Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Joshua French innlagt på sykehus

Oslo (NTB): Joshua French er innlagt på sykehus i Kongo der han blir behandlet for malaria. opplyser hans advokat Hans Marius Graasvold til P4.

Klimautkast vekker uro hos KrF og Venstre

Oslo (NTB): Regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre advarer regjeringen mot å droppe nasjonale mål for utslippsreduksjoner.

Færre barn bortført fra Norge til utlandet i fjor

Oslo (NTB): 59 barn ble bortført fra Norge til utlandet i fjor, mot 74 barn i 2013.

Analytikere tror Statoils resultater kan falle 38 prosent

Oslo (NTB): Statoils resultater kan falle med 38 prosent i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med samme periode i 2013, tror analytikere som følger selskapet.

Mer pessimisme blant lederne i industrien

Oslo (NTB): Industriproduksjonen flater ut, ifølge SSBs konjunkturbarometer. Samtidig venter bedriftslederne nedgang i første kvartal 2015.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis