Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Lokalsamfunnet preget etter at 13-åring falt i sjøen i Vesterålen

Stokmarknes (NTB): Kriseledelsen i Hadsel kommune har invitert alle berørte til en samling på Sandnes skole fredag kveld, etter at en 13 år gammel gutt ble hentet opp av sjøen ved Stokmarknes i Vesterålen.

Jodel-trussel mot rådhus der Siv Jensen var til stede

Porsgrunn (NTB): Ei jente på 15 år har erkjent å ha kommet med en bombetrussel mot rådhuset i Porsgrunn. Frp-leder og finansminister Siv Jensen var til stede i bygningen.

Aktor vil ha voldtektstiltalt i ni års forvaring

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om ni års forvaring for en 38 år gammel mann som er tiltalt for fire overfallsvoldtekter og fire voldtektsforsøk.

Amerikansk grafiker fikk Sonja-pris

Oslo (NTB): Queen Sonja Print Award 2016 er tildelt den amerikanske grafikeren Tauba Auerbach.

Triers familiedrama vant beste regi

Haugesund (NTB): Regissøren Joachim Trier stakk av med amandaprisen for beste regi for dramafilmen «Louder Than Bombs».

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis