Torsdag 21. april fikk 4 elever fra ungdomsskolen på Skjervøy en smak av ekte fiskerliv. Elevene har valgfag fiske og har tidligere prøvd seg litt som juksafiskere. De har også jobbet med teoretisk og praktisk navigasjon, litt motorvedlikehold og knuter, knop og spleis.

Les også: Designet sin egen fiskebåt (Pluss)

Garn ved Steinskallen

Fisker Jan Hansen stilte med sin egen båt Seglvik, en 35 fot speedsjark. Han hadde dagen før satt to lenker garn ved Steinskallen som ligger midt mellom Arnøya og Loppa. Guttene; Ørjan Thorbjørnsen, Fredrik Thomassen, Ilya Taxis og Kristoffer Henriksen var sammen med lærer Håvard Paulsen litt uheldige med været denne dagen, frisk bris fra øst-sydøst er ikke det beste ytterst på Kvænangen og det ble derfor noe urolig ombord for førstereisguttene. Skipper Jan Hansen forklarte at dette egentlig var en helt vanlig dag her ute.

Lignende samarbeid i framtida?

Alle fikk et lite innblikk i hvordan garnfiske foregår om bord i en moderne sjark i dag. Etter at garnene var oppe gikk vi gjennom Lauksundet tilbake mot Skjervøy slik at vi fikk arbeidsforhold til å skjære fileter av fisken. Fiskefileten blei fordelt mellom mannskapet og det som blei til overs havnet på hjell til boknafisk og tørrfisk.

Skjervøy ungdomsskole v/rektor Bjørn Pedersen er svært fornøyd med at en fisker stiller med båt og bruk slik Hansen gjorde denne dagen. Kanskje skolen og andre deler av fiskeindustrien kunne få til lignende samarbeid i fremtiden?

Les også: Vil ta et krafttak mot marin forsøpling