Det er NRK selv som melder i kveld at den kjente NRK-journalisten og programlederen fra Burfjord er kåret til Årets forbilde på Kjendisgalla 2015 på Chat Noir i kveld - arrangert av Se og Hør.

Prisutdelere var Christian Borch og Dag Erik Pedersen, begge to selv kjent fra NRK. Men i kveld var det Olset fra Kvænangen som stod i rampelyset. Carina har vært åpen om sykdommen sin ulcerøs kolitt og Pedersen og Borch trakk i sin tale fram at Olset har "har trukket gardinene fra og sluppet lyset inn i et rom som hittil har vært ukjent for de fleste".

Carina Olset har siden hun for alvor ble kjent som programleder i barneprogrammet Kråkeklubben tatt steget opp i elitedivisjonen blant NRKs programledere. Hun er kjent som sportsanker og  ledet blant annet NRKs sendinger fra Finnmarksløpet, Fotball-VM for menn i fjor, Fotball-VM for kvinner i år og Fotball-EM for menn i 2012.

På Kjendisgallaen i kveld fikk tilhørerne blant annet høre følgende begrunnelse for at 33-åringen fikk pris:

"avstand til et toalett – kjempet årets forbilde seg tilbake til jobben som profilert programleder, hun reiste på jentetur til Paris med venninnene og tok med tantebarn på fotballkamper".

Carina Olset har også vært nominert til prisen Norges modigste kvinne i regi av magasinet Tara for sin åpenhet om sykdommen sin, som hun først snakket offentlig om på Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer.