Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Turnusproblemer for hjelp til ungdom

Bergen (NTB): Utekontakten i Bergen vil endre turnus og ha folk på jobb på søndager for å kunne hjelpe utsatte ungdommer. Nå frykter de at arbeidet kan strande på grunn av uenighet med fagforeningene.

Metastudie: Melk hjelper ikke mot beinskjørhet hos eldre

Oslo (NTB): En studie av den tilgjengelige forskningen om beinskjørhet og kosthold, viser at det et kosthold rikt på kalsium ikke gir bedre beskyttelse mot å brekke armer eller bein.

Tøft arbeidsmarked driver rogalendinger østover

Stavanger (NTB): Hard kamp om jobbene i oljefylket Rogaland gjør at mange søker mot Østlandet for å finne jobb.

Kripos: – Mangler ressurser til å stoppe overgrepsbilder

Oslo (NTB): Norge har forpliktet seg til å forhindre misbruk og overgrep mot barn på nettet, men Kripos sier de ikke har ressurser nok til å stoppe overgrepsbildene.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis