Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Tolv studenter i Bergen kan ha fått kusma

Bergen (NTB): Smittevernoverlegen i Bergen fikk torsdag melding om at tolv studenter i Bergen kan være smittet av kusma.

Røe Isaksen: Skoleeiere kan bruke skjønn om lærernes kompetanse

Oslo (NTB): Skolene får bruke skjønn når regelverket om lærernes kompetansekrav skal tolkes, uttaler presiserer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Politiet: Flere enn 21-åringen står bak drapet

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Politiet tror flere personer sto bak drapet på Muhammad Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo i april i fjor, men kun en 21-årig mann er pågrepet i saken.

To menn frifunnet for gruppevoldtekt i Stavanger

Stavanger (NTB): To menn som var tiltalt for gruppevoldtekt i en leilighet i Stavanger i fjor, er frifunnet i Stavanger tingrett.

Trondheim først ute med avtale om bymiljø

Oslo (NTB): Som første by i Norge har Trondheim lagt fram utkast til en avtale om bedre bymiljø. Staten skal bidra med nesten 3,8 milliarder kroner de neste årene.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis