Lyngen/Karnes satser på å nærme seg gamle høyder. Klubben ønsker Garfjell som trener for Tromsø-gruppa og sentral rundt A-laget. Han var senest tirsdag i positive samtale med moderklubben, men ingen avtale er signert.

- Jeg har lyst til å være med i gjenreisningen av Lyngen/Karnes. Målet må neste år være opprykk fra 4. divisjon og deretter stabilisere laget i 3. divisjon, sier Garfjell.

Han spilte i 2013-14 for Tromsdalen og i 2015 for Senja. L/K rykket i samme periode ned fra 3. divisjon og har to sesonger i 4. divisjon.

Vil ta et tak

- Jeg er positiv til å ta et tak for Lyngen-fotballen, som har vært i fall. Klubben fikk i sommer inn flere unge spillere på A-laget. For egen del er det viktig at jeg har familie, venner og kjente i Lyngen, sier Garfjell, som jobber som lærer i Tromsø.

- Du er halvveis i toårskontrakten med Senja?

- Jeg har informert Senja om hva som skjer. Jeg har fått forståelse av at de skjønner hvorfor jeg eventuelt vender tilbake til Lyngen/Karnes. Jeg frykter ikke at Senja legger noen hindringer i veien.

Har bare bortekamper

Garfjell vil ikke forskuttere at han og L/K blir enige, selv om mye kan tyde på det.

- Jeg fikk på tirsdagens møte innblikk i hvordan ledelsen tenker.

- Hvordan er det å forlate Senja?

- At klubben allerede har mistet mange faste spillere, påvirker mitt valg. Senja er blitt svekket etter store utskiftninger. Jeg har mistet mange kompiser. Når jeg skal spille bortekamper hver helg, er det gunstig å tilbringe tida sammen med flere gode kamerater.

Ikke så veldig positivt

- Hva mener du om årets L/K-lag?

- Jeg var på tribunen på noen matcher. Inntrykket er ikke er så veldig positivt. Treningskulturen er for dårlig. På den andre siden er det gledelig at flere unggutter fikk prøve seg, sier Øyvind Garfjell.

Han opplevde sitt største øyeblikk i Senja-drakten da han ble matchvinner i 90. minutt i 2-1 seieren over Tromsø i NM-cupens andre runde.