Totalt trente løperne rundt ti timer og gått 100-120 km på ski fra onsdag til søndag for finpusse langrennsformen i flotte løyper og fint vær i Nord-Finland.

Trener Erling S. Martinsen forteller at det har vært en tradisjon i mange år at Nordreisa IL ski og skiskyting bruker høstferien til å langrenn i de finske skoger.  I år har det vært ekstra positivt siden det ikke er snø hjemme i Saga.

Inspirasjon

- Det var i Levi 15 km med lysløyper, 20 cm med snø og løyper som ”preppes” hver dag. Ola Nordmann har mye å lære av finnene med tanke på å legge til rette for vinterturisme, sier Martinsen.

Ekstra inspirerende er at det at mange utøvere fra andre nasjoner var samlet i Levi. Løpere fra Russland, Estland, Finland og andre klubber fra Nord-Norge var på plass.

- Vi bodde midt i Levi sentrum i moderne hytter med alle fasiliteter, slik at i tillegg til å trene to økter om dagen ble det en veldig flott sosial helg med mye moro.

Nordreisa IL ski og skiskyting er en av Nord-Norges største klubber som har hatt stor rekruttering og fremgang de siste årene. Klubben hevder seg godt både i ski og skiskyting, og har mange løpere i aldersbestemte klasser (13-16 år), som er blant de beste i landsdelen. Klubben har også løpere i juniorklassen som hevder seg helt i toppen nasjonalt.

Langsiktig

- Dette er ikke tilfeldig, men et resultat av langsiktig satsing hvor klubbsamlinger, slik som i Levi, er viktig for å bygge opp god treningsmoral og et godt sosialt miljø, sier Erling S. Martinsen i Nordreisa IL.

Klubbens løpere gleder seg til ”Tour de Reisa” i langrenn og åpningsrennet i skiskyting. Begge er terminfestet til den første helga i desember.