Det er høysesong for å skaffe pass og politiet i Tromsø melder fredag at de har lagt ut rundt 200 timer til passtrengende kunder.

Fredag 6. mai er dagen, som ligger mellom Kristelig himmelfartsdag og helga, og som anses som gunstig for passbestilling ifølge politiet.

Dette er en inneklemt mellomdag og erfaringsmessig pleier det å være dager hvor mange kommer til oss for å bestille pass. I år har vi lagt ut ekstra mange timer og vil ha betjent ekstra skranker  for å få hjulpet flest mulig, skriver Politiet.

Politiet i Tromsø sier at det er tre uker til neste ledig time. Så det er viktig å være tidlig ute. Og venter man for lenge er drop-in eneste løsning. Da må du belage deg på mye venting.

- Det er svært begrenset åpningstid for drop-in, kun 3 kvarter 4 dager i uka (de som trekker kølapp blir betjent utover formiddagen).

Politiet ber de som kommer for å få nytt pass om å huske på følgende:

  • Gammelt pass

  • Gyldig legitimasjon

Ved bestilling av pass til barn skal barnet møte med begge foreldrene, eventuelt kan man ha fullmakt samt original legitimasjon eller offentlig bekreftet kopi av legitimasjon fra den som ikke møter.