Nordreisa kommune vil ha flere innbyggere over på e-faktura, og kjører derfor i gang en kampanje der de som går over er med i trekningen av en iPad.

Ordfører Øyvind Evanger og Rita Toresen forteller at det er mange fordeler med den elektroniske løsningen - både er det mer miljøvennlig, og det er mer effektivt.

14.000 fakturaer årlig

I kommunen sendes det ut 2600 fakturaer for kommunale avgifter hvert kvartal, samt 300 for barnehage hver måned. Til sammen går det 14.000 fakturaer fra kommunehuset til innbyggerne hvert år.

- Klarer vi å få noen over på e-faktura hadde det vært stor gevinst i det, sier økonomisjefen.

Det er i underkant av 600 innbyggere som allerede har gått over til elektronisk løsning, og disse skal selvfølgelig ikke utelates fra trekningen, ifølge ordføreren.

Disse vil være med i den første trekningen, altså fra 1. januar til 31. juni, og har sammen med de som går over i denne perioden mulighet til å vinne en iPad.

Videre skal det trekkes en til vinner av de som går over i perioden 1. juli til 31. desember.

- Veldig enkelt

På Nordreisa kommunes hjemmesider står det mer om hvordan en bytter fra papirfaktura til e-faktura, men ifølge de to skal det være veldig enkelt å gjøre dette selv i nettbanken, eller med assistanse fra banken.

- Ved å benytte seg av e-faktura blir dette også lagret i et arkiv i i nettbanken, sik at man har god oversikt over hva man har betalt til enhver tid, sier Evanger.

Alle kommuner i landet er pålagt å tilby e-faktura, og med alle gevinstene dette gir, ville Nordreisa kommune kjøre i gang denne kampanjen, i et forsøk på å få flest mulig over.

- Vi prøver med gulrota, sier Evanger.

- Det er rett og slett et forsøk på å skape litt blest rundt dette, samt gjøre folk oppmerksom på at det er en mulighet, legger Toresen til.