26.februar i år ble Malik Yusuf tatt av politiet i Bolton i Storbritannia. Somalieren har vært etterlyst i hele verden i 13 år, tiltalt for drapet på Ali Ahmed Addi, en medelev av ham i voksenopplæringa i Nordreisa kommune.

Drapet skjedde på Nord-Troms videregående skole 14.november 2001.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Stakk av

Yusuf ble så frikjent for drapet i Nord-Troms tingrett, men saken ble anket. Før den rakk og komme opp igjen for retten, hadde Yusuf rømt landet.

Politioverbetjent og sjef for etterforskningsseksjonen i Troms Politidistrikt, Yngve Myrvoll - bekrefter at politiet i Troms nå jobber med å få mannen til Norge og til Troms.

Han kan ikke si noe om hvordan Yusuf ble pågrepet.

Falsk identitet

- Hvordan har han klart å skjule seg i så lang tid?

- I dette tilfellet har han operert under falsk identitet. Ellers er det vanskelig å si hva han har gjort eller hvor han har vært i disse årene, sier Myrvoll.

Når somalieren kommer til Nord-Norge igjen er det en rettsprosess som skal fullføres i form av at det er en ankesak. Saken skal opp i lagmannsretten.

Når Yusuf kan bli utlevert fra Storbritannia og når rettsprossessen igjen kan starte opp kan ikke Myrvoll svare på. Ifølge Nordlys kjenner statsadvokat Torstein Lindquister heller ikke til detaljene om hvordan britisk politi har fått tak i den tiltalte.