Nord Troms Begravelsesbyrå ble startet i 1985 av Bjarne Josefsen (66). Siden har han selv drevet bedriften fram til Johansen overtok i høst.

–  Da vi startet opp i 1985 var vi det eneste begravelsesbyrået i området. Nå er det kommet mange flere. Bare i Nordreisa er det to begravelsesbyråer, sier Josefsen.

–  Jeg har styrt begravelsesbyrået i tretti år, men nå har helsa sviktet. Hadde helsa vært bedre så hadde jeg kanskje fortsatt. Men når man er 66 år så gjør man som man vil, flirer han.

–  Spennende bransje

Da Johansen så at begravelsesbyrået skulle selges, så han på det som en spennende mulighet. Tidligere har han jobbet som tømrer og senere på kontor som entreprenør.

–  Jeg ville overta begravelsesbyrået fordi jeg ser på det som en spennende bransje, sier Johansen til Framtid i Nord.

Allerede har Johansen hatt flere begravelser siden han overtok i høst, og han er takknemlig over tillitten de pårørende har vist han.

–  Alle begravelser er forskjellige og ingen er like. De pårørende har vist meg mye tillit, noe som jeg er veldig takknemlig for. Dette er en veldig takknemlig jobb, sier Johansen.

Josefsen er enig.

–  De pårørende er forskjellige – noen er åpne og andre er lukkede. Det er godt å bli takket. En gjør alltid sitt beste for å hjelpe dem og gi litt ekstra, sier han.

Ikke for alle

Johansen og Josefsen mener bransjen ikke er for alle.

–  Ikke alle kan drive et begravelsesbyrå. Det er rett og slett ikke en bransje for alle, sier Josefsen.

–  Nei, særlig uventede dødsfall er vanskelige. En må alltid holde seg profesjonelle, så det er klart at det er ikke en jobb for alle, sier Johansen.

De mener også at det er viktig å alltid stille opp for de pårørende – hele døgnet.

–  Jeg er veldig glad og takknemlig for tillitten de pårørende har vist meg, til tross for at jeg er ny i bransjen. Jeg håper dem fortsetter å ta kontakt, sier Johansen.

Nord Troms begravelsesbyrå holder til på Storslett.