Ferry den Boer (27) fra Nederland har sitt eget selskap, Vidso Producties, der han tar bilder og filmer på oppdrag.

For øyeblikket er han på kjøretur gjennom Norge for å oppleve Norge, ta bilder og filme landskap.

Sist uke var han i Nordreisa og her fikk han en smakebit av norsk påske.

Boer hadde parkert bilen ved Saraelv i Reisadalen. Der ble han møtt av lokale reisaværinger som skulle på hyttetur.

- En av dem, Geir, startet å snakke til meg på norsk. Da det gikk opp for han at jeg ikke forstod snakket han til meg på engelsk, og de ble veldig interesserte i hvorfor jeg var her, sier han.

Elsket reinkjøtt

Boer ble invitert på middag og overnatting i hytta.

- Selv om det bare var tre kilometer var det ganske tungt. Jeg hadde ikke ski og jeg bærte 40 kilo på ryggen. Det var en fin tur med skyfri himmel, men det ble det tungt i så mye nysnø, ler han.

Vel framme ved hytta i Reisadalen fikk Boer servert røkt reinkjøtt og grønnsaker.

- Jeg fikk smake stekt reinkjøtt. Jeg tror det er det beste kjøttet jeg noen gang har smakt. Det har en ganske annerledes og sterk smak, det var fantastisk. Her har jeg virkelig fått oppleve norsk livsstil. Her har jeg hatt den beste opplevelsen så langt på turen, sier han.

Det er ikke tilfeldig at nederlenderen kjører oppover Norge. Han liker utfordringer, samtidig som han lenge har hatt som mål å se nordlys.

- Det å komme til Norge når det er vinter ser jeg på som en ganske stor utfordring. Jeg liker at det er litt ekstremt, og det er da man får de gode bildene, sier han.

Hyggelige nordlendinger

Boer forteller at han har merket en forskjell på folk nord i Norge sammenlignet med lengre sør.

- Her er folk veldig snille mot folk de ikke kjenner. De bryr seg litt mer. Det kan ha noe med det er større byer sørpå og at folk er opptatt med sitt eget, sier han.

Han trekker fram et eksempel der han stoppet bilen langs veien for å ta bilder. Mens han tok bilder hadde han nødblinken på.

- Alle stoppet og spurte om jeg trengte hjelp og om det gikk bra. Jeg skulle kanskje bare tatt blinklysene, men jeg syntes fortsatt det var veldig hyggelig, sier han.

Sover i bilen

Boer har fått flere sponsorer og noen oppdrag som er med på å finansiere turen. Blant annet skal han til Kirkenes for å lage reklamefilm for Kirkenes Snøhotell.

Han startet turen 16. februar fra Nederland. Han har vært innom både Danmark og Sverige før han kom til Norge. Planen er å være hjemme før 1. mai. Turen går videre fra Nordreisa til Alta, Kautokeino, Karasjok og så Kirkenes. På hjemturen kjører han via Finland. Tilsammen vil han ha tilbakelagt seg 11000 kilometer når han kommer til Nederland.

Han forteller at omtrent fire av fem netter sover han i bilen.

- Det går greit så lenge det ikke blir for kaldt, sier han.