Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Støre: – Lite målrettet innsats mot ledigheten

Oslo (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens forslag til statsbudsjett inneholder en del gode tiltak mot den økende arbeidsledigheten, men at innsatsen er lite målrettet.

Siv Jensen får grønn kjeft av sin søster

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen får så hatten passer av sin egen søster – generalsekretær Nina Jensen i WWF. – Regjeringen viser nå tydelig at den ikke forstår hva grønn omstilling betyr i praksis, ei heller verdien av norsk natur, sier hun.

Navarsete: – Uakseptabel svekkelse av Heimevernet

Oslo (NTB): Forsvarsbudsjettet inneholder en kraftig svekkelse av Heimevernet, mener Senterpartiets forsvarspolitiske talskvinne Liv Signe Navarsete.

Nesten 100 millioner kroner til overvåking i nord

Oslo (NTB): Regjeringen vil styrke ubåtseilingen og øke flyovervåkingen i nordområdene med til sammen 97 millioner kroner.

82 millioner mer til norsk bidrag til Mali-operasjon

Oslo (NTB): Regjeringen vil styrke det norske bidraget til FNs fredsbevarende styrke i Mali med 81,8 millioner kroner.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis