Tirsdagskveld inviterer Nordreisa Næringsforening til kurskveld for butikkansatte i regionen.

Målet med kurset er at de ansatte skal ta inn mer arbeidsglede og yrkesstolthet i jobbhverdagen. Deltakerne skal gå hjem med en følelse av å kunne lage topp stemning i butikk, skape et bedre omdømme og øke salget per kunde.

– Dette er ikke et kurs som sier ”slik-skal-du-gjøre-det”, men det gir en pekepinn, sammen med annen inspirasjon og småtips, sier May-Britt Simonsen, sekretær i næringsforeningen, og Lill Josefsen i styret.

Dagfinn Dulsrud

Med som inspirasjonskilde på  Halti kulturscene har de foredragsholder og selger Dagfinn Dulsrud.

– Han er en spennende mann som har drevet klesbutikk på en liten plass i mange år. Han brenner for faget og har nylig begynt å reise rundt å forelese, forteller Simonsen.

På landsbymøtet holdt i november i fjor ble det ytret et ønske om at det skulle bli holdt kurs som dette. Kurset er også en videreføring av de siste tre årene med serviceundersøkelsen.

Man kan fremdeles melde seg på.

– Vi har en kultursal som er åpen for alle som driver næring i hele Nord-Troms. Påmelding gjøres til Halti, sier Simonsen.

Trenger påfyll

Lill Josefsen driver også butikken Flortex klær og sport AS.

Hun forteller at hun tar med alle sine ansatte på kurs. Det oppfordrer hun andre også til og gjøre.

– Arrangementet egner seg like godt for erfarne selgere som ønsker ny inspirasjon som for nybegynnere. Men det er kanskje spesielt viktig at de som er ny i faget og de som er ekstrahjelper får være med. Det er jo de som trenger å lære.

Hun tror dessuten alle har godt av en vitamininnsprøytning i ny og ne.

– Det betyr ikke at vi ikke kan, at vi er leie, smiler hun.

Damene forteller at Nordreisa kommune  har vært svært positivt til arrangementet og at de står som stor sponsor for dem.