Nå regner man med at alle som var ombord i helikopteret som styrtet ved øya Sotra utenfor Bergen, er omkommet. Det skriver VG.

Framtid i Nord har vært i kontakt med en fra Nord-Troms som arbeideri Nordsjøen. I formiddag da ulykken skjedde, var mannen selv på jobb ute på en plattform. Da meldingen om styrten kom fryktet han det verste.

- Det er første man tenker er jo om det er noen av "mine" ombord, forteller mannen, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt til avisa.

Han forteller at stemingen på plattformen nå er lettere trykket, selv om plattformen han arbeider på ikke er direkte berørt av ulykken.

Flyr med samme type

Arbeideren flyr selv med samme helikoptertypen EC225LP til og fra plattformen. Luftfartstilsynet opplyser, via NTB, at det nå er innført flyforbudet for denne helikoptertypen inntil videre. Forbudet omfatter norskregistrerte helikoptre og for operasjoner innenfor norsk område.

- Nå som det er innført flyforbud for denne typen, er det ikke sikkert jeg kommer meg hjem som planlagt. Vi får se hva som skjer de neste dagene, forklarer han.

Han forteller videre at det i lang tid har vært misnøye om denne typen helikopter, da man i lengere tid har vært vitne til en rekke ulykker på bristisk sokkel.

- Slik jeg forstår er det flere som mener at den typen burde vært pensjonert, forklarer mannen.

Flere reaksjoner

Nordsjøarbeideren valgte å varsle familien om at han selv var trygg, etter mange henvendelser på sosiale medier.

- Først tenkte jeg ikke så nøye på det, men valgte likevel å varsle de nærmeste når jeg så reaksjonene som kom, forteller mannen.

Statoil har holdt en pressekonferanse i kveld hvor de forteller at en hel industri er sammen i sorgen.