Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Omkom i trafikkulykke i Mo i Rana

Mo i Rana (NTB): En person omkom i en kollisjon på E6 nord for Mo i Rana i Nordland søndag kveld. Tre andre er fraktet til sykehus.

Eldre mann til sykehus etter drukningsulykke i Gratangen

Gratangen (NTB): En mann i 70-åra er fløyet til sykehuset i Tromsø med ambulansehelikopter etter at han falt i vannet ved Finnevika i Gratangen. Mannen er bevisstløs, men har puls, opplyser politiet.

Masseslagsmål på asylmottak i Hedmark

Stange (NTB): Tre beboere på et asylmottak for enslige mindreårige i Stange kommune i Hedmark er sendt til sykehus med mulig bruddskader etter å ha havnet i et masseslagsmål søndag.

Frp-nestledere ønsker gjenvalg

Oslo (NTB): Både Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen ønsker å fortsette som nestledere i Fremskrittspartiet.

Litauere siktet for grove tyverier i Telemark

Bø (NTB): Fire menn fra Litauen ble søndag pågrepet og siktet for flere grove tyverier fra boliger i Telemark denne helgen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis