150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Listhaug styrker UDI for å avsløre asyljuks

Oslo (NTB): Mange asylsøkere har jukset seg til oppholdstillatelse, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Nå skal disse avsløres og sendes ut av Norge, melder P4.

Meklingsstart for lokførerne

Oslo (NTB): Torsdag morgen kan det bli lokførerstreik og problemer for tog i Oslo og Akershus.

Nye permitteringer som følge av oljestreiken

Stavanger (NTB): Onsdag blir ytterligere 350 oljeansatte permittert som følge av Industri Energis streik i oljeservicesektoren.

Strømmen tilbake i Vestfold og Telemark

Skien (NTB): Over 3.000 strømkunder i Telemark og Vestfold mistet strømmen i uværet tirsdag, ifølge Skagerak Energi. Onsdag morgen er strømmen tilbake hos så godt som alle kundene.

NRK: Fylkesmann vil tvinge fram storkommune i Sogn

Leikanger (NRK): Fylkesmann Anne Karin Hamre i Sogn og Fjordane vil, etter det NRK erfarer, anbefale at Leikanger kommune tvinges til å slå seg sammen med Balestrand og Sogndal.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis