Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Erna tjuvstarter valgkampen i nord

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) avrunder ferien og tjuvstarter valgkampen i Lofoten, Vesterålen og Bodø kommende helg.

Skatteetaten får UDI-innsyn for å hindre skattekort-feil

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Politiet fortviler over norske skattemyndigheter, som gir skattekort til personer som verken har arbeidstillatelse eller lovlig opphold i Norge. UDI lover å gi Skatteetaten innsyn i oktober.

Monika-siktet samtykker til forlenget fengsling

Bergen (NTB): 33-åringen fra Litauen som er siktet for drapet på Monika Sviglinskaja (8) i Hordaland, godtar åtte nye uker i varetekt.

Medlemsrekord for Turistforeningen

Oslo (NTB): Den Norske Turistforening har satt ny medlemsrekord og teller nå nærmere 260.000. Den største økningen er i Troms.

Omkomne i Namsskogan-ulykke brukte ikke bilbelte

Oslo (NTB) Tre av de fire som døde i en bussulykke i Namsskogan i Nord-Trøndelag i fjor, brukte ikke bilbelte, ifølge Statens havarikommisjon.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis