Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Tre av fire sier nei til medieovervåking

Oslo (NTB): Tre av fire nordmenn mener det ikke er greit at mediekonsernene overvåker brukernes atferd for å skreddersy annonser og innhold.

LO-topp advarer mot arbeidsvilkårene i flybransjen

Oslo (NTB): LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik mener arbeidskonflikten i Norwegian viser en bransje der arbeidsforholdene blir stadig tøffere.

Været stanser ett av ti ambulansehelikoptre

Oslo (NTB): Helikopterberedskapen blir løftet fram når politikerne lover bedre akuttilbud uten lokalsykehus, men ferske tall viser at ett av ti ambulansehelikoptre forhindres av blant annet dårlig vær.

Kraftig økning i antall arbeidsrettssaker

Oslo (NTB): Landets tingretter fikk overlevert 1.193 arbeidsrettssaker i fjor, 18 prosent flere enn i 2013.

Rush av presteutmeldinger etter homo-utspill

Oslo (NTB): Flere enn 200 prester meldte seg ut av Presteforeningen etter ledelsens uttalelse om vigsling av likekjønnede par i desember 2013.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis