Båten ”Viljen” ligger til kai i Vågen – like nedenfor Skjervøy ASVO. Båten er gammel og tar inn vann og Skjervøy kommune har måttet ta ansvar for at båten ikke synker.

– Ja, vi har prøvd å avklare hvem som har ansvaret for å fjerne båten. Det er ikke 100 prosent avklart ennå. Men i og med at Skjervøy kommune er forurensingsmyndighet, så har vi tatt ansvaret midlertidig, sier teknisk sjef Kjell Ove Lehne.

Pumpes

Skulle båten synke så har nemlig kommunen en større utfordring enn det er å pumpe båten.

– Ja, det ønsker vi ikke. Derfor har vi en pumpe i båten som sørger for å pumpe ut vann, sier Lehne.

Helst sluppet

Båten havnet til kai på Skjervøy i fjor sommer en gang og har ligget der siden. Lehne legger ikke skjul på at kommunen helst vil slippe å ha ansvaret.

– Men vedkommende som eier båten er slått konkurs. Og bobestyrer sier at båten ikke har noen verdi og at den er unntatt behandlingen i bostyret. Men så er Skjervøy havn en fiskerihavn og da er det Kystverket som er ansvarshavende på sjøen, sier Lehne.

Kommunen har anslått kostnadsrammen for å få fjernet båten til 100.000 kroner.

Praktisk

Kystverket har i et svar til Skjervøy kommune sagt at de ikke er sikker på hvem sitt ansvar det er å fjerne båten, men at de skal finne ut av det.

”Men praktisk så vil det være greiest om kommunen sørger for å få gjort dette”, skriver Kystverket i et svar til kommunen.