Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Eksplosjon i kornsilo i Stavanger

Stavanger (NTB): En eksplosjon rammet en kornsilo i Stavanger lørdag morgen. Ingen ble skadd, men flere timer etterpå brant det fortsatt.

Det blir norsk stein på Nasjonalmuseet

Oppdal (NTB): Det nye Nasjonalmuseet i Oslo vil få skifersten fra Norge, men hvem som får ordren, er fortsatt ikke bestemt.

Omfattende siktelser mot SOS Rasisme

Oslo (NTB): Hvitvasking, grovt bedrageri og økonomisk utroskap er blant siktelsene mot i alt ti aktivister og tidligere ansatte i SOS Rasisme.

Kvinne alvorlig skadd etter utforkjøring i Verdal

Verdal (NTB): En kvinne og en mann, begge i 20-årene, er skadd etter en utforkjøring i Ydsedalen i Verdal i Nord-Trøndelag lørdag morgen.

Ingen HPV-vaksinerte har fått livmorhalskreft

Oslo (NTB): Ingen av de mer enn 130.000 kvinnene som har fått HPV-vaksinen, har utviklet livmorhalskreft, viser tall fra Kreftregisteret.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis