Yusuf er tiltalt for drapet på en ungdom i 2001. Drapet skjedde inne på den videregående skolen i Nordreisa.

Yusuf er tiltalt for drap i Norge, men ble frifunnet for dette ved Nord-Troms tingretts dom, 4. juli i 2002. Dommen var  imidlertid ikke enstemmig. Rettens formann stemte for at tiltalte skulle domfelles for forsettlig drap. Påtalemyndigheten anket dommen og tiltalte ble lovlig stevnet til ankeforhandling.

Han unnlot imidlertid å møte opp, og det visste seg at han hadde forlatt Norge. Tiltalte ble etterlyst, men klarte å holde seg skjult helt fram til han i februar i år ble pågrepet av engelsk politi i februar. Tiltalte er utlevert til Norge, noe han selv samtykket til.

Retten mener det er fare for at siktede kan komme til å forsvinne igjen, har den kommet til å tillate varetektsfengsling. Retten mener at varetektsfengsling for fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep. Det er ved denne vurderingen blant annet lagt vekt på at siktede er tiltalt for et alvorlig forhold og at unndragelsesfaren må anses for å være stor. Det er ikke holdepunkter for at tiltalte har yrkesmessige eller familiære forpliktelser som vil bli skadelidende ved en fengsling.