I går ble det nemlig klart at Nordreisa-politikeren fra KrF blir fylkesråd for plan og økonomi. Og jobben kom ganske brått på.

– Ja, selv om jeg en liten stund at forespørselen ville komme, så ble det ikke avklart før torsdag kveld. Så jeg har ikke rukket å pakke ut av kontoret mitt ennå, sier Kristiansen til Framtid i Nord.

Bred erfaring

Kristiansen har lang fartstid i politikken. Hun har vært medlem av KrF i 30 år og har erfaring både som kommunepolitiker, politisk rådgiver i rikspolitikken og som leder i Troms KrF. Men spesielt mye erfaring fra fylkespolitikeren har ikke 43-åringen.

– Jeg skal innrømme at det hadde vært en fordel med litt mer fylkespolitisk erfaring. Men jeg er ikke redd for utfordringen som kommer. Jeg har et solid lag med meg, både politisk og administrativt, så jeg føler at jeg skal mestre dette, sier Gerd Hetland Kristiansen.

Ganske dystre

KrF-politikeren forlater jobben som regnskapsfører for Halti regnskap på Storslett og blir ukependler.

– Ja, jeg har mann og barn på Storslett og der blir de værende. Jeg skal ukependle til Tromsø, sier Kristiansen.

Nå går hun til langt større tall i den fylkeskommunale økonomien.

– Men akkurat den økonomien er ikke spesielt sunn for tiden. Hvordan ser du på den utfordringen?

– Det er en kjensgjerning at utsiktene for den fylkeskommunale økonomien er ganske så dyster. Det er en jobb med stor fallhøyde, men det blir både politisk faglig interessant og utfordrende, sier Kristiansen.

Kristiansen var sykmeldt i nesten ett år i 2010–2011 på grunn av kreftsykdom.

– Er dette som ditt endelige comeback i politikken?

– Nei, det ville være å undervurdere kommunepolitikken. Den jobben som gjøres der er kjempeviktig. Så dette er bareet steg opp for meg.

Søker permisjon

Det er ikke bare jobben hun må si farvel til. Etter et godt valg i Nordreisa kom KrF inn med tre mandater i kommunestyret, med Kristiansen som første kandidat, men havnet likevel i opposisjon. Nå må en vara steppe inn for Kristiansen.

– Jeg blir å søke om permisjon, ja. Noe annet ville være en utidig rolleblanding. Gruppen min er orientert og forberedt på det, sier Kristiansen.