Formannskapet behandlet onsdag spørsmål. To utvalg la fram arbeidet som var gjort etter det forrige møtet ei uke tidligere i formannskapet.

Formannskapet vedtok at utvalget bestående av Sjur Nesheim, Tone Iversen og Anette Holst lager innstilling om det er hensiktsmessig å opprette kommunalt driftsselskap for flyktninger. I tillegg vil de legge fram forslag til anbudsdokumenter, som sendes til UDI Region Nord, for opprettelse av asylmottak. Fristen for søknad er 11. desember. En eventuell oppstart skjer i februar 2016.

Haster

Vanlige kontrakter for mottak er treårige med opsjon på tre år til.

Politikerne må ta stilling til om kommunen ønsker et ordinært asylmottak, avdeling med enslige mindreårige eller en kombinasjon av begge grupper.

- Utvalget vurderer mottak for enslige mindreårige med maksimalt 40 plasser kan være et alternativ. Vi har fått tydelig forståelse av at dette er en prosess som haster, ettersom fristen er 11. desember, forteller oppvekstsjef Anette Holst.

Oppgradering

Det andre utvalget ble satt ammen av Fred Skogeng, Johnny Hansen og Svein Eriksen. Deres mandat var å se på hvilken oppgradering som må gjøres for at det gamle sykehjemmet i Sollia på Lyngseidet skal tilfredsstille kravene som flyktningmottak og hvordan bygningsmassen kan overføres til Lyngen Servicesenter.

Utvalget anbefaler at kommunen engasjerer et eksternt godt kvalifisert seklskap til å undersøke hva som er nødvendig av minimal oppgradering, slik at de tre øverste etasjene blir beboelige for flyktinger. Konsulenten vil samtidig undersøke kostnadene ved total renovering av bygget både innvendig og utvendig for bo- og kontorformål.

Rapporten skal leveres snarest og senest innen 15. januar.

Stor usikkerhet ved utgifter for renovering gjør at for utvalget er vanskelig å si noe om overdragelse av bygget til Lyngen Servicesenter.

HEKTISK: Oppvekstsjef Anette Holst. Foto: Arne Teigen