Nord-Troms Tingrett har dømt en mann i 60-årene fra Nord-Troms til 30 dagers ubetinget fengsel. Mannen har blant annet bakgrunn som lokalpolitiker i hjemkommunen.

Bakgrunnen er at retten finner det beviselig at domfelte både forsøkte å svindle til seg penger fra et forsikringsselskap etter en brann, og at han unnlot å melde fra om verdier i forbindelse med en konkurs i sitt eget selskap.

Det var i 2013 at mannens nabohus brant ned. I følge domsdokumentene ble brannen ble først slukket, men etter at brannmannskapene hadde forlatt stedet blusset, blusset det opp igjen, og huset brant ned.

Unnlot å gjøre rede for verdier

En tid senere skal mannen ha meldt fra om skader på to biler som hadde stått ved huset.

Retten støtter seg til fotobevis fra politiet som viser at bilene ble flyttet fra det brennende huset, og at de da var uskadet.

I en annen sak har den domfelte unnlatt å gjøre rede for verdier han hadde i sitt privathus. Dette var møbler mannen hadde kjøpt på sitt eget selskaps regning, men da dette gikk konkurs meldte han ikke fra om disse møblene. De ble derfor ikke tatt med i konkursoppgjøret.

I følge selger av møblene, som vitnet i retten, ba også den domfelte om å få skjult møbelhandelen i en langt større ordre til det nå opphørte selskapet. Selger gikk med på dette, med krevde egen faktura for dette. Beløpet ble likevel belastet selskapet.

Økonomisk utroskap

I følge tiltaltes forklaring for retten, skyldtes møbelplasseringen i hans privathus dårlig lagerplass hos selger og at han ikke ville lagre dem ute, men dette finner ikke retten rimelig og den dømte ham for økonomisk utroskap.

I forbindelse med konkursen oppga han heller ikke disse møblene til bobestyreren. Selv da bostyrer var hjemme hos domfelte og satt i de aktuelle møblene, nevnte domfelte at de var en del av boet.

Med bakgrunn i disse forholdene, fant retten å dømme mannen til 30 dagers ubetinget fengsel, samt å betale saksomkostninger til retten på 3.000,- kroner.

Mannen var også tiltalt for å oppbevare hjemmebrent i sin bolig, men dette punktet ble han frifunnet på.