Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

To personer MRSA-smittet i Trøndelag

Oslo (NTB): Veterinærinstituttet har påvist antibiotikaresistente bakterier i fem nye svinebesetninger. I tillegg er to personer smittet, begge etter kontakt med griser.

Slutt på boplikt for prester

Oslo (NTB): Boplikten for prester skal avvikles. Som kompensasjon får prestene 50.000 kroner mer i lønn i året.

Nødnummer 113 i Oslo i orden igjen

Oslo (NTB): Det medisinske nødnummeret 113 var delvis ute av drift i Oslo i over to timer torsdag ettermiddag.

Parat: Bjørn Kjos kan ikke gjøre det han gjør

Oslo (NTB): Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke splitte pilotselskapet slik han gjør mens pilotene er i streik, mener Parat.

Positiv dag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,2 prosent til 616,60 poeng torsdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis