Politiet er ferdige med åstedsundersøkelsene etter akeulykken i Lailafjellet på Skjervøy onsdag ettermiddag, der en 13-åring omkom.

- Ja, vi hadde mannskaper fra Skjervøy som gjorde unna åstedsundersøkelsene i går. De var kjapt på stedet etter at vi fikk melding. Så vi har gjort det vi skulle gjøre i området, sier regionlensmann Øistein Nilsen.

Tragisk ulykke

Han understreker at politiet ikke har gjort noen konklusjoner i saken ennå.

- Nei, det har vi ikke. Men det ser for alle ut som at dette har vært en tragisk ulykke, sier Nilsen.

Ulykken skal ha skjedd litt etter klokken 15.00-tiden i et område som er populært for vinterlek. 13-åringen traff en stein i forbindelse med akeaktiviter. Guttene som var sammen med ham fikk varslet AMK og satte umiddelbart i gang med hjerte- og lungeredning.

Etterhvert ankom ambulanse og politi stedet, men livet til 13-åringen sto ikke til å redde. Gutten ble erklært død på stedet klokken 16.06.

Snakker med vitner

- Hva gjør politiet videre i saken nå?

- Vi undersøker fortsatt omstendighetene rundt dette før vi trekker endelige konklusjoner. Vi skal innhente opplysninger og snakke med vitner. Før det er gjort, konkluderer vi ikke med noe, sier Nilsen.

Til VG sier Nilsen at ting tyder på at gutten ikke brukte akebrett da ulykken skjedde.

- Ut fra de opplysningene vi har så langt hadde han ikke noe annet enn sine egne klær på seg da ulykken skjedde, sier Nilsen.

Kommunens kriseteam er i gang med å ta seg av familie og pårørte til gutten. Det vil også bli et åpent arrangement i rådhuskantina på ettermiddagen i dag. Her skal politi, prest, skoleledelsen, lærere og medlemmer av kommunens psykososiale team være til stede.