For 6. gang samles det mange ungdommer fra hele fylket i Tromsø for å delta på Ungdommens fylkesting. Fredag og lørdag denne helga er fullspekket med opplæring innenfor politikken og sosiale aktiviteter, før det søndag holdes Ungdommens fylkesting.

Fylkesvaraordfører Irene Dahl er tilstede og skal lede tinget. Det var fylkesråd Roar Sollied som ønsket de unge velkommen.

Mange fra Nord-Troms deltar

Ungdommens fylkesting omtales som "Det viktigste møtepunktet for ungdomspolitikere, en arena hvor ungdommen sammen finner kampsakene som skal jobbes med det kommende året. Det de erfarer denne helgen vil brukes i mange sammenhenger, og vennene de får vil de beholde på tvers av kommunegrenser"  på Tromsfylke sine hjemmesider.

Sammen med en rekke andre ungdommer fra Lyngen, Skjervøy, Kåfjord og Storfjord deltar nyvalgte lederen for Nordreisa ungdomsråd, Anna Henriksen fra Sappen (15),  og Ronja Emilie Bergland fra Oksfjord på møtet.

Forslag om kulturkort

De forklarer at arbeidet i dag har gått ut på ta opp saker som skal videre til Ungdommens Fylkesråd. Som videre skal behandle disse sakene og vedta hvilke konkrete forslag som skal sendes til Fylkestinget.

- Vi har hatt gruppearbeid slik at alle kan få sagt sitt om sakene. Vi har arbeidet med ulike saker og forslag innen utdanning, miljø, samferdsel, kultur og helse. I morgen skal vi stemme over hvilke saker som skal videre, så fortsatt er det ingenting som er bestemt, sier Henriksen.

Hun og Bergland kan fortelle om et konkret forslag som har kommet inn; kulturkortet for ungdom. Dette er et kort som kan kjøpes og har en holdbarhet på et år med det formål om å gi rabatt til ulike kulturarrangementer for ungdom  fra 15 til 25 år.

- Dette er det stor oppslutning om og det hadde vært bra om dette kunne blitt vedtatt, avslutter Henriksen.

(t.v) Anna Henriksen (15) ble nettopp valgt til leder for Ungdomsrådet i Nordreisa og deltar på Ungdommstinget sammen med Ronja Emilie Bergland. Foto: Privat
Mye av helgen går med til opplæring og sosiale aktiviteter. Foto: Privat