Tips oss

150 båter vandalisert av ubudne gjester

Oslo (NTB): Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson. (©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Bevæpningen av politiet fortsetter

Oslo (NTB): Den midlertidige bevæpningen av politiet er forlenget til 10. desember, opplyser Politidirektoratet.

Gutt alvorlig skadd i påkjørsel i Os

Osøyro (NTB): En gutt er fløyet til sykehus med alvorlige skader etter at han ble påkjørt i Osøyro i Hordaland mandag ettermiddag.

Eldre kvinne omkom i boligbrann på Romerike

Eidsvoll (NTB): En kvinne i begynnelsen av 80-årene mistet livet i en boligbrann på Eidsvoll Verk mandag ettermiddag.

UDI: Forsinkelse i registreringen

Oslo (NTB): Ettersom politiet har ligget etter i registreringen av asylsøkere, kommer den voldsomme nedgangen i antall asylsøkere forrige uke en uke for sent.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis