Dan-Håvard Johnsen (LTL) går stadig nye veier som ordfører.

Han var i drøye to timer onsdag ettermiddag på kafeen på Støa på Lyngseidet for å bli bedre kjent med innbyggerne og deres synspunkter.

Arne M. Garfjell var første mann som benyttet anledningen. Han luftet saker som opptar medlemmene i båtforeningen.

Veldig positivt

- Jeg synes det er veldig positivt at han er så tilgjengelig som ordfører. Han har i starten gjort en kjempejobb. Jeg prøver å få med meg ordførerens faste fredagstale på Facebook. Dette blir meget bra, hvis han fortsetter i samme spor, sier Garfjell.

Garfjell traff sjelden på de fleste av Johnsens forgjengere på en like uformell måte i arbeidstida.

- Jeg husker at Werner Kill var flink til å ta kontakt og diskutere saker av felles interesse, forteller Arne M. Garfjell.

Nyttig respons

Dan-Håvard Johnsen er tilfreds både med responsen og innspillene i samtalene med innbyggerne. Han har tidligere vært i Furuflaten, Nord-Lenangen og Lenangsøyra.

- Misnøye med rutinene rundt saksbehandling er en gjenganger. Folk synes det tar for lang tid å få svar på søknaden. Også kommunale veier og veilys blir ofte tatt opp.

- Hva skjer med innspillene?

- Jeg tar disse med til rådhuset og følger sakene nøye opp. Jeg inviterer til et lavterskeltilbud, hvor jeg treffer folk hvor de ferdes. Samtalen blir gjerne mer uformell på kafé enn hva tilfellet ofte er på rådhuset.

Lange dager

Johnsen understreker at hvis han skal bli bedre kjent med Furuflaten, er det avgjørende å ha tilegnet seg førstehånds kjennskap til hva som rører seg i bygda.

- Noen innspill som er overraskende?

- Nei. Den formeningen jeg hadde på forhånd, blir forholdsvis bra bekreftet. Jeg synes det er nyttig å få innblikk i hvordan lyngsværingene tenker om lokalsamfunnet.

Han har i under to måneder vært ordfører. Han betegner tida som veldig hektisk, ofte med arbeidsdager på 10-12 timer seks dager i uka. Han forsøker å verne om søndagen.

- Du har begått noen formelle feil i kommunestyret og formannskapet?

- Årsaken er at jeg holder høyt tempo. For mange oppleves forandringer som skummelt, sier ordfører Dan-Håvard Johnsen.

KAFFEPRAT: Dan-Håvard Johnsen (til høyre) mener han har godt utbytte av praten rundt kafébordet. Foto: Arne Teigen