Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Den katolske kirke må rydde i medlemsregisteret

Oslo (NTB): Fylkesmannen i Oslo og Akershus pålegger Oslo katolske bispedømme å slette personer som står i medlemsregisteret uten å ha meldt seg inn.

Torp flyplass evakuert etter funn av pakke på do

Sandefjord (NTB): Hele Torp Sandefjord lufthavn er evakuert etter funn av en uidentifisert pakke på toalettet. Bombegruppa fra Oslo er på plass.

Over 100 kan miste jobben i Odfjell

Bergen (NTB): Opptil 80 personer mister jobben i Odfjell. I tillegg står 45 stillinger i selskapet i fare på grunn av borestans på Snorre A.

Sju års fengsel for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel

Drammen (NTB): En mann er i Drammen tingrett dømt til fengsel i sju år for voldtekt, hallikvirksomhet, menneskehandel og oppbevaring av overgrepsbilder. Ett år av straffen er gjort betinget.

Mæland kan ikke gi korrupsjonsvurdering

Tromsø (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) sier hun ikke kan svare Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på om det har foregått korrupsjon i VimpelCom-saken, men er rede til å møte i høring.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis