”Trash Killers” fra Lyngsdalen Oppvekstsenter deltok under den skandinaviske finalen av verdens største kunnskapskonkurranse. Denne helga var 46 lag fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark samlet i Mo i Rana for å konkurrere i finalen.

Årets tema for konkurransen var avfallshåndtering. Her konkurrerte totalt 665 barn og unge. Åtte av disse var deltakerne fra Lyngsdalen Oppvekstsenter med laget Trash Killers. Laget har to jenter og seks gutter; Emil Meyerm Magnus Sætre, Paul Stian Hoffmann, Anja Dahlhaug, Jill Martha Hoffmann, Johannes KochRichard Hansen og Sebastian Hausner. Med seg til Mo i Rana hadde de to veiledere.

- Vi har hatt en så flott helg. Jeg tror elevene er veldig fornøyde, sier veileder og rektor Eirin Larsen.

Tromsølag vant

Larsen forklarer at elevene fra Lyngsdalen Oppvekstsenter ikke hadde noen ambisjoner for den skandinaviske finalen.

- Det var ingen som hadde noen forhåpninger til gode resultater denne helga. Vi har fokusert mer mot regionfinalen. Denne helga her ble en kjempefin bonus, sier hun.

I finalene konkurrerte elevene om priser innen markedsføring, samarbeid, teknologi og forskning, samt i den spennende robotkonkurransen, der lagene styrte en egenlaget robot av Lego gjennom en hinderløype. Det ble delt ut priser i seks kategorier. De norske lagene presterte godt i kunnskapskonkurransen.  No Limits fra Tromsø mottok tittelen First Lego League Champions, og sikret seg dermed en plass i den globale finalen i St. Louis i USA i april 2016.

– First Lego League handler om å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi hos unge i Norge. I dag har vi vært vitne til fantastisk innsats, indre glød og ikke minst vilje til å lære hos deltakerne. Vi håper arrangementet inspirerer, slik at vi sikrer morgendagens ingeniører og forskere, sier Cathrine Instebø, sponsoransvarlig i Statoil i en pressemelding.

Representerte Finnsnes

Lørdag 7.november ble de regionale finalene i årets First Lego League holdt. Da vant laget fra Lyngsdalen Oppvekstsenter både Markedsføringsprisen og robotkonkurransen, og stakk dermed av med billett til finalen som representanter fra Finnsnes.

Les saken: Champions igjen

Oppvekstsenteret har i flere år markert seg i kunnskapskonkurransen. Også i fjor gikk skolen til topps i fylkesfinalen og deltok i den skandinaviske finalen, som da ble holdt i København.

Les saken: Drømmehelg i Legoland

- Vi har hatt gode tradisjoner for dette. Vi jobber godt og vi er såpass få at alle elevene må være med og bidra. Elevene blir flinke når de må være med og bidra på alt, sier Larsen.