Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Minst 100 må gå i Store Norske

Longyearbyen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Styret i gruveselskapet Store Norske vedtok mandag en spareplan som innebærer at minst 100 stillinger kuttes. Det er rundt en tredel av selskapets ansatte på Svalbard.

Streik kan gi innstilte fly tirsdag morgen

Oslo (NTB-Ingrid Eidsheim Daae): Mandag kveld megles det fortsatt mellom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart. Blir de ikke enige, kan det bli streik og stengte skranker på flyplassene tirsdag.

Mann hardt skadd i trafikkulykke på E18

Tvedestrand (NTB): En mann skal være hardt skadd etter at to personbiler og en lastebil var innblandet i en ulykke på E18 ved Fiane i Tvedestrand i Aust-Agder mandag kveld.

Høyesterett avviser telefonopptak i Acta-saken

Bergen (NTB): Aktoratet får ikke bruke opptak fra telefonavlytting som bevis i Acta-saken. Opptakene skulle vært slettet for to år siden.

AUF har fått klarsignal til å bygge på Utøya

Utøya (NTB): Hole kommune har godkjent AUFs byggesøknad for Utøya. De første nye bygningene blir først reist et stykke ut i 2015.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis