Onsdagskveld inviterer Statens vegvesen i samarbeid med Nordreisa kommune til folkemøte om Sørkjosen-raset. Her vil granskningsrapporten etter raset bli lagt fram av leder for undersøkelsesgruppa, Steinar Nordal, og det blir åpnet for spørsmål fra publikum.

Forventer det folksomt

Sektorleder i drift og utvikling i Nordreisa kommune, Dag  Funderud, forteller at de forventer mye folk.

– Det er derfor vi legger møtet til Halti. En ting er raset og årsaken til det, men mange er nok også interesserte i oppbyggingen av moloen, og også raset i Sokkelvika for de historieinteresserte. Møtet går innen flere temaer. Det blir interessant, sier han.

Den uavhengige undersøkelsesgruppa som har jobbet med å finne svaret på hvorfor jordskredet gikk i Sørkjosen i mai i fjor, la fram sin endelige rapport 29.januar.

  • Les mer: Nå vet de hva som skjedde

Stille spørsmål

Rapporten konkluderer med at en steinfylling tenkt som fundament til et nytt kryss, kombinert med store nedbørsmengder var årsaken til rasene i Sørkjosen. Kombinasjonen skal ha ført til så lav stabilitet at området ikke tålte dene ekstra belastningen.

Funderud forteller at kommunen ikke har mottatt noen reaksjoner etter at rapporten ble lagt fram.

– Vi har ikke fått noe direkte men har sett kommentarer i avisene. Vi regner med en del spørsmål fra folk, det er derfor vi ønsker å ha møtet. Det er for at folk skal få muligheten til å stille spørsmål selv også, og ikke bare høre nyheten fra avisene.