Nils-Einar Samuelsen (KrF) vil som leder av samferdsels- og miljøkomiteen i Troms samle flere sentrale personer til et møte onsdag 24. februar.

- Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo har bekreftet sin deltakelse. Det samme har viktige personer i Statens vegvesen gjort. Næringsaktører på Furuflaten og representanter fra Lyngen kommune stiller også opp, forteller Samuelsen.

Forlengelse av Pollfjelltunnelen på Furuflaten-sida står øverst på sakskartet. Samuelsen ser det som naturlig å diskutere hele Fv 868 på stekningen fra Lyngseidet til Oteren.

- Det er viktig at vi unngår at tunnelen stenges på grunn av rasfare utenfor tunnelen. Både for næringslivet, ansatte på ”feil” side” av tunnelen og skoleelever er det viktig at fylkesveien holdes åpen, påpeker Samuelsen.

Fv 868 ved Pollfjelltunnelen har ikke fått bevilget midler. Samuelsen har forhåpninger om at skredsikringsmidler kan brukes i Lyngen

- Jeg ser det som positivt at vi kan samle flere for å diskutere utfordringene knyttet til Pollfjelltunnelen, forteller leder Nils-Einar Samuelsen for samferdselskomiteen i Troms fylkeskommune.