Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

To pågrepet for våpentrusler mot familie i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): To menn er pågrepet etter at en familie i Sarpsborg ble truet med våpen. Trolig har mennene oppsøkt feil person da de skulle kreve inn penger.

– Frykter flere smugler narkotika langs kysten.

Oslo (NTB): Narkosmuglere har tatt i bruk nye metoder som er svært vanskelig å avsløre for politi og tollere. Pakker med narkotika kastes over bord fra båter og plukkes opp senere.

Jente (15) tiltalt for overlagt drap i Asker

Oslo (NTB): Den 15 år gamle jenta som har innrømmet at hun drepte en ansatt på en institusjon Asker, er tiltalt for overlagt drap. Hun risikerer forvaring, som den første under 18 år.

Norske soldater er på plass i Irak

Arbil (NTB): Norske soldater er på plass i Arbil og Bagdad i Irak der de skal trene irakiske soldater til kampen mot IS.

Over halvparten av oss er skeptiske til muslimer

Oslo (NTB): Nesten 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de er negative til å få et svigerbarn med muslimsk tro inn i familien.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Helene og Helene spiller sammen med gutter

Helene Pedersen (14) og Helene Sørensen (15) spiller fotball sammen med gutter.

MARKERTE 100-ÅRSDAG:

Hestenes dag

- Brudd på folkeretten

Birtavarre/Kåfjorddalen grendelag skal fortsette arbeidet mot vedtaket de mener bryter med folkeretten.