Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Oslo Børs hentet seg inn etter Statoils kvartalsresultat

Oslo (NTB): Selv om Statoils dårlige kvartalsresultat trakk ned Oslo Børs fra start, klatret hovedindeksen opp 0,45 prosent og endte på 623,08 poeng ved børsslutt onsdag ettermiddag.

Bil utfor veien i Hattfjelldal, fører til sykehus

Hattfjelldal (NTB): Føreren av bilen som kjørte av fylkesvei 73 mellom Hattfjelldal og Trofors i Nordland er fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.

E6 i retning Moss var stengt etter trafikkuhell

Moss (NTB): Flere biler og en trailer var involvert i et trafikkuhell på E6 ved Jonstenkrysset i Rygge kommune i Østfold onsdag ettermiddag.

Berg-Hansen sier nei til gjenvalg til Stortinget

Oslo (NTB): Tidligere fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg til Stortinget neste år.

Mann alvorlig skadd i påkjørsel på E6 i Oslo

Oslo (NTB): En mann er alvorlig skadd etter at han ble påkjørt i veibanen på E6 ved Helsfyr i Oslo onsdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis