Nå har politiet bedt viltnemda i Storfjord om å igangsette tiltak.

- Vi får stadig melding om folk som blir skremt av elg som går rundt i boligfeltene, og ide lar seg heller ikke skremme bort av menneser, sier politibetjent Gaute Østeggen ved Lyngen lensmannskontor.

Tirsdag morgenen kunne politiet selv observere elg innenfor skolegjerdet i Skibotn rett før solen startet, og den viste ingen tegn til å la seg skremme av folk som prøvde å jage den bort.

Folks sikkerhet

Østeggen forteller at politiet nå krever at Viltnemda foretar seg noe, da elgplagene i Skibotn nå går utover folks sikkerhet.

- Det kan oppstå farlige situasjoner med så store dyr som ikke viser tegn på redsel mot folk, opplyser Østeggen.

Spesielt farlig kan det være når det er snakk om elgku med kalv.

Skal ta ut

Leder for viltnemda i Storfjord, Maar Stangeland sier at de er informert om mye elg i boligfeltene rundt om i Skibotn, og at de nå skal ta ut et dyr i løpet av kort tid.

- Det er to kuer med tre kalver som vi vet har etablert seg i boligfeltene. Nå skal vi ta ut et dyr, for å se om det vil løse problemet, opplyser Stangeland overfor Framtid i Nord.

Viltnemda er tydelig på at det ikke skal være slik at folk skal føle seg utrygg av elg i boligfeltene, og at det heller ikke er ment at elgstammer skal etablere seg i boligfeltene.