Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Mann kritisk skadd i ulykke ved oppdrettsanlegg

Fitjar (NTB): En 44 år gammel mann ble kritisk skadd i en ulykke ved et oppdrettsanlegg i Fitjar i Sunnhordland mandag formiddag.

Saken mot Trude Drevland gjenopptas

Bergen (NTB): Politimesteren i Hordaland har fått beskjed fra statsadvokaten om å gjenoppta undersøkelsessaken mot Bergens ordfører Trude Drevland (H).

Ukestart i pluss på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start mandag formiddag, men deretter steg den jevnt og trutt gjennom dagen. Indeksen endte på 594,10 poeng – opp 0,12 prosent.

Torgersen-saken får ikke ny behandling

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Gjenopptakelseskommisjonen vil ikke behandle saken til Fredrik Fasting Torgersen på nytt, melder NRK.

Fire uker i varetekt for drapssiktet i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): Den 49 år gamle mannen som er siktet for å ha tatt livet av kona (43) i Songdalen i Vest-Agder, er varetektsfengslet i fire uker.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis