Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Skogbrann ute av kontroll i Sør-Trøndelag

Rissa (NTB): Brannvesenet har ikke kontroll på en gress- og skogbrann ved Storvatnet i Rissa kommune i Sør-Trøndelag.

Regjeringen åpner for e-sigaretter

Oslo (NTB): Regjeringen går inn for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. – Et sunnere alternativ for dem som vil slutte å røyke, mener Frp.

Spesialenheten etterforsker politiets hasjsalg

Oslo (NTB): Politiet bidro til smuglingen av 50 kilo hasj som ble omsatt på det illegale markedet i Oslo. Først etter at VG omtalte saken, besluttet Spesialenheten for politisaker å starte etterforskning.

Mann alvorlig skadd i trafikkulykke ved Haugesund

Haugesund (NTB): En 26 år gammel mann ble funnet alvorlig skadd utenfor en bil på fylkesvei 47 ved Hagland nord for Haugesund natt til lørdag.

Fare for skogbrann og kraftig regn

Oslo (NTB): Det er stor fare for skogbrann i deler av Troms og Finnmark. Men skulle det først begynne å brenne, er det godt mulig at naturen klarer å ordne opp selv.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis