Kommersiell direktør i Avinor, Ivar Schrøen, sier at det er første gang siden flyplassen på Langnes ble åpnet at selskapet går ut med en prosess for å finne den neste aktøren. Ifølge Schrøen ble åtte busselskap invitert til å delta. Til slutt sto kampen mellom Bussring og Cominor.

– Dette har ikke vært en anbudskonkurranse, men et tilbud til utvalgte aktører i bussnæringen. Etter en nøye vurdering, falt valget på Bussring, sier Schrøen som presiserer at det ikke er noen klagemuligheter i prosessen ettersom dette kun dreier seg om leie av areal.

Vurderer klage

Administrerende direktør i Cominor AS, Hege Pedersen, sier til iTromsø at selskapet likevel vurderer å klage på avgjørelsen til Avinor.

Daglig leder i Bussring, Henry Nyvoll, er fornøyd med 5-årsavtalen.

– Dette betyr mye for et selskap som oss. Vi driver ikke tradisjonelt, men er mer rettet mot ferie- og fritidsmarkedet. Derfor blir ruten med flybussen et element i dette.

Nyvoll sier at Bussring vil utvide det tilbudet som Cominor har gitt i alle år.

– Det innebærer at vi utvider rutenettet til avganger både i Kroken, Tromsdalen om sør på Tromsøya. På den måten inkluderer vi også byens reisende som så langt bare har hatt en begrenset tilbud til og fra flyplassen.

Totalpakke

Nyvoll sier at selskapet fikk anbudet på grunn av totalpakken.

– Pris utgjorde bare 40 prosent av avtalen. Miljø og rutetraseen var vel så viktig.

Bussring AS har sitt hovedkontor i Nordreisa.

Henry Nyvoll, daglig leder i Bussring, er svært fornøyd med 5-årsavtalen som nå er signert. Foto: Vidar Dons Lindrupsen
Her er en av Bussrings teaterbussen. Disse røde bussene vil nå være å se utenfor flyplassen på Langnes. Foto: Hans-Albert Halden
Kommersiell direktør i Avinor, Ivar Schrøen, har gitt flybussoppdraget til Bussring. Foto: Arkiv.