Det kan Håvard Larsen, meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Tromsø, fortelle oss.

- Det varmeste som er registert i Troms, for april måned noensinne, er 17,5 grader på Bardufoss. Så man kan klart si at det er uvanlig varmt nå, forteller Larsen.

De siste dagene har det var temperaturer opp i 14 grader i Nord-Troms. Nå kan vi glede oss til et det blir enda varmere.

- Temperaturene vil fortsatt ligge på 14-15 grader, men vi skal ikke utelukke at det kan bli både en og to grader varmere enn det også, ifølge Larsen.

Blir det så varmt, så kan det altså bli ny varmerekord for april i Troms.

Fortsetter i helga

- Det fine været vil fortsette også i morgen. Vinden vil ligge på sørøstlig retning, og enkelte steder vil det bli litt mer vind. Ikke voldsomme mengder akkurat, men utsatte fjorder kan vente seg frisk bris, forteller Larsen.

Og finværet bare fortsetter. Både i helga og starten av neste uke.

- Til helga ser det også ut til å bli pent vær. Det blir varmt og tørt. Det kan ventes litt regn i grensestrøkene og mer skyer i områder som Reisadalen.

Vår?

- Er våren i anmarsj?

- Ja, det tror jeg vi kan si. Men det er jo ikke uvanlig at det snør i både mai og juni, men det skal vi ikke bekymre oss for nå. Nå kan folk kose seg med det fine været som er! avslutter Larsen.