150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Rygge-selskap inngår avtale med Forsvarsbygg

Rygge (NTB): Få dager før det siste sivile flyet tar av fra Rygge, har selskapet Rygge Airport fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg. Målet er å gjenåpne flyplassen i april.

Gruvedrift til havs kan være fremtiden

Stavanger (NTB): Den norske kontinentalsokkelen kan inneholde store mengder mineraler og metaller. Gruvedrift til havs kan være en framtidig næring.

Brudd i togmeklingen – streiken fortsetter

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Den tvungne meklingen mellom partene i lokførerstreiken har brutt sammen. Dermed fortsetter streiken blant lokførerne.

Snø gir vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene

Oslo (NTB): Skal du ut og kjøre før helga, bør du være oppmerksom. Snøbyger og snøfokk kan gi vanskelige kjøreforhold på høyfjellsoverganger i store deler av Sør-Norge.

Gasslekkasje hos Yara – fire skadd

Porsgrunn (NTB): Fire personer er kjørt til sykehus etter å ha blitt eksponert for sterkt skadelig gass etter en lekkasje hos Yara på Herøya i Telemark.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis