Akkurat denne datoen er valgt på grunn av at desember er den mest brannutsatte måneden. Derfor er det ekstra viktig å sjekke at alle røykvarslerne fungerer.

Nordmenn er flinkest i verden med å sikre seg mot brann, viser en undersøkelse. Men til tross for at vi er flinkest i verden til å sikre oss mott brann, så glemmer likevel en av fem nordmenn å bytte batterier i røykvarsleren.

– Norge er på soleklar førsteplass når det gjelder brannsikring i private boliger. 96 % av alle norske hjem har en røykvarsler, og 91 % har et brannslukkingsapparat, sier kommunikasjonssjef i Verisure Securitas Direct, Cecilie Knudsen.

70 branner om dagen

I snitt forekommer det 70 branner daglig i Norge, Sverige Danmark og Finland. Over 200 dødsbranner blir registrert hvert år, i følge Nordstat.net. Danmark befinner seg i andre enden av skalaen, der bare 78 % har en røykvarsler, mens så lite som 29 % har et brannslukkingsapparat hjemme.

– Nordmenn er flinkest på brannsikring, men det er likevel så mange som 18 % som glemmer å bytte batteriene i røykvarsleren én gang i året. Vi vil derfor oppfordre alle som ikke har sjekket røykvarsleren på en stund til å benytte denne anledningen, slik at man står best mulig rustet til årets mest brannutsatte måned, sier Knudsen.

Undersøkelsen er utført av YouGov på vegne av Verisure Securitas Direct.