Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Statsministeren uenig i Aps Palestina-planer

Lao Chai (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) står fast på at en avtale mellom partene i den israelsk-palestinske konflikten i Midtøsten bør være på plass før Norge anerkjenner en palestinsk stat.

Protesterer mot globale handelsavtaler i hele landet

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Det arrangeres aksjoner fra Finnmark i nord til Agder i sør på det som er en global aksjonsdag mot de nye handelsavtalene TISA og TTIP.

Solberg tror Aps Syria-vedtak kan gi budsjettrøbbel

Lao Chai (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) mener det er mer effektivt å hjelpe de syriske flyktningene lokalt enn at 10.000 av dem får komme til Norge.

Grasrota misfornøyd med Aps tannpolitikk

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet vil at staten skal ta mer av tannlegeregninga gjennom å innføre et tak for egenbetaling. Men grasrota i partiet er ikke fornøyd.

Tre pågrepet etter voldsepisode i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): En 25 år gammel mann ble natt til lørdag slått i hodet med et skytevåpen i Sarpsborg. Tre menn i 20-årene er pågrepet etter hendelsen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis