Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Røykutvikling i hus i Kragerø

Kragerø (NTB): Røykdykkere gjennomsøkte natt til onsdag et hus i Kragerø etter meldinger om brann.

Kraftig vekst i misligholdte forbrukslån

Oslo (NTB): Inkassoselskapene melder om kraftig økning i antall misligholdte forbrukslån. De yngste står for størstedelen av inkassosakene.

Minst tre leiligheter totalskadd i brann på Romerike

Åneby (NTB): Minst tre leiligheter er totalskadd etter brann i et rekkehus med seks boenheter Åneby i Nittedal kommune. Fem beboere ble sendt til legevakten for sjekk.

Mann død etter voldsepisode på Kongsvinger

Kongsvinger (NTB): En mann i 50-årene er død etter en voldsepisode på Kongsvinger. Politiet har pågrepet og siktet en mann i 20-årene for grov kroppsskade med døden til følge.

Mann kritisk skadd etter kollisjon ved Mosjøen

Mosjøen (NTB): En mann i 20-årene er kritisk skadd etter en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på E6 sør for Mosjøen. Mannen ble sittende fastklemt etter ulykken.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis