Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Tre personer berget seg ut av snøskred

Sjusjøen/Oslo (NTB-Hege Tannæs-Fjeld): I løpet av kort tid lørdag ettermiddag har tre personer klart å berge seg ut av snøskred som gikk ved Sjusjøen skisenter i Hedmark, på Venabygdsfjellet i Oppland og i Lyngen i Troms.

Død person funnet i sjøen ved Kråkerøy

Kråkerøy (NTB): En død person er funnet i sjøen helt sør ved Kråkerøy i Fredrikstad.

Snøskred i Lyngen i Troms

Lyngseidet (NTB): En person klarte å berge seg ut av et snøskred som gikk i Lyngen i Troms lørdag ettermiddag.

Somalisk mann siktet for knivdrap i Kongsberg

Kongsberg/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): En somalisk mann i 30-årene er siktet for knivdrap på en jevnaldrende mann i Kongsberg. De to omtales som tidligere bekjente.

Snøskred på Venabygdsfjellet

Venabygd (NTB): En person ble tatt av et mindre snøskred på Venabygdsfjellet i Ringebu lørdag, men kom fra det uten skader.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis