Som de eneste to lagene nord for polarsirkelen deltok elever fra Nord-Troms videregående skole avd. Storslett på kunnskapskonkurransen sist helg.

Konkurransen er internasjonal, noe som innebærer at oppgaver og opplegget forøvrig foregår på engelsk. Tema i år var "An Imperfect World".

Deltakerne kan møte lag fra hele verden, og vinnerlagene kan videre kvalifisere seg til globale runder.

Skoleelevene fra Nord-Troms videregående gjorde det veldig bra. Kunnskapskonkurransen har flere delkonkurranser, og elevene kom hjem med i alt 7 gullmedaljer og hele 27 sølv. De to lagene kvalifiserte seg også videre.

- Jeg synes hele opplegget var kjempebra og en fantastisk opplevelse å være med på og ta del i. Og spesielt det å gå videre, sier Odin Korsfur Henriksen.

- Det var i tillegg veldig sosialt og lærerikt, tilføyer Julia Ludvigsen.

Knapt med tid

Elevene går første året på studiespesialisering, men interessen for konkurransen og forberedelsene har funnet sted utenom skoletid.

- Vi fikk vite at den skulle være to uker tidligere, så vi hadde liten tid i forhold til mange andre. Men det var andre igjen som hadde enda mindre tid enn oss, sier Henriksen.

Han forteller at nivået var rimelig høyt i konkurransen.

- Det var folk der som har hatt engelsk i mange, mange år og har gått på IB-skoler (internasjonal utdanning der bl.a. alt pensum og undervisning er på engelsk), men læreren vår trodde vi kom til å klare oss bra - og det gjorde vi, smiler han.

Takker sine lærere

Den solide innsatsen til skoleelevene innebærer at de nå har gått videre til en global runde i Bangkok, Thailand, 25. juni i år.

Her vil de møte og konkurrere mot 3000 elever fra hele verden.

- Det var litt artig også å komme videre, når vi akkurat har fått den smellen på internett at skolen vår har dårligst skolekvalitet i fylket, sier Ludvigsen.

De skoleflinke elevene ønsker å takke sine lærere som virkelig har stått på for at de skulle klare å heve seg i konkurransen. Nå ser de fram til en utenlandstur.

Tirsdag var elevene tilbake fra Hedmark og seieren måtte selvsagt markeres med kaker.