Rekordstor støtte til Paaskiviikko

De kvenske kulturdagene i Nord-Troms får solid støtte fra Norsk kulturråd.

Kulturrådet har nemlig tildelt 200.000 kroner i prosjektstøtte for gjennomføringen av de årlige kvenske kulturdagene i Nord-Troms. Så stor tildeling har Paaskiviikko aldri fått fra en og samme støtteordning.

Det er en økning fra 25.000 fra i fjor og selv om søknadssummen var høyere, er daglig leder på Halti kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen, fornøyd med tildelingen.

- Vi er veldig fornøyde. Det ligger en mangeårig og solid arbeidsinnsats ba, og festivalen har blitt en viktig arena i arbeidet med revitalisering av kvensk språk og kultur, sier Eriksen i en pressemelding.

Neste års festival blir den syvende i rekken og arrangeres fra 6. - 12. juni i Nord-Troms.

LES OGSÅ: Har vært noen sterke opplevelser

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

(Foto: Thomas Wahlgren)

Foto: Thomas Wahlgren

Leses nå:
Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis