Det er Aftenposten som skriver i dag at Baalsrud-filmen har fått rundt 15 millioner kroner av Norsk filminstitutt. Filmen skal regisseres av den norske Hollywood-regissøren Harald Zwart.

Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om at vi får pengene, og vi vil gå i gang med å filme de første scenene nå i vinter, sier Petter Skavlan, som har skrevet manus til filmen, til Aftenposten.

Alt i Norge

Baalsruds flukt fra tyskerne gjennom Nord-Troms ble skildret i filmen "Ni liv" fra 1957. 60 år etter er det altså duket for en ny film og også denne gangen skal Lyngsalpene danne bakteppe for Baalsruds dramatiske historie.

- Vi har fått mye kritikk for at vi drar til utlandet for å filme. Denne gangen går vi mot trenden og gjør alt i Norge. Vi har sett oss omkring og reist rundt i Troms, og det er sterkt å stå på stedene der hvor det hele skjedde, sa Aage Aaberge i Nordisk Film da iTromsø snakket med ham om filmen i april i fjor.

Spektakulært

Budsjettet for filmen om Jan Baalsrud er på 64 millioner kroner og Skavlan lover en storslagen film.

- Vi er utrolig glade for å ha fått orden på denne støtten. Dette blir en spektakulær norsk storfilm, som kan ha et stort internasjonalt salgspotensiale, sier Skavlan.

LES OGSÅ: