Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Det politiske flertallet befester sin posisjon i ny måling

Oslo (NTB): Høyre og Frp får like mange stortingsmandater som ved valget, og trass tilbakegang for KrF og Venstre, er det fortsatt solid flertall for regjeringen og støttepartiene i en fersk meningsmåling.

Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Tilstanden er svært alvorlig for broren til den siktede 17-åringen etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

Savnet jente (6) funnet i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): Den seks år gamle jenta som var savnet fra Torp i Fredrikstad fredag, er funnet i god behold.

En person omkom i frontkollisjon med vogntog

Tvedestrand (NTB): En person omkom i en kollisjon mellom en bil og et vogntog på E18 i Songe i Tvedestrand kommune fredag ettermiddag.

50-100 personer evakuert fra Høgskolen i Hedmark

Hamar (NTB): Opptil 100 personer ble fredag ettermiddag evakuert fra et bygg tilknyttet Høgskolen i Hedmark i Hamar etter at det ble hørt et «drønn» i bygget. Bygningen skal undersøkes i helgen.

Videre til finalen

Dag Rune Stangeland havnet høyt oppe på lista fredag under Norges Sterkeste Mann.

Frykter flaskehals

Ei halvert flytebrygge ved fergekaia på Lyngseidet kan bli en flaskehals for utviklingen av cruiseanløp.

Endelig kom asfalten

Hittil er det investert over en million kroner i Fiskeplassen på Låvan.

Luksuriøs prinsesse

Arctic Princess kan tilby det meste en kresen gjest måtte ønske.

Solgte godt og knyttet nye kontakter i Oslo 

Det har blitt et sikkert høsttegn på Lenangsøya at Bjørn Arild Olsen og andre Lyngen Reker-ansatte reiser sørover for å delta på Matstreif.

Klart for KM-finaler

Furuflatens jentelag møter Senja.