Politiker Irene Segelvik er ikke begeistret for at ansvaret for tildeling av midler til Riddu Riddu foreslås å flyttes til Norsk kulturråd i forslaget til nytt statsbudsjett.

- Vi må for all del ikke gjøre det sånn at Riddu Riddu får problemer nå. Det har vi ikke råd til. Det er en fantastisk kulturfestival og den må ivaretas. Hvis festivalen må søke om midler hvert år, så aner man ikke hva man får – eller om man får. Det blir for uforutsigbart, sier Segelvik.

Seglvik er ikke alene om å reagere på forslaget fra regjeringen. Den påtroppende ordføreren i Kåfjord, Svein Leiros, sa til Framtid i Nord da nyheten ble kjent, at han nærmest fikk sjokk da han hørte at Riddu Riddu skulle miste knutepunktstatusen.

Segelvik, opprinnelig fra Kvænangen, stilte som førstekandidat for Høyre i sametingsvalget i Gaisi valgkrets (Tromsø) og mener at nettopp Sametinget skal få ansvaret for tildeling av støtte til Riddu Riddu, noe sametingspresident Aili Keskitalo også har tatt til orde for.

- Jeg mener bestemt at det er den beste løsningen. Sametinget får tildelt kulturmidler som de disponerer hvert år. Sametinget har interesse av å ivareta det samiske. Det burde være rom for å rom til de millionene Riddu Riddu trenger, sier Segelvik.