TRESPRÅKLIG: Anne-Gerd Jonassen viser frem hvordan Kirkeveien på Storslett kan skiltes på henholdsvis samisk (øverst) og kvensk
(Foto: Torbjørn O. Karlsen)

TRESPRÅKLIG: Anne-Gerd Jonassen viser frem hvordan Kirkeveien på Storslett kan skiltes på henholdsvis samisk (øverst) og kvensk Foto: Torbjørn O. Karlsen

Foreslår samisk og kvensk skilting i hele Nord-Troms

Kvensk råd vil ha trespråklige gatenavn i hele regionen.

Anne-Gerd Jonassen, leder i kvensk råd, mener det er viktig å få på plass en trespråklig gateskilting i Nord-Troms.

- Ettersom alle husstander skal få et gatenavn å forholde seg til, mener vi at det må skiltes på tre språk. Hvis dette ikke gjøres gjennomgående i de respektive kommunene, frykter vi at det vil bli et flertall norske gatenavn, sier Jonassen.

Kvensk råd har tilskrevet alle seks Nord-Troms-kommunene og anmodet dem om å skilte på tre språk på samtlige gatenavn.

- Det er viktig å synliggjøre at regionen er flerkulturell og at vi har en flerspråklig historie, sier Jonassen.

I blant annet Storfjord har man trespråklig skilting på stedsnavn. Jonassen tror forslaget om trespråklig skilting av gatenavn vil bli godt mottatt.

- Jeg tror ikke det er så mange som vil reagere negativt på det. Vi må prøve. Det er viktig at dette gjøres gjennomgående nå. Ellers frykter vi at det vil bli et flertall av norske gatenavn og at det kvenske og det samiske usynliggjøres, sier Jonassen.

Les mer om saken i lørdagens Framtid i Nord!

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

PLIKTORDNINGEN:

Sandberg mener Ap er bakstreversk

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.

Siste arbeidsdag etter 47 år

Bror Bakkehaug (67) har onsdag siste arbeidsdag på Lyngseidet Bilverksted.

KRAV TIL POLITIATTEST I BARNEHAGER:

Kommunen registrerte for gamle politiattester

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis