Det opplyser Nordlys på sine nettsider mandag.

Informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, sier til avisa at det for øyeblikket skiftes ut utstyr på basestasjon Nappen, og at at man tidvis har måttet koble ut stasjonen.

Arbeidet er beregnet til å avsluttes førstkommende torsdag. Da vil Telenors kunder i området kunne oppleve en solid hastighetsøkning, med 4G+ dekning.

Fakta om 4G+

  • 4G+ er basert på en videreutvikling som kalles LTE Advanced, og inkludert i denne nye standarden er en funksjon som kalles Carrier Aggregation, noe som innebærer at to frekvensbånd kan kombineres og brukes samtidig.

  • Den mest opplagte fordelen med 4G+ er selvfølgelig mye høyere hastighet. Dagens 4G-nett gir deg opp til 50 Mbit per sekund, noe som bare er en brøkdel av den maksimale 4G+-hastigheten på 300 Mbit.

  • For å ta i bruk 4G+ trenger du en telefon som støtter den nevnte teknologien LTE Advanced med Link Aggregation. I praksis er det snakk om de nyeste toppmodellene fra kjente merker som Samsung, LG, HTC og Sony. Unntaket er iPhone som foreløpig ikke har fått full støtte for denne teknologien.

  • Den høyere hastigheten gjør mobilnettet bedre rustet for kommende teknologier, og et eksempel er VoLTE eller Voice over LTE.

Kilde: Telenor