I forslaget er det fordelt 35 millioner kroner i 2016 og 65 millioner kroner i 2017.

Rulleringen av handlingsplanen er samsvarende med budsjett og økonomiplanprosessen, noe som innebærer at pengene også er på plass i budsjett 2016 og økonomiplanåret 2017.

- Dette er et særdeles viktig tiltak for fylkeskommunen å få gjennomført da det handler om å sikre framkommelighet for næringstransport, opplyser fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B Prestbakmo (Sp) i en pressemelding torsdag.

Fv 866 er en av de fylkesveiene med størst betydning ifht. næringstransporter, i særdeleshet sjømattransporten med blant annet Lerøy Aurora.

Konstruktivt samarbeid

Gjennom mange år har Langbakken vært en flaskehals for sjømattransporten fra Skjervøy og for fylkesråden har det vært viktig å få tiltaket fullfinansiert nå.

- Det har gjennom de siste årene vært et godt samarbeid i prosessen med næringsaktører og ikke minst Skjervøy kommune v/blant annet tidligere ordfører Torgeir Johnsen (Sp), som har jobbet får å sikre realiseringen av tiltaket. Samarbeidet har vært konstruktivt og sikret gjennomføring av reguleringsplan og framdrift ifht finansiering, opplyser Prestbakmo.

Stramme rammer

I følge fylkesråden, understreker realiseringen av omleggingen av Langbakken til 100 millioner, Fylkeskommunens vilje til å prioritere infrastruktur viktig for næringslivet i Troms, selv innenfor svært stramme økonomiske rammer.

Rullering av handlingsplan for fylkesvei behandles i Fylkesrådet førstkommende tirsdag og i Fylkestinget i desember.