TRESPRÅKLIG: Anne-Gerd Jonassen viser frem hvordan Kirkeveien på Storslett kan skiltes på henholdsvis samisk (øverst) og kvensk
(Foto: Torbjørn O. Karlsen)

TRESPRÅKLIG: Anne-Gerd Jonassen viser frem hvordan Kirkeveien på Storslett kan skiltes på henholdsvis samisk (øverst) og kvensk Foto: Torbjørn O. Karlsen

Foreslår samisk og kvensk skilting i hele Nord-Troms

Kvensk råd vil ha trespråklige gatenavn i hele regionen.

Anne-Gerd Jonassen, leder i kvensk råd, mener det er viktig å få på plass en trespråklig gateskilting i Nord-Troms.

- Ettersom alle husstander skal få et gatenavn å forholde seg til, mener vi at det må skiltes på tre språk. Hvis dette ikke gjøres gjennomgående i de respektive kommunene, frykter vi at det vil bli et flertall norske gatenavn, sier Jonassen.

Kvensk råd har tilskrevet alle seks Nord-Troms-kommunene og anmodet dem om å skilte på tre språk på samtlige gatenavn.

- Det er viktig å synliggjøre at regionen er flerkulturell og at vi har en flerspråklig historie, sier Jonassen.

I blant annet Storfjord har man trespråklig skilting på stedsnavn. Jonassen tror forslaget om trespråklig skilting av gatenavn vil bli godt mottatt.

- Jeg tror ikke det er så mange som vil reagere negativt på det. Vi må prøve. Det er viktig at dette gjøres gjennomgående nå. Ellers frykter vi at det vil bli et flertall av norske gatenavn og at det kvenske og det samiske usynliggjøres, sier Jonassen.

Les mer om saken i lørdagens Framtid i Nord!

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er du barn på bussen til du er 18

Fylkestinget har fylkes ungdommens råd om å heve aldersgrensa på barnebillet.

Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

OLDERDALEN-DRAPET:

Drapsfrikjent krever tre millioner kroner i erstatning

Mannen som i Hålogaland lagmannsrett ble frifunnet for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013, går rettens vei for å få erstatning.

Måtte evakuere Nordnestunnelen

Arbeidet i tunnelen måtte avbrytes og alle arbeiderne ble evakuert.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis