Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Stortingspresidenten: – Europas skjebne er vår skjebne

Oslo (NTB): Stortinget bør samarbeide med andre europeiske parlamenter og styrke Europarådets arbeid for menneskerettigheter, rettsstatsprinsipper og demokrati, mener stortingspresident Olemic Thommessen.

Regjeringen varsler slutten på oljealderen

Oslo (NTB): Befolkningsvekst, redusert oljeaktivitet og klimaendringene vil prege politikken framover, varsler regjeringen i trontalen.

Fire fremstilles for fengsling i hasjsaken i Oslo

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Fire menn fremstilles torsdag for varetektsfengsling i Oslo etter politiets storaksjon mot salg av hasj i boligstrøk i hovedstaden.

IOK-president ser behov for endringer

Lausanne (Reuters): Det at Oslo trakk sin OL-søknad har ikke skadd IOK, men har understreket behovet for å gjøre endringer, sier IOK-president Thomas Bach.

Mann til sykehus etter utforkjøring

Kolbotn (NTB): En mann i 50-årene fra Oppegård er sendt til sykehus i luftambulanse etter at han kjørte av veien ved Svartskog i Oppegård kommune torsdag.