I formannskapsmøtet mandag vedtok man nemlig å beholde skolen som en barneskole for 1. - 7. trinn. Det til tross for at forslaget fra administrasjonen var å legge den ned fra høsten 2016. Ordfører Ørjan Albrigtsen sier at det var en prioritert oppgave å berge skolen.

- Ja, vi jobbet veldig for å berge Arnøyhamn skole. Det var ett av hovedmålene. Felleslista KrF/Kp, Ap og SV har lagt inn at skolen skal drives i ett år til utover det administrasjonen har foreslått, men da for 1. - 7. trinn. Og det inkluderer SFO, sier Albrigtsen (KrF/Kp)

Har tro på rekruttering

Det betyr at skolen, som altså var foreslått nedlagt i rådmannens budsjett, består som barneskole i alle fall fram til høsten 2017. Men Albrigtsen har tro på at man skal klare å få flere folk og barnefamilier til bygda og derigjennom berge grunnlaget for skoledrift også etter 2017.

- Jeg er orientert om prosjektet til bygdelaget om å rekruttere folk til bygda. Det har jeg tro på. Vi har masse arbeidsplasser på Arnøya, men har slitt med å få folk til å bosette seg her. Derfor må man jobbe målrettet med å rekruttere barnefamilier, sier Albrigtsen.

Kolbein Simonsen registrerer vedtaket, men liker dårlig at ungdomsskoledelen ligger an til å bli borte.

- Vi ønsket en utsettelse på skolenedleggelse og det får vi nå. Men vi ønsket jo å beholde hele skolen, ikke bare barneskolen. Så det er vi ikke fornøyd med, sier Simonsen, og fortsetter:

- Så skal vi jobbe hardt for å gjøre noe med årsaken til at dette kommer opp, nemlig barnetallene. Klarer vi ikke det, så nytter det til slutt ikke å protestere.

Legger ned barnehagen

Barnehagen derimot, blir etter alle solemerker lagt ned fra høsten 2016. Dermed kan Årviksand bli eneste barnehage på Arnøya.

- Ja, i utgangspunktet blir barnehagen i Arnøyhamn lagt ned. Men vi skal jobbe i lag med bygda for å prøve å finne en løsning, sier Albrigtsen.

Bygger nytt

Totalt for Skjervøy så stiger imidlertid barnetallene. Det gleder ordføreren, men det medfører også at det trengs flere barnehageplasser. Derfor vedtok formannskapet å bygge en ny fireavdelings barnehage.

- Vi har ligget på rundt 125 barnehageplasser, men ser at vi nå må øke til rundt 150. Det er gledelig, og det er også årsaken til at vi planlegger en fireavdelings barnehage - i tillegg til at en av de private aktørene skal redusere litt. Vi ønsker stordriftsfordelene en stor barnehage gir, sier Albrigtsen.

Det er ennå ikke bestemt hvor den nye barnehagen skal ligge, men Prestegårdsjorda er et av alternativene.

Ekspansivt budsjett

Budsjettet ble vedtatt med posisjonens fire stemmer, mens Høyre, Sp og Frp la fram hvert sitt budsjettforslag. Disse forslagene fikk én stemme hver.

- Vi har et ekspansivt budsjett og satser på flere områder der vi ser at vi har utfordringer. Spesielt innenfor helse. Blant annet planlegger vi en ny demensavdeling, samt at vi styrker hjemmetjenesten, sier Albrigtsen.

Budsjettet vedtas ikke endelig før i kommunestyremøtet 16. desember.

Ørjan Albrigtsen, ordfører i Skjervøy. Foto: Torbjørn O. Karlsen