Minst 14 drept i IS-angrep i Irak

Minst 14 personer ble lørdag drept da IS-krigere angrep den irakiske byen Sharqat nord for Bagdad, opplyser en sikkerhetskilde.

Angrepet skjedde tidlig om morgenen, og blant de drepte er ett barn og tre kvinner, opplyser en lokal tjenestemann. Han gir ingen opplysninger om de andre ofrene.

Ifølge kilden pågikk det lørdag kamper mellom angriperne og en lokal milits som støtter regjeringen i Bagdad.

Irakiske styrker gjenerobret Sharqat fra IS i september i fjor. Byen ligger 28 mil nord for Bagdad og like ved Tikrit, som er fødebyen til Iraks tidligere leder Saddam Hussein.

(©NTB)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Ni døde, 28 savnet etter forlis i Colombia

Ni personer er funnet omkommet etter at en båt med over 170 turister, mange av dem barn, forliste om lag 70 kilometer unna Medellín i Colombia.

Korrupsjons- og bedragerisiktet advokat rømte fra USA

Med falskt pass stakk skandaleadvokaten Eric Conn (56) til et land uten utvekslingsavtale med USA. Han er innblandet i trygdebedrag på over 5 milliarder kroner.

Trump tror fremdeles han får avviklet Obamacare 

Til tross for at fem republikanske senatorer har varslet at de ikke vil støtte ham, er president Donald Trump optimist og tror på innføring av en helsereform.

Tyrkisk politi løslater dansk kvinne i Istanbul

En dansk kvinne som ble pågrepet under paraden Gay Pride i Istanbul søndag, er løslatt.

Takata konkurs etter kollisjonspute-skandale

Den japanske produsenten Takata er konkurs etter at rundt 100 millioner biler globalt måtte tilbakekalles på grunn av feil på kollisjonsputene fra Takata.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis