- Det er fjerde årskullet på rad som bidrar til at vi raskere nærmere oss landssnittet  på 70,8 prosent, og det er jeg glad for. Men vi skal videre oppover, og jeg tror vi framover skal få se resultatet av det pågående kvalitetsarbeidet i skolene, sier fylkesråden i en pressemelding.

Gjennomsnittstallene som fremkommer hvert år er et snitt mellom studieforberedenede og yrkesfag, og det er fortsatt slik at bare vel 50 prosent av yrkesfagelevene fullfører og består i løpet av ungdomsrettsperioden på fem år.

Siste tall er fra årskullet som startet i 2009 og hadde ungdomsrett til videregående utdanning fram til 2014.

Elevene i Troms er på nivå med nasjonalt snitt når det gjelder gjennomsnittspoeng fra grunnskolen når de kommer inn i videregående skole.

Manglende læreplasstilbud

Likevel har Troms en lavere gjennomføring enn landssnittet.

Dette betyr at det må jobbes videre med tiltakene i strategiplanen for å få flere til å fullføre og bestå videregående opplæring.

Relativt sett er tallene likevel mer imponerende enn middelmådige med tanke på at Troms har så høy andel yrkesfagelever, og at en vesentlig grunn til at elever får stopp i opplæringen er manglende læreplasstilbud.

- Derfor må jeg oppfordre så høyt jeg bare kan til både offentlig og privat sektor om at de må åpne for flere læreplasser, sier fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V).