Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Siste nytt

Høyre faller på ny meningsmåling for Oslo

Oslo (NTB): Høyre går tilbake 7,3 prosentpoeng til 25,5 prosents oppslutning på Aftenpostens Oslo-måling. Arbeiderpartiet er størst, med 36,9 prosent.

Brende: – La sorgen mane oss til kamp

Oslo (NTB): – Terroren rammer oss, men den får ikke stanse oss, sier utenriksminister Børge Brende (H) om terrorangrepet mot en skole i Pakistan.

Politiet vet hvor barna var under Hemsedal-drapet

Hemsedal (NTB): Barna til kvinnen som ble funnet drept i fryseren i sin leilighet i Hemsedal mandag, ble avhørt torsdag. Politiet ønsker ikke å si hvor barna var da moren ble drept.

Vil løslate mann som truet med å tenne på seg selv

Bergen (NTB): Nordhordland tingrett mener det ikke er grunn til å fengsle mannen som truet med å tenne på seg selv inne på Bergen sentrum politistasjon tirsdag. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen.

Årets beste dag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Torsdag ble den beste enkeltdagen til nå i år på Oslo Børs, etter oppgang både i Asia og USA. Hovedindeksen endte på 573,65 prosent – opp hele 3,92 prosent.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis

Topper salgslistene

Tore Figenschau med boka om krigen i Storfjord er en av de store bok- vinnerne denne jula.

KOMMUNESTYRET I KVÆNANGEN:

Var enige om en ny skole