Rådmann Cissel Samuelsen orienterte i gårdsdagens kommunestyre om at politiet har valgt å henlegge saken rundt bruken av pengene fra Skjervøy fiskeriutvikling.

- Rådmannen leste opp brevet fra politiet i kommunestyret. Utover det har jeg ingen kommentar til innholdet i brevet, sier ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF/Kp), som av familiære årsaker har vært inhabil i kommunestyrets behandling av saken.

Kommunestyret sendte i oktober saken til påtale på bakgrunn av rapporter fra Komrev Nord og fra K-sekretariatet. Kontrollutvalget hadde anbefalt kommunestyret å oversende saken til påtalemyndigheten grunnet mulig brudd på bokføringslovgivningen, regnskapslovgivningen og merverdiavgiftslovgivningen.

Nå har altså politiet konkludert med at de ikke gjør noe mer.

Senterpartiets Torgeir Johnsen akter i alle fall ikke å følge opp saken mer nå.

- Nei, hvis påtalemyndigheten ikke finner grunnlag for å etterforske så forholder jeg meg til det, sier den tidligere ordføreren.

Kommunestyret ble kun orientert om saken og det var ingen debatt rundt brevet fra politiet. Kommunen har fått tre ukers ankefrist på avgjørelsen.

- Det er litt merkelig at det kommer nå, rett før jul. Kommunestyret har ikke mulighet til å samles for å ta en avgjørelse på det, sier Johnsen.

Saken oppdateres!