Tips oss

Mange barnevernskontorer bryter loven

Oslo (NTB): Av 99 undersøkte barnevernskontorer bryter 87 lov eller forskrift, viser tilsyn som Helsetilsynet har gjennomført med det kommunale barnevernet i løpet av to år.

Dermed får mange barn ikke den hjelpen de trenger, skriver VG.

– Funnene viser at barn ikke får rett hjelp til rett tid, det er risiko for at omsorgssvikt ikke avdekkes, og at barn i lang tid mottar hjelpetiltak som ikke fungerer, sier seniorrådgiver Atle Grønstøl hos fylkesmannen i Østfold til avisa.

Hovedfunnene i tilsynsrapportene er at barn ikke blir hørt, undersøkelser utføres ikke etter lov og forskrift, hjelpetiltak blir ikke evaluert og flere tiltak mangler faglig begrunnelse.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de funnene som ble gjort under tilsynene i Østfold. Resultatene fra tilsynene samsvarer med funnene som er gjort i resten av landet, sier Grønstøl.

Statssekretær Kjetil Ostling i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet sier barnevernet er i ferd med å gå i riktig retning, men legger ikke skjul på at funnene gir grunn til bekymring. (©NTB)

Siste nytt

Barnehuske fra IKEA kan føre til alvorlig skade

Oslo (NTB): Møbelgiganten IKEA ber kunder som har kjøpt barnehusken GUNGGUNG om øyeblikkelig å gjøre den utilgjengelig for barn siden det er fare for alvorlig personskade.

KrF vil ha FN-mandat før Norge bidrar i IS-krig

Oslo (NTB): KrF mener Norge ikke kan vurdere å bidra i krigføring mot IS før det foreligger et FN-mandat. USA har bedt Norge og flere andre land om å bidra militært i Irak.

Mange frykter at de ikke våkner av røykvarsleren

Oslo (NTB): Én av fire er ikke trygg på at alle i huset vil våkne av røykvarsleren hvis det begynner å brenne om natta.

Britisk dom kan koste flyselskapene dyrt

Oslo (NTB): En britisk dom fra i sommer kan føre til at det blir langt vanskeligere for flyselskapene å nekte passasjerene erstatning.

Frp-topper mener SD-kritikken er trist

Oslo (NTB): Flere topper i Fremskrittspartiet sammenligner mobbingen av kontroversielle Sverigedemokraterna med mobbingen av Frp på 1980-tallet. Flere mener kritikken mot partiet er trist.