Thingstad ble mildt sagt forbannet da han oppdaget hva som hadde skjedd og kontaktet politiet som undersøkte saken.

Det var ingen andre skader i lokalene, bortsett fra at det manglet at en synth, et lite trekkspill og en gitar. Instrumenter som til vanlig brukes til musikkterapi ved kulturskolen.

De mistenkte da at noen kunne ha sneket seg inn gjennom et halvåpent vindu natt til lørdag og dermed fått tak i musikkinstrumentene.

Observert ved fergeleiet

Nå har saken tatt en ny vendig.

- Jeg fikk en telefon fra sjefen min om at noen hadde observert musikkinstrumentene ved fergeleiet på Storstein, så jeg kjørte ut dit for å sjekke, forteller Thingstad.

Til hans overraskelse fant han igjen de bortførte tingene.

- Der lå alle musikkinstrumentene pent og pyntelig på benken inne på venterommet. Alt er kommet til rette og ingenting var skadet.

Kalde føtter?

Selv om tingene er kommet til rette, er Thingstad fortsatt usikker på hva som egentlig skjedde og hvem som har vært på ferde.

- Dette er merkelige saker. Jeg har ingen anelse, men kanskje noen har fått dårlig samvittighet og ville levere tilbake tingene anonymt.

Han forteller at musikkinstrumentene var gamle og ikke var av store verdiene, rundt 5.000 kroner, så det hadde blitt vanskelig å eventuelt selge det videre.

Avslutter saken

Nå velger musikkskolen å avslutte saken fra deres side.

- Jeg er bare veldig glad for at alt er tilbake og at denne saken endte godt. Jeg håper virkelig ikke dette gjentar seg, avslutter Thingstad.

- Dette er merkelige saker, sier kulturskoleleder, Dag Øivind Thingstad, til Framtid i Nord. Foto: Privat
TYVERI: Det var fra dette rommet på Kulturskolen at en synth, et trekkspill og noe annet utstyr forsvant i løpet av helga. Foto: Dag Øivind Thingstad