Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Fagforeninger raser mot forslag til ny tjenestemannslov

Oslo (NTB): Både LO og Unio er sterkt kritiske til forslaget til ny tjenestemannslov. Regjeringen og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) får det glatte lag i høringsuttalelsene.

Arbeidere sjekket på sykehus for tunnelgass

Hamnvik (NTB): På grunn av for høye målinger av NO2-gass stoppes vedlikeholdsarbeidet i Ibestadtunnelen inntil videre.

Luftambulansetjenesten får 16 nye helikoptre

Oslo (NTB): Tolv av landets luftambulansebaser får nye helikoptre, mens antallet reservehelikopter øker fra to til fire.

MC-fører fløyet til sykehus etter ulykke i Trofors

Trofors (NTB): En kvinnelig motorsyklist er fløyet med luftambulanse til sykehus etter en trafikkulykke i Grane kommune i Nordland torsdag kveld.

Brannen på Stranda under kontroll

Stranda (NTB): Tre hus ble evakuert etter at det begynte å brenne i et industribygg på et avfallsanlegg på Stranda i Møre og Romsdal torsdag ettermiddag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis