Kultursalen var tettpakket med deltakere fra næringsliv og offentlig sektor i regionen, som alle hadde meldt seg på for å lære mer om innovasjon og ledelse fra foredragsholderne Stig Roar Wigestrand og Espen Ruud.

- Ideen vår var å få kjempedykte folk hit, som samtidig kan formidle ting på en fin, enkel måte og gode eksempler, forteller leder ved Nord-Troms studiesenter, Lisbeth Holm.

De to foredragsholderne har fått gode skussmål fra tidligere oppdragsgivere og blir varmt anbefalt.

Erfarne forelesere

Wigestrand har doktorgrad i improvisasjon, hvor han fordypet seg i hvorfor det er så vanskelig for oss å tenke nytt.

De siste seks årene har han utviklet og ledet innovasjonsprogram for mange hundre personer, og veiledet nær 150 prosjekter for ansatte i offentlig og privat sektor.

Ruud på sin side har bakgrunn fra markedsføring og over 15 års erfaring med forsknings- og innovasjonsprosjekter.

De siste årene har han arbeidet med å bygge innovasjonskompetanse- og kultur i norske virksomheter ved å kombinere utviklingen av konkrete prosjekter med innføring av verktøy og prosesser som styrker innovasjonsevnen.

Overrasket over responsen

Holm forteller at inspirasjonsdagen går inn under studiesenterets større prosjekt, Kompetanseløft i Nord-Troms.

- Vi ble kjempeoverrasket når det var så mange som hadde meldt seg på. Med 80 deltakere sa vi først stopp, men med meg og Berit (Fjellberg) er det over hundre mennesker her inne nå, sier hun.

Holm peker på at den store responsen fra både kommuner, næringsliv og videregående skole er utrolig positivt, og at det å samles på tvers av bransjer, sektorer og kommunegrenser kan ha en stor verdi i seg selv.

Nord-Troms Studiesenter har som mål å styrke samfunns- og næringsutviklingen i regionen ved å gi utdanningstilbud som kan bidra til å rekruttere, videreutvikle og beholde kompetent arbeidskraft, og er en avdeling i regionrådet som eies av alle kommunene i Nord-Troms.

Leder ved Nord-Troms studiesenter Lisbeth Holm, var veldig fornøyd med oppmøtet. Foto: Thomas Wahlgren