollan på Polleidet.

Manglende bilbelter og høy fart

UP har utstedt flere bøter i Lyngen.

Smittsomt god musikk

Hele fire steder i Nord-Troms får besøk når Jazzbasillen starter sin rundreise førstkommende helg.

Tolker Schubert og Grieg

Skjervøykoret og Mollis kombinerer krefter når de snart legger ut på turne i Troms.

Slår ring om skolen

Felles markering på Eidebakken skole.

Diskuterte reiselivet

Nord-Troms Studiesenter presenterte torsdag sine funn fra sitt forstudie innen reiseliv.