Motorferdselsloven av 1977, ble sist endret 19. juni i år, og åpner nå opp for at alle kommuner i landet kan opprette scooterløyper.

- Med lokalt styre, skal kommunene selv skal få bestemme hvor løypene skal gå og hvordan, men i samme slengen så åpnet departementet opp for at det skal bli lov å kjøre på islagte vann og vassdrag, sier Hilde Nyvoll (Ap) i Miljø-, plan og utviklingsutvalget i Nordreisa kommune.

Miljø-, plan og utviklingsutvalget hadde sitt første møte 19. november, og her ble det vedtatt å sette i gang arbeidet med de forskriftsendringene som må til, så snart som mulig.

Vil gjelde 24 vann

Det er Nordreisa Scooter- og båtforening, som tidligere henvendte seg til kommunen og ba om at det blir utarbeidet en lokal forskrift som angir hvilke vann som bør åpnes for fri kjøring.

I foreningens forslag er det inkludert 22 vann, men for å få et komplett bilde har kommunens administrasjon anbefalt at ytterligere to vann skal utredes - Sikkajavri og Oksfjordvannet.

- Vannene som berøres, har løyper som allerede allerede går over eller går inn til. Dette vil altså ikke gjelde alle vann i Nordreisa kommune, men de vannene som har tilknytning til eksisterende løyper, sier Nyvoll.

Kan behandles i mars

Utarbeidingen av forskriften skal følge veileder utarbeidet av Miljødirektoratet. Det er de samme kravene som er satt for etablering av nye løyper.

Nyvoll forteller at Miljø-, plan og utviklingsutvalget har satt som mål å konkludere arbeidet allerede denne vinteren.

- Med arbeidet ønsker vi en utredning lagt på bordet til januar, før det skal inn på en bred høring til alle parter og organisasjoner. Videre ønsker vi det behandlet i kommunestyret i mars, slik at man får med seg den scootersesongen som kommer nå, sier Nyvoll.

Hilde Nyvoll (Ap) i Miljø-, plan og utviklingsutvalget, Nordreisa.