For Newton-rommet, som skal ligge på Skjervøy men som er et regionalt tilbud, inngikk før helgen en avtale med Ymber som gir prosjektet et kraftig dytt i riktig retning.

– Ja, vi har valgt å gi Newton-rommet 500.000 kroner. Vi er glad for å kunne være med på dette, sier markedssjef Jim Bratland.

Han understreker at en halv million i støtte er et stort løft for Ymber.

– Vi anser dette i hovedsak som sponsing. Og skulle vi tatt dette fra det ordinære sponsorbudsjettet vårt, så hadde det blitt veldig lite til andre ting. Så dette måtte løftes opp i styret, sier Bratland.

Signaleffekt

Heldigvis for Newton-rommet ble det en positiv avgjørelse der, noe vikarierende prosjektleder Silja Karlsen er svært takknemlig for.

– Ja, vi er kjempeglade nå! Det er viktig å få på plass store aktører og store beløp som dette. Det gir en god signaleffekt inn mot resten av næringslivet, sier Karlsen.

I juli ga Sparebanken Nord-Norge 200.000 kroner og nå følger altså kraftselskapet opp.

– Vi anser dette ikke bare som sponsing, men som et flott samarbeid mellom skole og næringsliv, sier Silja Karlsen

Fortsatt jobb

Ifølge Karlsen jobber de mot et mål om tre millioner kroner, som skal gå til driften av Newton-rommet

- Det er fortsatt en stor jobb å gjøre for å komme i mål, men vi skal klare det, sier Leif-Peder Jørgensen, som har vært sykemeldt fra prosjektlederstillingen en periode.

Realfagssatsing

Selv om Newton-rommet er lokalisert på Skjervøy, så skal det være et tilbud for skolene i hele regionen. Og nettopp det er viktig for Ymber, som eies av Nord-Troms-kommuner.

- Dette Newton-rommet angår alle kommunene der vi er en stor aktør. Det gjør det lettere for oss å gå inn med støtte. Det er en spennende realfagssatsing, som vi på sikt også ser kan gi oss ny arbeidskraft. Det behøves, sier Bratland.

Newton-rommet vil nemlig ha fokus på energi og havbruk, som er to store næringer i nedslagsfeltet til prosjektet.

- Innholdet i Newtonrom-prosjektet har blitt godt mottatt i næringslivet, sier Karlsen.

- Vi oppfordrer selvsagt flere i næringslivet til å bidra nå, sier Jim Bratland.